تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۳۵۷
کد خبر: ۲۲۸۰۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر سرمایه‌گذاری درآمد ثابت شرکت سبدگردان کاریزما مطرح کرد؛

تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم با عرضه اولیه ترکیبی

تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم با عرضه اولیه ترکیبی
‌می‌متالز - عرضه اولیه به روش ترکیبی مسیری هموار برای تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. سهامداران خرد و حقیقی با این شیوه تشویق به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس می‌شوند و از ضرر اشخاص کم تجربه، جلوگیری می‌شود.

به گزارش می‌متالز، مدیر سرمایه‌گذاری درآمد ثابت شرکت سبدگردان کاریزما با اشاره به عرضه اولیه در بورس‌های کشور‌های دیگر گفت: در بازار‌های بین‌المللی با ارائه راهکار‌های متنوع تلاش می‌شود سرمایه‌گذاران نهادی و خصوصی در عرضه عمومی سهام شرکت‌ها، مشارکت داشته باشند.

به گفته محمدرضا خانی، یکی از این راهکارها، توجه به دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سرمایه گذاری و همچنین گردش دارایی در آن‌ها است. از این‌رو، تخصیص سهمیه عرضه‌های اولیه به این صندوق‌ها یکی از راه‌های جذب سرمایه‌گذاری غیر مستقیم به‌منظور حرفه‌ای‌تر شدن بازار و همچنین ایجاد روند منطقی در آن است.

وی ادامه داد: این اقدام باعث می‌شود که صندوق‌های سرمایه گذاری با توجه به حضور مدیران حرفه‌ای و دانش و اطلاعات بالا در روند کشف قیمت، از ایجاد حباب قیمتی در بازار سرمایه پیشگیری کنند.

مدیر سرمایه‌گذاری درآمد ثابت شرکت سبدگردان کاریزما با اشاره به اینکه در ایران عرضه اولیه به روش ترکیبی به عرضه اولیه در کشور‌های پیشرو در بورس نزدیک‌تر است، خاطرنشان کرد: این شیوه به نحوی است که صندوق‌های قابل معامله با توجه به دارایی و گردش دارایی خود بتوانند سهم بیشتری از عرضه اولیه را به خود اختصاص دهند و سایر سرمایه گذاران خرد نیز با خرید واحد‌های این صندوق‌های سرمایه‌گذاری افزون بر برخورداری از روند افزایشی در قیمت سهم عرضه شده، دارایی خود را از نوسانات مقطعی مصون نگه دارند.

وی افزود: به این ترتیب سرمایه گذاران خرد تشویق به سرمایه گذاری غیر مستقیم در بازار می‌شوند که از اهداف سیاست‌گذاران بازار‌های مالی است. از سوی دیگر، با توجه به نظارت و تصاحب بخش اعظمی از سهم عرضه شده، می‌توان انتظار داشت که حباب قیمتی ایجاد نشود.

خانی با بیان اینکه مواردی هچون رانت و امتیازخواهی توسط برخی از صندوق‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، یکی از شبهات مطرح شده در این روش است، تصریح کرد: یکی از معایب این روش، رانتی است که ممکن است برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد شود و اگر مدیر صندوق، عملکرد مالی بدی را به ثبت رسانده باشد، با فروش سهم در عرضه‌های اولیه می‌تواند این عملکرد نامناسب را تا حدی پوشش دهد.

وی با بیان اینکه در روش قبلی، تنها یک مرجع ارزش‌گذاری و تعیین قیمت سهام وجود داشت، اظهار کرد: در این شیوه، صندوق‌ها براساس سهمیه اعلامی توسط بورس در فرآیند کشف قیمت حضور پیدا می‌کنند و پس از کشف قیمت در این مرحله، قیمت کشف‌شده به عنوان مبنای عرضه سهام (عرضه به قیمت ثابت) به عموم سرمایه‌گذاران اعلام می‌شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده