به گزارش میمتالز، در شرایطی که زمزمه اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری در دولت سیزدهم نیز شنیده میشود و فعالان بازار سرمایه نیز در همین زمینه نامهای به سید ابراهیم رئیسی در خصوص تبعات شدید این سیاست در اقتصاد نوشته اند، مروری بر تجربیات همین هفته گذشته به وضوح نشان میدهد که اگر به جای دخالت در قیمت کالاها، تمرکز سیاست گذاران بر تنظیم بهینه عرضه و تقاضا به شیوههای مختلف باشد، بازار به طور قطع آرام میگیرد و نمونه بارز آن را امروز در صنعت سیمان مشاهده میکنیم.
سیمان کیسهای ۱۰۰ هزار تومانی در بازار آزاد تنها با چند هفته عرضه هفتگی بالای یک میلیون تن در بورس کالا، امروز به کیسه ۲۵ هزار تومان رسیده است که در این میان نگاه مناسب وزارت صمت و ابلاغیه عرضه کل سیمان کشور از یک کانال شفاف یعنی بورس کالا به تعادل هر چه سریعتر این بازار منجر شد.
به این ترتیب روند واقعی سازی قیمت سیمان در این هفته نیز ادامه یافت و هر پاکت سیمان ۵۰ کیلویی که هفته گذشته با ۱۰ هزار تومان کاهش از ۳۷ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان رسیده بود، روز گذشته با ۲ هزار تومان افت دیگر به ۲۵ هزار تومان رسید؛ اثر ویژهای عرضه مناسب کالاها در بورس کالا که به گفته سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی این فرمول آرامش بخش سیمان در سایر صنایع از جمله فولاد نیز اجرایی خواهد شد.
با این تفاسیر تداوم عرضههای سیمان در هفتههای قبل خیلی زود اثرات قطعی برق و التهاب شدید بازار را برطرف کرد که با توجه به پذیرش ۶۴ شرکت سیمانی و حضور سایر شرکتها در صف پذیرش و البته ابلاغیه جدید سازمان بورس مبنی بر امکان احراز هویت خریداران با کد سجام، همگی بر ادامه تعادل بازار و واقعی شدن قیمت سیمان حکایت دارد.
به گفته کارشناسان و مسوولان، عرضههای گسترده سیمان در بورس کالا بهطور همزمان، منفعت تولیدکننده، مصرفکننده و سهامداران شرکتهای سیمانی را در پی داشته و در این میان تنها افرادی که سالها از رانت قیمتی دولتی و بازار آزاد سیمان بهره برده اند، نگران و معترض هستند.
از ابتدای عرضه سیمان در بورس کالا که به تاریخ ۹ خرداد ماه بر میگردد در مجموع ۹ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۸۰ تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای ۱۱ میلیون و ۳۶ هزار و ۸۸۰ تنی در پایان ۷ میلیون و ۸۶۳ هزار و ۹۵۰ تن آن مورد معامله قرار گرفت.
منبع: کالاخبر