تاریخ: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۲۸
بازدید: ۲۴۴
کد خبر: ۲۳۰۷۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد:

ایران پلی برای اتصال اعضای سازمان شانگهای به بازار منطقه

ایران پلی برای اتصال اعضای سازمان شانگهای به بازار منطقه
‌می‌متالز - نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: موقعیت ایران به گونه‌ای است که می‌تواند همانند یک پل، کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگهای را به بازار کشور‌های منطقه متصل کند.

به گزارش می‌متالز، ایران در ۲۶شهریورماه و در جریان نشست سران سازمان همکاری‌های شانگهای با موافقت همه اعضا، نهمین عضو دائم این سازمان شد. عضویت ایران در این سازمان، علاوه بر دستاورد‌های سیاسی و امنیتی، فرصت‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز پیش روی فعالان اقتصادی کشورمان قرار می‌دهد و مسیر مبادلات تجاری با کشور‌های عضو را تسهیل می‌کند.

در همین راستا، نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه پیمان‌های منطقه‌ای می‌تواند مبادلات تجاری میان کشور‌های عضو را افزایش دهد، اظهار داشت: تشکیل سازمان‌ها می‌تواند روابط را بهبود بخشیده و بازار جدیدی را در اختیار اعضا قرار دهد.

حمیدرضا صالحی در گفت و گویی با اشاره به رسمی شدن عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، تصریح کرد: در این پیمان کشور‌های بزرگ اقتصادی مانند چین، روسیه و هند حضور دارند که ایران می‌تواند از این ظرفیت در بخش‌های مختلف اقتصادی و سیاسی بهره‌مند شود.

وی با بیان اینکه برای بهره مندی از حضور در سازمان شانگهای نیاز به ایجاد بستر‌هایی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌ها و ایجاد روابط بانکی می‌تواند کمک بسیاری برای فعالان اقتصادی برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های سازمان شانگهای باشد.

صالحی با بیان اینکه بخش خصوصی در کنار دولت می‌تواند ظرفیت موجود در عضویت سازمان همکاری‌های شانگهای را فعال کرده و مورد بهره برداری قرار دهد، گفت: حضور بخش خصوص می‌تواند موجب افزایش صادرات، کاهش اثرگذاری تحریم ها، بهبود معیشت جامعه و رشد قدرت خرید مردم شود.

ایران می‌تواند تبدیل به هاب انرژی در منطقه شود

وی با اشاره به اینکه بخشی از ظرفیت حضور در سازمان شانگهای در حوزه انرژی است، اظهار داشت: با توجه به حضور کشور‌هایی مانند هند، چین و روسیه در این پیمان می‌توانیم تبدیل به هاب انرژی در منطقه شویم.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: کشور‌های کریدور شمال به جنوب ایران از جمله ترکمنستان و روسیه توانایی تولید انرژی دارند و می‌توانند آن را به کشور‌های حاضر در مسیر شرق به غرب که نیازمند برق و گاز هستند، صادر کنند.

وی با تاکید بر اینکه ایران ظرفیت‌های بسیاری برای بهره مندی از مزایای عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای دارد، تصریح کرد: شناسایی بازار ها، نزدیکی با عراق و کشور‌های CIS، انرژی ارزان و نیروی انسانی ایران را تبدیل به پلی برای کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگهای و کشور‌های منطقه کرده است.

صالحی با اشاره به طرح احیای جاده ابریشم از سوی کشور چین، گفت: با توجه به رسمی شدن عضویت ایران در سازمان شانگهای، این جاده می‌تواند نقش ایران را بسیار پررنگ کند و موجب درآمدزایی و سودآوری برای کشور شود.

وی خاطرنشان کرد: سازمان همکاری‌های شانگهای می‌تواند قدرت و نفوذ کشور را در روابط سیاسی بیشتر کند و توسعه فرهنگ و اقتصاد را برای کشور به دنبال داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه در هر تصمیم سیاسی نیاز به حضور فعالان اقتصادی وجود دارد، افزود: حضور اتاق بازرگانی به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در کنار دولت و استفاده از پیشنهادات آن‌ها در اجلاس‌های آینده این سازمان می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، سازمان همکاری‌های شانگهای تشکیل شد. تاکنون کشور‌های هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این پیمان به عنوان اعضای اصلی شناخته می‌شدند. سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفت‌وگوی این سازمان محسوب می‌شوند. روز جمعه ۲۶شهریورماه ایران نیز در بیست و یکمین اجلاس سران این سازمان به عنوان نهمین عضو رسمی معرفی شد.

سازمان همکاری‌های شانگهای با حدود ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی جهان از جمله معدود سازمان‌هایی با ماهیت هم‌زمان اقتصادی و امنیتی- نظامی است.

براساس اعلام گمرک، میزان تجارت ایران با مجموعه کشور‌های عضو پیمان شانگهای در سال ۹۹ به ۵۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد دلار رسید که سهم صادرات ۴۶ میلیون تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

بیشترین حجم تجارت ایران با چین به ارزش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است و هند با سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، روسیه با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و پاکستان با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده