به گزارش میمتالز، محمد هاشمی نژاد درباره اوضاع روزهای اخیر بازار سهام که نوسان قیمتها و افت شاخص به دلیل کاهش دلار و... همراه شده و اصلیترین علت نوسان اعلام کرد: با در نظر گرفتن شرایط بورس در دو سه سال گذشته که منجر به ورود بخش زیادی از مردم و رشد بسیار شتابان قیمتها و شاخص شد، نباید انتظار تداوم رشد بدون وقفه و یکطرفه را داشت.
طی دو ماه اخیر بواسطه افزایش دلار، چشم انداز تورمی، رشد قیمتهای جهانی کالاها در کنار سودآوری جذاب برخی شرکتها، قیمت اغلب سهام بنیادی و جذاب رشد کرد و شاخص از ۱.۱ تا محدوده ۱.۶ میلیون معادل حدود ۴۵ درصد رشد همراه شد. در روزهای اخیرعلاوه بر اینکه از نظر تکنیکال با مقاومت سطح ۱.۶ میلیون واحد روبرو بود، انتشار برخی اخبار سیاسی، باعث ابهام در جهت گیری اقتصادی سهامداران شد و به تبع آن با واکنش نوسان گیران برای شناسایی سود و خروج کوتاه مدت از بازار مواجه شد.
با این حال بررسی عوامل بنیادین و موثری، چون کسری بودجه محتمل، نرخ ارز، تورم انتظاری و قیمت جهانی کامودیتیها حاکی از آن است که بازار سرمایه با ریسک چندان زیادی در خصوص اصلاح قیمتی روبرو نیست. هم چنین طبق بررسی تکنیکالی، پیش بینی میشود در کوتاه مدت باید منتظر نوسانات پیاپی شاخص ین محدوده ۱.۴ تا ۱.۶ میلیون واحد بود و پس از آن روند صعودی شاخص دوباره آغاز خواهد شد و میتوان انتظار شکست سقف تا محدوده ۲.۱ میلیون واحدی را داشت.
با این اوصاف بهتر است سهامداران برای رسیدن به این نقاط جذاب شاخص با صبوری، تحمل نوسانات و نگاه میان و بلندمدت از فرصتهای سودآوری بازار بهره ببرند. روند ۱۰ سال گذشته اقتصاد ایران نشان میدهد به علت تاثیرات اهرمی، چشم انداز تورمی و به تبع آن سودآوری مطلوب اغلب شرکت ها، شاخص بورس تسبت به نرخ ارز و طلا رشد چند برابری کرده است.
به همین دلیل انتظار میرود در آینده نیز این موضوع تکرار شود و بازدهی بازار سرمایه با فرض تداوم وضعیت کنونی و عدم تغییر بااهمیت در متغیرهای اثرگذار از همه بازارهای موازی (کالایی و مالی) بیشتر باشد.
از سوی دیگر نوسان، ذات بدیهی بازار سرمایه بوده و در شرایط نوسانی که بیشتر متاثر از عوامل سیاسی، اقتصادی و بین المللی است نباید برخورد غیرحرفهای کرد. فعالان حرفهای که نوع استراتژی مشخص کوتاه مدت یا میان مدت دارند متناسب با اهداف سرمایه گذاری از فرصتهای کوتاه مدت، منتفع میشوند، اما به سرمایه گذاران تازه وارد و کم تجربه پیشنهاد میشود در وضعیت اصلاحی شاخص و با توجه به اینکه این اصلاح بخشی از روند صعودی است، سهام ارزنده را نگهداری کرده و تحت تاثیر جو روانی قرار نگیرند.
همچنین پیشنهاد میشود سرمایه گذاران به منظور پوشش ریسک و مدیریت بهینه دارایی ها، سبد سهام را حداقل به سه بخش شامل صندوقهای درآمد ثابت، صندوقهای سهامی و سهام، اختصاص دهند تا بتوانند هنگام نوسانات، ضمن بهره مندی از فرصتهای رشد، داراییها را از نوسانات هیجانی دور نگه دارند.
منبع: بورس پرس