تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۱۲
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۲۷۲۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

مهمترین ریسک فعلی بورس + پیش بینی کوتاه مدت و تا پایان سال

مهمترین ریسک فعلی بورس + پیش بینی کوتاه مدت و تا پایان سال
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مهمترین ریسک فعلی بورس، پیش بینی کرد نوسان بازار تا پایان شهریور ادامه دار باشد، اما در ۶ ماه دوم سال بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازار‌ها داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، پیمان حدادی با اشاره به روند معقول معاملات بورس در وضعیت فعلی اعلام کرد: بازار سرمایه اکنون در موقعیت مناسب سرمایه‌گذاری قرار گرفته، اما همچنان برخی از ریسک‌ها، تهدیدکننده معاملات این بازار هستند که می‌توان از آن‌ها به عنوان عامل تغییر مسیر بازار ذکر کرد. وجود ریسک چندان اتفاق عجیبی در معاملات بازار نیست و در همه دوره‌ها، ریسک‌های متعدد وجود دارد و نمی‌توان آن را به عنوان موضوعی موقتی تلقی کرد.

میزان اثرگذاری ریسک در دوره‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین سهامداران نباید از وجود ریسک‌های بازار ترسی داشته باشند و با ایجاد کوچکترین تغییری در روند معاملات، اقدام به فروش سهام و رفتار‌های هیجانی کنند. ریسک‌های تهدیدکننده معاملات که اکنون روند بازار را تحت تاثیر قرار داده، ابهامات موجود در چند حوزه است که با رفع آن‌ها می‌توان شاهد افزایش سرعت در روند صعودی معاملات بورس بود.


برجام و مذاکرات وین مهمترین ریسک فعلی معاملات


مهمترین ریسک فعلی بازار سهام، نگاه دولت جدید به سیاست خارجی در خصوص موضوع برجام و مذاکرات وین است. باید دید نتیجه مذاکرات وین به چه صورتی خواهد بود، زیرا نتیجه نهایی آن می‌تواند با تاثیر متفاوت در روند بازار همراه باشد. مباحثی که در روز‌های گذشته به نقل از آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با فعالیت‌های صلح آمیز ایران مطرح شده، اثرات مذاکرات وین را نسبت به گذشته بسیار بیشتر کرده است.

برخی چنین تصوری دارند که مذاکرات برجام باعث کاهش قیمت ارز می‌شود و به مراتب بر روند بازار تاثیرگذار خواهد بود. این موضوع باید مدنظر سهامداران باشد که روند اصلاحی تحت تاثیر اتفاقات رخ داده موقتی خواهد بود و بازار دوباره بعد از مدتی به مسیر اصلی باز می‌گردد. در مقابل برخی معتقدند ممکن است توقف در مذاکرات ادامه دار باشد که این امر منجر به افزایش قیمت دلار و تاثیر مثبت بر روند بازار می‌شود.


رشد ۴۰ درصدی شاخص بورس از زمان انتخابات تاکنون


بازار سرمایه خوش بینی زیادی نسبت به انتخابات ریاست جمهوری داشت که همین امر منجر به رشد ۴۰ درصدی شاخص بورس از زمان انتخابات تاکنون شد. از اینجا به بعد بازار در انتظار اقداماتی است که قرار است گروه جدید اقتصادی در دستور کار قرار دهند. چراکه اتفاقاتی مانند قیمت گذاری دستوری از جمله مسایلی است که به شدت بر روند بازار تاثیرگذار خواهد بود.

در کنار این مسایل ریسک دیگری تهدید کننده معاملات بازار نیست. در مقابل ریسک‌های تهدیدکننده بازار، عملیات مطلوب شرکت‌ها قرار دارد که در میزان تولید، فروش و قیمت، روند باثبات و رو به رشدی مشاهده می‌شود.


پیش بینی روند معاملات بورس


معاملات بازار سهام تا پایان شهریور بصورت نوسانی خواهد بود. به نظر می‌رسد از ابتدای مهر با انتشار گزارش عملکرد شهریور شرکت ها، ارزش معاملات افزایش پیدا کرده و سپس رشد قیمت‌ها و عبور شاخص بورس از محدوده ۱.۶ میلیون واحدی رخ دهد.


مقایسه سرمایه گذاری در بورس با دیگر بازار‌ها


طبق پیش بینی ها، انتظار می‌رود بازار سرمایه در ۶ ماه دوم سال بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازار‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد. در معاملات این روزها، استراتژی صبر در خرید بسیار مهم است. شرکت‌ها باید برای سرمایه گذاری در این بازار در ابتدا موقعیت را از لحاظ بنیادی مورد بررسی قرار دهند و در شرکت‌هایی که با متغیر‌های مناسبی همراه هستند و سودآوری آن‌ها ادامه دار است، اقدام به سرمایه گذاری کنند، اما باید آن سهم را در زمانی که قیمت در مدار اصلاحی قرار گرفته، شناسایی و خرید کنند.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت