تاریخ: ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۳۴
بازدید: ۲۶۰
کد خبر: ۲۲۶۵۲۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

قطعی گاز کارخانجات سیمان در زمستان / منتظر افزایش دوباره قیمت‌ها در زمستان باشیم؟

قطعی گاز کارخانجات سیمان در زمستان / منتظر افزایش دوباره قیمت‌ها در زمستان باشیم؟
‌می‌متالز - حسن هراتی فعال حوزه سیمان از قطعی گاز کارخانجات سیمان در زمستان خبر داد و گفت: تابستان امسال شرکت‌های سیمانی از قطعی برق رنج می‌بردند و در زمستان پیش رو قطعی گاز، تولید کارخانجات سیمان را متاثر خواهد کرد.

به گزارش می‌متالز، این فعال حوزه سیمان اظهار کرد: با توجه به اینکه برق کارخانجات قرار است از ابتدای مهر ماه به طور کامل تامین شود به احتمال زیاد پاییز آرامی خواهیم داشت، اما قطعا در زمستان با توجه به کمبود گاز و قطعی احتمالی گاز کارخانجات، با کمبود سیمان در بازار مواجه خواهیم شد.
هراتی متذکر شد: مازوت به عنوان سوخت جایگزین گاز برای کارخانجات سیمان قابل استفاده است، اما قیمت این فرآورده نسبت به گاز بسیار بالاتر بوده و هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد. اگر سیاستگذار بتواند مازوت را با حجم و قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد برای تولید زمستان مشکلی نخواهیم داشت.

او افزود: البته باید این را در نظر داشت که مازوت بسیار آلاینده بوده و ممکن است همان طور که سال گذشته استفاده از مازوت در کارخانجات سیمان در تهران و برخی شهر‌های بزرگ آلایندگی بسیار ایجاد کرد؛ امسال نیز استفاده از مازوت آلودگی هوا را تشدید کند.
هراتی یادآور شد: سال گذشته آلایندگی بالا سبب شد برخی کارخانجات تعطیل شوند و این مساله نیز باعث کمبود سیمان در بازار و افزایش قیمت‌ها شد.

او با اشاره به اینکه قیمت تابعی از نظام عرضه و تقاضاست لذا در دو ماه گذشته به دلیل کاهش عرضه سیمان، قیمت‌ها با افزایش روبرو شدعنوان کرد: آنچه باید مد نظر قرار گیرد آن است که عرضه و تقاضا را چگونه مدیریت می‌کنیم. گاهی دخالت دستوری در طرف عرضه باعث بر هم خوردن نظم بازار می‌شود. در حال حاضر دولت با ممنوع کردن صادرات سیمان، نظم عرضه و تقاضا را بر هم ریخته است. این اتفاق با توجه به اینکه موجب ازدیاد عرضه نسبت به تقاضا می‌شود می‌تواند موجب کاهش قیمت‌ها شده و می‌تواند تاثیر نامطلوبی در تامین سرمایه در گردش کارخانجات سیمان داشته باشد.

هراتی تاکید کرد: مدیریت عرضه و تقاضا باید به گونه‌ای باشد تا هزینه منفعت تعادلی برای فعالان حوزه سیمان منطقی باشد. فعالان این حوزه نمی‌توانند نهاده‌های مورد نیاز سیمان را گران بخرند، اما تولیدشان را با نرخی ثابت عرضه کنند.

این فعال بازار سیمان با بیان اینکه در صنعت سیمان با ظرفیت‌های خالی مواجه هستیم توضیح داد: بهتر است به جای ممنوعیت، محدودیت‌هایی ایجاد شود. بر اساس فرمول‌های مشخص تامین نیاز داخل می‌توان سقف عرضه تعیین کرد و اجازه صادرات مازاد نیاز را داد. تا به این ترتیب قیمت تعادلی برای سیمان مشخص شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده