تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۰۰
بازدید: ۲۵۴
کد خبر: ۲۳۷۰۸۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

نیاز ۱۵ میلیارد یورویی سرمایه‌گذاری در فولاد /ایران دهمین تولیدکننده فولاد جهان

نیاز ۱۵ میلیارد یورویی سرمایه‌گذاری در فولاد /ایران دهمین تولیدکننده فولاد جهان
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران گفت: علیرغم رشد تولید فولاد در کشور، برخی از بخش‌ها از جمله معادن همگام با این شرایط رشد نکرده‌اند.

به گزارش می‌متالز، محمد آقاجانلو امروز در نشست چشم‌انداز فولاد ایران، فرصت‌ها وچالش‌ها، گفت: با رشدی که در صنعت فولاد طی ۱۰ سال گذشته اتفاق افتاده، ایران به رتبه دهم تولید فولاد در دنیا رسیده است و لذا ایران جزء بزرگان تولید فولاد دنیا شده است و جهت‌گیری نیز آن است که در افق سال ۱۴۰۴ در رتبه هفتم تولید فولاد در دنیا با ظرفیت ۵۵ میلیون تن قرار بگیریم.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران اظهار داشت: ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته با وجود رشد تولید در کشور، برخی از بخش‌ها از جمله معادن با این رشد همگام نبوده‌اند و متاسفانه معادن فعلی شاید کمتر از ۱۵ سال بعد از افق ۱۴۰۴ قابلیت استفاده دارد و از آن طرف هم کشور پتانسیل بالایی در این حوزه دارد، اما در بخش اکتشاف مشکلات جدی وجود دارد که می‌توان به مساله مجوز‌ها اشاره کرد و سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف بخش‌های مختلف کشور را بلوکه کرده‌اند و چندین درصد از مساحت کشور در سازمان‌های مختلف بلوک شده است، در صورتی که سازمان‌های تخصصی ۲ درصد در اختیار دارند، سازمان‌های غیرتخصصی بعضا ۱۰ درصد از معادن کشور بلوک شده این سازمان‌ها هستند که حتی اجازه اکتشاف هم نمی‌دهند.

وی افزود: بنابراین این مسائل باعث شده است که معادن به شکل غیرقابولی در مسیر رقابت شرکت‌ها قرار بگیرند و شاهد هستیم که در مزایده‌ها به چه شکل رفتار می‌شود.

آقاجانلو اظهار داشت: در قانون سازمان‌های تخصصی ملزم هستند که از طریق مزایده و بعد از گواهی کشف معادن را واگذار کنند و اکنون شرکت‌های توانمند در زمینه اکتشاف وجود دارد، لذا اگر فرایند اصلاح می‌شد که طی یک فرآیند شفاف این‌ها قابلیت واگذاری از طریق مزایده پیدا می‌کردند، توسعه اکتشاف اتفاق می‌افتاد و معادن و پتانسیل‌های زیادی در کشور فعال می‌شود و رقابت‌های نامناسب صنعت که تهدید کننده است، از بین می‌رفت.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به حوزه زیرساخت اظهار داشت:برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ در صنعت فولاد به کمتر از ۵ میلیارد یورو برای سرمایه‌گذاری نیاز است، در حالی که در حوزه زیرساخت‌های آن شاید به بیش از ۱۰ میلیارد دلار نیاز به سرمایه‌گذار است.

وی اظهار داشت:در حوزه ریل و راه‌آهن نیاز داریم که ۳ هزار کیلومتر به صنعت ریلی کشور اضافه شود تا مشکلات صنعت فولاد حل شود، در طی سال‌های گذشته به طور متوسط سالانه کمتر از ۲۵۰ کیلومتر توسعه ریلی داشته‌ایم.

آقاجانلو بیان داشت: در حوزه برق و گاز نیز اخیرا مشکلاتی وجود دارد و صنایع معدنی وارد شده‌اند تا بتوانند ظرفیت بزرگی برای کشور ایجاد کنند، البته در این بخش نیز نگرانی برای مساله گاز وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران اظهار داشت: صنعت فولاد کمتر از ۲ دهم درصد مصرف آب کشور را دارد، این روز‌ها به نقل محافل تبدیل شده که این صنعت مصرف زیادی دارد، لذا لازم است به کانون‌های مصرف آب بیشتر دقت شود تا مشکلی برای صنعت فولاد ایجاد نشود.

وی افزود: در ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته رشد صنایع مختلف همپا با صنعت فولاد نبوده است، لذا نگرانی این است که با این دغدغه‌ها به دغدغه‌های آتی کمتر توجه شود و هنوز آمادگی پیدا نشده است که وارد بحث‌های مختلف مثل مالیات کربن و فولاد سبز شویم.

آقاجانلو اظهار داشت: با توجه به فرآیندی که در صنعت فولاد ایجاد شده به عبارتی از ساختار متمرکز خارج شد و تبدیل شد به بخش‌های مختلف که بعضا این بخش‌ها از حالت تخصصی خارج شده‌اند و نه خصوصی شده و نه در ساختار دولتی باقی مانده است.

وی بیان داشت: چندین بار تلاش شد تا ستاد زنجیره فولاد تشکیل شود، اما به دلایلی با شکست مواجه شد.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده