به گزارش میمتالز، دلار روز گذشته از ۲۸ هزار تومان هم گذشت. همزمان معاون اول رئیسجمهور از برخی گشایشها در بازار ارز و دسترسی به پولهای بلوکهشده گفت.
اظهاراتی که البته هر چند با تایید رئیسجمهور همراه شده، اما گوش مردم از این دست اظهارات پر است. این اولین بار نیست که از رئیسجمهور و معاونش وعده آزادشدن ارزهای بلوکه را میشوند. پیش از این بارها روحانی و تیماقتصادیاش این وعده را درباره پولهایی که رئیسکل بانکمرکزی اذعان کرد پیشخور شده است، دادهاند.
آنطور که از نوسانات بازار و البته گفتههای فعالان بازار برمیآید در روزهای اخیر ایستادگی و حتی حرکت به عقب در جریان مذاکرات برجام در کنار معرفی کابینه رئیسی انتظارات تورمی را افزایش داده و بعید است تلاش دولت جدید برای ارسال سیگنالهای دست چندم بتواند حریف این انتظارات شود. آن هم در حالی که با حضور برخی مخالفان سرسخت fatf در دولت جدید احتمالا دو لایحه پالرمو و cft هم تصویب نشوند و ایران در فهرست سیاه باقی بماند.
البته انتظارات همه ماجرا هم نیست. آخرین گزارش بانکمرکزی میگوید فقط در فصل اول سال ۵۶ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت از طریق تنخواه و با چاپپول تامین شده. حالا رکورد ۱۰ ساله چاپپول شکسته شده، رشد نقطه به نقطه پایه پولی در تیرماه از ۴۰ درصد گذشته و به رقم بیسابقه ۶/ ۴۲ درصد رسیده و رشد نقطه به نقطه نقدینگی نیز در آستانه ورود به ۴۰ درصد است.
با این حال برخی از تحلیلگران فنی اعتقاد دارند که قیمت دلار در یک ماه اخیر جهش زیادی را تجربه کرده است و نیاز به اصلاح قیمت موقت دارد. به گفته آنها دلار در یک ماه رشد قیمت چشمگیری به ثبت رسانده و طبیعی است که برخی از معاملهگران تمایل داشته باشند که بخشی از ارزهای خریداری شده خود را برای کسب سود به فروش برسانند.
البته در برابر این گروه دسته دیگری هم هستند که با وجود انتظارات افزایشی اصلاح را دور از ذهن میدانند. اما پیشبینی مردم از آینده بازار چیست؟
در ادامه تعدادی از نظرات مخاطبان در این باره را میخوانید:
«به این رییس جمهور با این کابینه واین مجلس اقلیتی امیدی نیس. تا زمانی که ما مشکلمون با امریکا حل نکنیم هرروز دلار گرونتر و ما بدبختتر میشویم»
«خب وقتی معاون اول میگه توافقی نداریم، حالا این هیچی، بعد مگه همین حزب و جناح نبود که مخالف صد درصدی برجام بود؟ چی شد برجام خوب شد یکدفعه؟ مرد باشید سر حرفتون وایسید و شفاف باشید. تا مذاکره نباشه امیدی هم به دلار نیست»
«سه عامل باعث افزایش قیمت دلار در این چند روز شد: مصاحبه معاون اول آقای رئیسی که گفتند به توافق خوشبین نیستند ۲-مصاحبه آقای رابرت که گفتند جهان باید برای دنیای بدون توافق برجام آماده شود. ئ۳- تسخیر کابل توسط طالبان که ورود ارز به ایران از طریق صرافیهای هرات را بشدت کاهش داد؛ لذا تا پایان سال ۱۴۰۰ با توجه به عدم پیشرفت مذاکرات هستهای و با توجه به کسری بودجه دولت و تحریمهای پیشرو، کاهش ورود دو میلیارد دلار ارز از طریق افغانستان تورم ۶۲ درصدی در موادغذایی و ۵۵ درصدی در سایر کالاها را متصور باشید»
«دلار ۳۰ هزار تومان در راه است و اقتصاد داغون. رشد نقدینگی مساوی است با تورم حتی اگر ایران با امریکا هم به توافق برسد چندان پایدار نیست. چون هر دو طرف زیر قول خود میزنند تاریخ ثابت کرده»
«افزایش قیمت دلار خودش معلول یه اقتصاد بیماره نه علت. فقط، چون اولین کالایی هست که واکنش نشون میده عوام فکر میکنند مقصر گرونی افزایش دلاره. نه داداش ایراد از جای دیگه هست و اتفاقا دلار همین الان هم قیمتش خیلی عقبه. همه کالاها چند برابر شدن، ولی فنر دلار رو با تزریق و گفتار درمانی و امیدهای واهی نگه داشتن. حتی اگه برجام بشه هم موقتی هست. پس ادرس غلط ندین. ایراد از جای دیگست»
«خدا رو شکر امروز پنجشنبه دلار وارد کانال ۲۸ تومن شد. تبریک فراوان به همه دلالانی که دلار دارند. مطمئنم به نیمه شهریور نکشیده دلار وارد کانال ۳۰ هزار تومن میشود. همه میدانیم هیچ گشایشی بدون اجازه آمریکا انجام نخواهد شد»
منبع: تجارت نیوز