تاریخ: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۳۸
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۲۲۸۷۰۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
به‌رغم مشکلات متعدد در ۵ ماه سال‌جاری اتفاق افتاد

افزایش صادرات محصولات فولادی

افزایش صادرات محصولات فولادی
‌می‌متالز - از ابتدای سال ۱۴۰۰ مشکلات و محدودیت‌های بسیار در حوزه انرژی، صدور بخشنامه‌های ابلاغی خلق‌الساعه و پیچیده صادرات محصولات طویل فولادی صنعت فولاد را تحت‌الشعاع قرار داد‌ه است، اما ارزیابی آمار صادرات شرکت‌های بزرگ فولادی نشان می‌دهد این شرکت‌ها با وجود تمام چالش‌ها توانستند از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند و عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارند.

بررسی میزان صادرات یک‌ماهه شرکت‌های فولادی

به گزارش می‌متالز، آمار منتشرشده از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده و صادرکننده فولاد نشان می‌دهد شرکت‌هایی همچون ذوب‌آهن اصفهان، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، خراسان و چادرملو با توجه به بخشنامه‌ها در خصوص صادرات محصولات فولادی توانستند در مرداد سال جاری رویکرد مثبتی داشته باشند.

براساس نمودار میزان صادرات محصولات فولادی شرکت‌های ذوب‌آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و هرمزگان در مرداد سال جاری و گذشته، شرکت ذوب‌آهن اصفهان در مرداد ۱۴۰۰ درمجموع توانست ۸۶‌هزار و ۳۷۴ تن از محصولات تولیدی را از راه صادرات به فروش برساند. با توجه به میزان صادرات محصولات این شرکت در مرداد ۱۳۹۹ که ۹۱ هزار و ۵۱۵ تن ارزیابی شده بود، ۶ درصد کاهش صادرات در ماه مورد بررسی را به ثبت رسانده است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در مرداد ۱۴۰۰ در مجموع ۹۶‌هزار و ۵۰۹ تن محصولات فولادی صادر کرد که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته توانست ۴۱۶ درصد رشد صادرات را به ثبت برساند. این شرکت در مردادماه سال گذشته ۱۸ هزار و ۷۰۹ تن محصول فولادی را وارد بازار‌های بین‌المللی کرده بود.

همچنین این نمودار میزان صادرات شرکت فولاد خوزستان را در مردادماه دو سال پیاپی روایت می‌کند. فولاد‌کاران خوزستانی در مردادماه سال جاری توانستتد ۱۱۲‌هزار و ۵۸۳ تن صادر کنند با وجود این ۴۴‌درصد افت نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رساندند و این در حالی است که صادرات این شرکت در مرداد ۱۳۹۹ چیزی حدود ۲۰۲‌هزار و ۶۲۵ تن به ثبت رسید.

شرکت فولاد هرمزگان یکی از تولیدکنندگان اسلب به‌حساب می‌آید و صادرات این محصول در مرداد سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته یک‌درصد کاهش داشته، این در حالی است که میزان صادرات اسلب این شرکت در مرداد جاری و گذشته به ترتیب ۴۱‌هزار و ۶۶۲ تن و ۴۱‌هزار و ۸۸۸ تن برآورد شده است.

همچنین نمودار میزان صادرات محصولات فولادی دو شرکت فولاد آلیاژی ایران و خراسان را نیز روایت می‌کند. آمار منتشرشده صادرات انواع مقاطع آلیاژی و مهندسی شرکت فولاد آلیاژی ایران در مرداد سال جاری را یک‌هزار و ۹۱۲ تن ارزیابی می‌کند که با این میزان توانسته رشدی معادل ۱۱۶‌درصد را نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به ثبت برساند. میزان صادرات این شرکت در مرداد ۱۳۹۹ چیزی حدود ۸۸۶ تن گزارش شده است.

شرکت فولاد خراسان نیز افزایشی بیش از ۱۷۵‌درصد را در حوزه صادرات میلگرد در مرداد سال جاری به ثبت رساند و این در حالی است که میزان صادرات این محصول در مردادماه دو سال متوالی ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۲‌هزار و ۶۱۷ تن و ۹۴۹ تن برآورد شده است.

بررسی میزان صادرات پنج‌ماهه شرکت‌های بزرگ فولادی

مشاهده آمار منتشرشده صادرات محصولات فولادی شرکت‌های بزرگ فولادی نشان می‌دهد با وجود مشکلات ناشی از کمبود برق و ممنوعیت و محدودیت صادرات محصولات طویل فولادی، همچنان فولاد‌کاران بزرگ کشور توانستند در عرصه بین‌‎المللی خوش بدرخشند و در بازه پنج‌ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته آمار فراوانی را به ثبت برسانند.

شرکت ذوب‌ آهن اصفهان از ابتدای فروردین تا انتهای مرداد امسال توانست به میزان ۵۱۳‌هزار و ۴۵۸ تن صادر کند و نسبت به دوره مشابه در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۷‌درصد رشد گزارش دهد این در حالی است که این شرکت در دوره پنج‌ماهه سال گذشته ۳۷۴‌هزار و ۵۱۴ تن محصول را وارد بازار‌های خارجی کرده بود.

همچنین شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در پنج‌ماه ابتدایی سال جاری عملکرد قابل قبولی را در حوزه صادرات از خود به نمایش گذاشت و ۲۶۳‌درصد رشد را به ثبت رساند. این شرکت در مدت‌زمان موردبررسی در دو سال متوالی ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ توانست به ترتیب ۵۳۳ هزار و ۲۴ تن و ۱۴۶‌هزار و ۶۳۹ تن محصول فولادی صادر کند.

شرکت فولاد خوزستان نیز با صادرات ۸۵۹‌هزار و ۷۴۵ تن توانست ۴۲‌درصد رشد در حوزه صادرات محصولات فولادی را به ثبت برساند، این شرکت فولادی در دوره پنج‌ماهه سال گذشته ۶۰۷‌هزار و ۱۳۲ تن محصول را روانه بازار‌های بین‌المللی کرده بود.

فولاد هرمزگان یکی دیگر از شرکت‌های جنوبی کشور نیز با ثبت ۲۸‌درصد افزایش در حوزه صادرات توانست ۲۴۳‌هزار و ۱۳۰ تن محصول فولادی را به فروش برساند، این شرکت در دوره مشابه سال ۱۳۹۹ چیزی حدودی ۱۸۹‌هزار و ۹۶۵ تن صادر کرده بود.

شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز در دوره پنج‌ماه نخست سال‌جاری میزان ۱۵ هزار و ۹۰۰ تن انواع مقاطع آلیاژی و مهندسی را صادر کرد و با این میزان توانست رشد قابل توجه ۲۵۰‌درصدی را گزارش کند. این شرکت آلیاژی در دوره قابل بررسی سال ۱۳۹۹ نیز چهار‌هزار و ۵۳۷ تن محصولات آلیاژی را وارد بازار‌های خارجی کرده بود.

شرکت فولاد خراسان در دوره پنج‌ماه منتهی به ۳۱ مردادماه نیز دو محصول بیلت و میلگرد را روانه بازار‌های بین‌المللی کرد. این شرکت در دوره مورد بررسی سال جاری حدود ۴۳‌هزار و ۲۴۹ تن میلگرد و ۷۹‌هزار و ۹۳ تن بیلت فولادی صادر کرد و در دوره مشابه سال گذشته یک‌هزار و ۲۶۸ تن میلگرد و ۲۹‌هزار و ۹۹۸ تن بیلت فولادی توسط این شرکت صادر شده بود که ارزیابی این ارقام رشد قابل‌توجه عملکرد این شرکت فولادی را در حوزه صادرات روایت می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده