تاریخ: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۵۴
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۲۳۴۱۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عباسی: کلید قفل تولید در دست بانک هاست

عباسی: کلید قفل تولید در دست بانک هاست
‌می‌متالز - فریدون عباسی دوانی گفت: بانک‌های خصوصی توانستند منابع خود را در اختیار تولید کنندگان قرار داده و نقش موثری در رونق تولید ایفا کنند.

به گزارش می‌متالز، عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: ایران با ابرچالش‌های زیادی روبه‌رو است. از ابرچالش فقر تا ابرچالش آب همه و همه جامعه ایران را فرسوده و تحت فشار گذاشته است. ایجاد رونق در اقتصاد رکود زده کرونایی این روز‌ها یکی دیگر از چالش‌های است که دولت با سامان دهی آن می‌تواند بخش‌های زمین گیر شده بسیاری را نجات بدهد. آنگونه که کارشناسان اقتصادی می‌گویند شاید اگر تسهیلات بانکی در روز‌های سخت کرونایی نبود امروز با شرایط سخت‌تر مواجه بودیم.

نماینده کازرون و کوهچنار درمجلس یازدهم افزود: آنگونه که آمار‌ها نشان می‌دهد در سال گذشته ۲۷۹۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که البته سهم بانک‌های خصوصی از این مقدار حدود ۱.۸۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است. اما وابستگی بالای اقتصاد به نظام بانکی موجب شده که ایجاد رونق و رشد اقتصادی و احیای واحد‌های تولیدی هم بدون کمک آن‌ها شدنی نباشد.

عضوهیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به عملکرد مناسب بانک‌های غیر دولتی در حمایت از تولید می‌گوید: بانک‌های خصوصی توانستند منابع خود را دراختیار تولید کنندگان قرارداده و نقش موثری در رونق تولید ایفا کنند.

تولید باید بصرفد

او با اعتقاد بر این که دخالت دولت در نظام بانکی باید کاهش یابد تاکید کرد: وجود نیرو‌های متخصص و زبده بانکی کشور در بانک‌های خصوصی باعث شده که این بانک‌ها منابعی را که جمع می‌کنند بتوانند در قالب تسهیلات در اختیار مردم و در جهت تولید قرار دهند.

نماینده کازرون و کوهچنار در مجلس یازدهم با تاکید بر این که تولید باید برای کشور بصرفد ادامه داد: منطقی نیست که از هر تولیدی حمایت کنیم و بخواهیم آن را به هر قیمتی حفظ کنیم. سیاست‌های صادراتی در کشور باید به گونه‌ای باشد که تولید تشویق شود. اگر صرفه اقتصادی در تولید نباشد و راهبرد‌های صادارتی در تولیدات در نظر گرفته نشود، منابع بانک‌ها نیز نمی‌تواند به کمک تولید بیاید.

تولید برای بازار‌های جهانی

عضوهیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه انتظار بالایی از بانک‌ها به عنوان تامین‌کننده اصلی منابع در اقتصاد وجود دارد، خاطرنشان کرد: در صورتی که کالا‌های تولیدی تولید کنندگان از استاندارد‌های لازم برخوردار بوده و کیفیت آن‌ها مورد تایید باشد، بانک‌های خصوصی نیز برای سرمایه گذاری، رغبت بیشتری از خود نشان خواهند داد.

او افزود: هر چقدر کشور در زمینه تولید رشد کند و بتوان محصولات جدید به بازا‌های جهانی عرضه کرد، بانک‌ها نیز منافع خود را خواهند برد.

این نماینده مجلس در خصوص نقد‌های مطرح شده درباره بنگاه داری بانک‌ها گفت: عدم ورود بانک‌ها به حوزه‌های بنگاه‌داری و شرکت‌داری قطعا کمک به تولید کشور است و رشد و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که وقتی تولید برای سرمایه گذار و صنعتگر صرفه نداشته باشد، سرمایه اش را به بانک می‌سپارد و بانک‌ها را مجبور به بنگاه داری می‌کند. پس سیاست دولت است که بانک‌ها را به سمت بنگاه داری می‌برد؛ بنابراین باید دولت از یک طرف تسهیلاتی برای تولید کننده در نظر بگیرد و از طرف دیگر راه انحراف و خطا را ببندد، به این شکل بازار تنظیم خواهد شد.

سهم ۳۰ درصدی بانک‌های خصوصی از تسهیلات پرداختی

عباسی توضیح داد: برخلاف آنچه تصور می‌شود بار پرداخت تسهیلات به بخش‌های مختلف روی دوش بانک‌های خصوصی است. آنگونه که آمار‌ها نشان می‌دهد از مجموع ۲۷۹۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در سال ۹۹ حدود ۱.۸۱۶ هزار میلیارد مربوط به بانک‌های غیر دولتی بوده است. سهم بانک‌های خصوصی از این مقدار۷۴۷ میلیارد تومان بوده که معادل حدود ۳۰ درصد کل تسهیلات است.

پرداخت ۵۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنعت در سال گذشته

عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: در شش ماه ابتدای سال جاری؛ تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۱۲۴۱۰.۸ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۴۵۵۱.۹ هزار میلیارد ریال (معادل ۵۷.۹ درصد) افزایش داشته است.

سال گذشته بانک‌ها یک هزار و ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به بخش‌های مختلف پرداخت کردند که سهم بخش خدمات ۷۴۴ هزار میلیارد تومان، سهم صنعت ۵۷۰ هزار میلیارد تومان، سهم بخش کشاورزی ۱۳۶ هزار میلیارد تومان و سهم بازرگانی ۲۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

نماینده کازرون و کوهچنار درمجلس یازدهم با بیان این که در شش ماه نخست امسال ۳ میلیون و ۷۲۷ هزار ۲۱میلیارد ریال به بخش صنعت و معدن تسهیلات پرداخت شده که۳۰ درصد از کل تسهیلات بانک هاست. همچنین در این مدت برای تامین سرمایه در گردش بخش صنعت ۷ر۲۹۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که ۸۰ درصد کل تسهیلات اختصاص یافته به این بخش است.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت