تاریخ: ۰۹ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۴۳
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۳۰۰۳۰
سرویس خبر : انرژی
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران مطرح کرد:

تقویت دیپلماسی انرژی ایران با عضویت در سازمان شانگهای

تقویت دیپلماسی انرژی ایران با عضویت در سازمان شانگهای
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، تهاتر نفت با کالا را مدل مناسبی برای فروش نفت دانست و تصریح کرد که می‌توان از فرصت عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای برای تقویت و توسعه دیپلماسی انرژی کشور بهره برد.

به گزارش می‌متالز، «رضا پدیدار» در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه هنوز درباره روابط اجرایی، عملیاتی و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی در سازمان همکاری‌های شانگهای تصمیمی گرفته نشده، ادامه داد: باید منتظر بود و دید که چگونه می‌توان از فرصت عضویت در این سازمان برای توسعه دیپلماسی انرژی استفاده کنیم.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: با تهاتر نفت، کشور می‌تواند از ظرفیت‌های تولید خود استفاده کرده و مشکل صادرات را در شرایط تحریم تا حد زیادی حل کند.

پدیدار افزود: این اتحادیه ضوابطی را بین اعضا فراهم کرده تا بتوانند تعامل اقتصادی و عملیاتی داشته باشند و از معافیت‌های یکدیگر بهره‌مند شوند تا جریان کسب و کار تسهیل شود.

وی یکی از مسائل مهم در سازمان همکاری‌های شانگهای در روابط مالی و اقتصادی را پذیرش الزامات گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای تی اف) دانست و گفت:، اما این هنوز به ایران ابلاغ نشده و نمی‌دانیم این موضوع در دامنه کشور‌های شانگهای است یا نهاد‌های بیرون از این سازمان و تشکل‌های شانگهای را نیز شامل می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه استفاده از تهاتر نفت با کالا می‌تواند به دور زدن تحریم‌ها در صادرات نفت کمک کند، افزود: با تهاتر همچنین می‌توان از ظرفیت تولید نفت کشور نیز به طور کامل استفاده کرد.

براساس این گزارش، پیش از این وزیر نفت گفته بود که رویکرد فعالی برای دور زدن و بی‌اثر کردن تحریم‌ها در پیش گرفته و با استفاده از روش‌های موجود و سایر روش‌ها اقدامات مهمی را برای فروش نفت پیاده کرده و در این راه از ظرفیت تمام دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌شود.

جواد اوجی تأکید کرد که از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاه‌های اجرایی در فروش نفت استفاده خواهد شد و همچنین روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری در کشور هم وجود دارد.

برنامه اوجی برای افزایش ظرفیت صادرات نفت نشان می‌دهد وی آن را بدون نگاه به لغو تحریم و به فرض ماندگاری تحریم‌ها با هدف دور زدن آن و افزایش فروش نفت با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و… تدوین کرده است. وزیر نفت در برنامه خود با عنوان «برنامه وزارت نفت، خط مقدم جنگ اقتصادی» به سه رویکرد تنوع‌سازی روش‌های فروش، تهاتر نفت با کالا و احیای توافق‌نامه استراتژیک با کشور‌های مختلف برای افزایش صادرات نفت در دوران تحریم اشاره کرده بود. در این بین یکی دیگر از راهکار‌هایی که وزارت نفت قصد دارد با بهره‌گیری از آن به افزایش رقم صادرات نفت ایران اقدام کند، «تهاتر نفت با دستگاه‌های اجرایی» است.

در این روش، تهاتر نفت با مشارکت در سرمایه‌گذاری پیمانکاران بزرگ خارجی انجام می‌شود، به این صورت که در ازای خدمات و کالا‌هایی که این پیمانکاران برای انجام پروژه‌هایشان در ایران هزینه می‌کنند به جای ارز به آن‌ها نفت داده می‌شود. طبق اخبار واصله، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عمرانی و نیمه‌تمام از اولویت‌های وزارت نفت برای بهره‌گیری از این روش است، همچنین در این زمینه وزیر راه و شهرسازی نیز بر استفاده از روش تهاتر نفت با پیمانکاران خارجی برای تکمیل پروژه‌های حمل‌ونقلی تأکید کرده است.

تهاتر یکی از شیوه‌های مرسوم تجارت بین‌الملل است و به سه شیوه تهاتر خرده‌فروشی، تهاتر بین‌سازمانی و تهاتر بین‌المللی انجام می‌شود. طبق آمار وزارت بازرگانی آمریکا، در دنیا ۳۰ درصد معاملات تجاری به شیوه تهاتر انجام می‌شود.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت