تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۲
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۲۲۷۲۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
همایون دارابی تشریح کرد

تشریح مزیت‌های مدل جدید عرضه‌های اولیه/ گامی برای تخصیص عادلانه سهام و توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

تشریح مزیت‌های مدل جدید عرضه‌های اولیه/ گامی برای تخصیص عادلانه سهام و توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم
‌می‌متالز - در حال حاضر تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک و متوسط در صف عرضه قرار دارند، براین اساس تغییر در روش‌های عرضه اولیه ضروری است، این اتفاق می‌تواند از شدت عملیات عرضه اولیه در پست ترید نیز جلوگیری کند.

به گزارش می‌متالز، همایون دارابی با بیان مطلب بالا به بررسی مزیت‌های تخصیص برخی از عرضه‌های اولیه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرداخت و گفت: این روش باعث آسودگی خاطر سرمایه گذاران و عرضه کننده در جریان عرضه‌های اولیه شرکت‌های کوچک می‌شود. تخصیص عرضه‌های کوچک به کد‌های معاملاتی به دلیل بالا رفتن حجم عملیات سیستم بار‌ها مشکلاتی را برای نرم افزار معاملاتی ایجاد کرده به عنوان مثال روز چهارشنبه هفته گذشته در کنار عرضه سهام «فجهان» که عرضه نسبتا بزرگی بود، عرضه اولیه کوچک «کیمیاتک» هم انجام شد که سیستم معاملات را با مشکلاتی همراه کرد.

به گفته وی افرادی که در این عرضه‌های اولیه کوچک شرکت می‌کنند، به سرعت سهام خود را می‌فروشند یا پس از عرضه اولیه بلافاصله مجمع تشکیل می‌شود، طی این فرآیند تقسیم سود بسیار اندک برای تعداد بالایی کد سهامداری هزینه و زمان زیادی را هدر می‌دهد که اصلا معقول نیست.

دارابی با اشاره به اینکه این مدل عرضه اولیه در سایر بازار‌های سهام دنیا اجرایی می‌شود و روال است، گفت: در عرضه‌های اولیه سایر بازار‌های جهان نیز متعهد پذیره نویسی و خریدار عمده که سهام را به سبد‌ها و صندوق‌ها تخصیص می‌دهند در عرضه‌های اولیه نقش اصلی را ایفا می‌کنند و این عرضه‌ها به طور مستقیم توسط بازار خریداری نمی‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در جریان این روند، تعداد شرکت‌های کوچک و استارتاپی که در صف ورود به بازار سرمایه قرار می‌گیرند نیز زیاد می‌شود که ممکن است ریسک بالایی داشته باشند، در نتیجه با تخصیص سهام به صندوق‌ها و به طور غیر مستقیم ریسک این عرضه‌ها برای سرمایه گذاران مدیریت خواهد شد، زیرا قریب به اتفاق سرمایه‌گذارانی که در عرضه‌های اولیه شرکت می‌کنند هیچ مطالعه و بررسی نداشته و اطمینان دارند قطع به یقین عرضه‌های اولیه سودآور است؛ اما مدیران صندوق‌ها همیشه با شناخت و تحلیل اقدام به خرید سهام حتی عرضه اولیه می‌کنند؛ همچنین باعث تسریع در فرآیند پذیرش و عرضه سهام نیز خواهد شد.

وی در ادامه بررسی مزیت‌های تخصیص عرضه‌های اولیه کوچک به صندوق‌های سرمایه گذاری گفت: با این روش مردم برای سرمایه‌گذاری غیر مستقیم و حضور در صندوق‌های سرمایه‌گذاری تشویق می‌شوند، با توجه به اینکه صندوق‌های سرمایه گذاری بزرگی در بازار فعال هستند این روند می‌تواند نفع عرضه‌های اولیه را به تعداد بسیار بیشتری از سرمایه گذاران برساند، همچنین شرکت‌های سبدگردان و تامین سرمایه‌ها تشویق می‌شوند برای تخصیص بیشتر سهام عرضه اولیه، اقدام به بزرگ کردن صندوق‌های خود کنند تا سهم بیشتر و به تبع آن بازدهی بیشتری داشته باشند.

به گفته دارابی با بزرگ شدن بازار سرمایه باید راهکار‌های متنوع‌تر و بیشتری برای عرضه‌های اولیه ایجاد کرد و تصمیم اخیر سازمان بورس هم در راستای همین موضوع است. در همه بازار‌های سهام دنیا مدل‌های متنوعی برای عرضه‌های اولیه وجود دارد و با توجه به اینکه در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از شرکت‌های کوچک و متوسط در صف عرضه قرار دارند لازم است این تغییرات ایجاد شود، تغییر در روش‌های عرضه اولیه می‌تواند از شدت عملیات عرضه اولیه در پست ترید هم جلوگیری کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده