تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۳۳
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۲۲۶۹۱۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان مطرح کرد؛

عرضه شفاف سیمان در بورس کالا/ ۵ شرکت بزرگ تولید سیمان وارد بورس نشده‌اند

عرضه شفاف سیمان در بورس کالا/ ۵ شرکت بزرگ تولید سیمان وارد بورس نشده‌اند
‌می‌متالز - شیخان گفت: تاکنون ۶۲ واحد تولید کننده سیمان خاکستری در بورس ثبت نام کرده اند و تنها ۵ شرکت هنوز وارد بورس نشده اند.

به گزارش می‌متالز، شیخان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص مزایای ورود سیمان به بورس کالا گفت: با ورود سیمان به بورس کالا، ساز و کار آن شفاف و دریافت نقدی بهتر شد و همچنین توانستیم روی تولید آن برنامه ریزی کنیم.

او افزود: ۸۸ سال به طور سنتی سیمان فروختیم چند ماه است که مدرن‌تر می‌فروشیم. مشکلات در حال رفع است و باید به ما ۸ ماه فرصت بدهند تا این فرایند تکمیل شود. در حال حاضر حدود ۹۳ درصد کارخانجات سیمان محصول خود را در بورس ارائه می‌کنند.

شیخان گفت: از ۶۷ شرکت تولید عمده سیمان، در مجموع ۸ شرکت با تولید بالای یک میلیون تن سیمان در سال در بورس پذیرفته نشده بودند که در مهلت داده شده از سوی وزارت صمت ۳ شرکت اقدام به پذیرش در بورس کردند و تنها ۵ شرکت باقی مانده اند.

این مقام مسوول تصریح کرد: هفته گذشته از عرضه‌ای که انجام شد ۸۰ درصد سیمان با قیمت پایه به فروش رفته است. قیمت کیسه ۵۰ کیلویی سیمان درب کارخانه ۲۴ هزار تومان است و به دلیل هزینه‌های حمل و سود عامل با نرخ حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان به مصرف کننده می‌رسد.

او گفت: اگر ۷۰ درصد از دیماند و تقاضای برق کارخانه‌های سیمان امسال تحویل داده می‌شد، هیچ مشکلی در عرضه سیمان به وجود نمی‌آمد. به هر حال در حال حاضر سیمان از طرف تولیدکنندگان و کارخانه‌ها در بورس کالا عرضه می‌شود و خریداران آن نیز شرکت‌های بزرگ، عاملان توزیع و پروژه‌های عمرانی هستند که توسط کارگزاران بورسی اقدام به خرید سیمان در بورس کالا می‌کنند.

شیخان افزود: در حال حاضر به طور میانگین هفته‌ای ۱.۳ میلیون تن سیمان در بورس کالا عرضه می‌شود که حدود ۱.۲ میلیون تن آن معامله می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: اگر بازار کشش داشته باشد روزانه تا ۲۵۰۰ تن سیمان در کشور تولید می‌شود. هفته قبل که سیمان در بورس کالا عرضه و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن معامله شد.

شیخان بیان کرد: اگر برق و سوخت کارخانه‌های سیمان تامین شود، تولید هم پایدار خواهد بود، از طرفی به زودی زمستان فرا می‌رسد و سوخت مازوت جایگزین سوخت گاز می‌شود که باید دولت در این زمینه تمهیدات لازم را داشته باشد.


صدور بیش از ۱۰ هزار کد بورسی برای خریداران سیمان


در ادامه برنامه جهرمی معاون عملیات و نظارت بورس کالا گفت: در حال حاضر ۶۴ شرکت سیمان در بورس کالا پذیرش کرده ایم و سه شرکت هم در نوبت پذیرش قرار دارند که هفته آینده پذیرش آن‌ها انجام می‌شود. در سمت خریداران هم تاکنون ۵۱۰۰ مشتری سیمان دارای کد بورسی و همچنین بیش از ۱۰ هزار کد بورسی حقیقی برای خرید سیمان در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: حجم عرضه سیمان هفته‌ای ۱.۵ میلیون تن بوده است که حجم معاملات به ۱.۳ میلیون رسیده و قیمت سیمان براساس مکانیسم عرضه و تقاضا در بورس کالا کشف می‌شود.

جهرمی عنوان کرد: اگر عرضه سیمان منظم باشد و وزارت صنعت هم سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبار‌ها را در نظر گرفته تا بر توزیع سیمان نظارت شود، بازار متعادل می‌شود. باید هم زنجیره عرضه سیمان را تکمیل کنیم و هم طرف تقاضا را گسترش دهیم.

او همچنین در مورد عرضه‌کنندگان سیمان در فروشگاه‌های اینترنتی توضیح داد: در حال حاضر طبق مقررات وزارت صنعت باید همه تولیدکنندگان سیمان محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند و عمده عرضه سیمان در بورس کالا انجام و کشف قیمت می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده