تاریخ: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۱۳
بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۲۳۸۶۹۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
میزان خسارت سیمانی‌ها برآورد شد

سیمانی‌ها در تابستان با قطعی برق چقدر زیان کردند

سیمانی‌ها در تابستان با قطعی برق چقدر زیان کردند
‌می‌متالز - قطع برق واحد‌های تولیدی در تابستان امسال خسارت‌های قابل توجهی را متوجه تولید و بازار مصرف کرد. در این بین صنایع سیمان از آن دسته صنایعی بودند که زیان هنگفتی را در تابستان امسال متحمل شدند.

به گزارش می‌متالز، قطعی‌های موقتی برق و تولید با ۱۰ یا ۳۰ درصد دیماند، عملا روند تولید سیمان در کشور را مختل کرد، چرا که تولید سیمان با قطع و وصل شدن برق امکان پذیر نیست و برای تولید این محصول استراتژیک و فعالیت خطوط تولیدی باید تامین برق ثابت و مستمر باشد. اما امسال داستان تولید متفاوت‌تر شده است. صنایعی که هر ساله زمستان را با قطعی گاز سپری می‌کردند امسال با مشکل بزرگتری برای تولید روبه رو بودند، آن‌ها در تابستان برق نداشتند و از نیمه پاییز هم، گاز.

قطع برق صنایع، تلاش وزارت نیرو برای تامین برق خانگی بود، تلاشی که در تابستان امسال، میلیارد‌ها تومان خسارت روی دست صنعت سیمان گذاشت. بر این اساس، سیدعباس حسینی نائب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان سیمان، از خسارت حدود ۳۹۰ میلیارد تومانی صنایع سیمان در پی قطع برق در تابستان امسال خبر داد.

حسینی درباره جزییات این خسارت قابل توجه توضیح داد: حدود ۷۶ میلیارد تومان از این رقم، هزینه‌های ثابت تولید همچون هزینه‌های پرسنلی، اداری و ... بوده است.

قطع شدن برق در نیمه نخست امسال، تحویل کلینکر و سیمان به بازار را نزدیک به ۳ میلیون تن کاهش داد، این کاهش عرضه قیمت هر پاکت سیمان در تابستان امسال را از ۲۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان رساند. در این باره، نائب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان سیمان، گفت: تحویل کلینکر و سیمان در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افت کرد به عبارتی تحویل کلینکر و سیمان در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری ۲ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۹۳۸ تن کمتر از مدت مشابه در سال گذشته بود. این کمبود باعث شد واسطه ها، هر پاکت سیمان را از کارخانه ۲۵ هزار تومان خریداری کرده و در بازار با قیمت چند برابری به مصرف کنندگان بفروشند. افزایش قیمت سیمان در آن بازه زمانی، نفعی برای بخش تولید نداشت، اما سود خوبی را نصیب واسطه‌ها کرد.

او چالش دیگر واحد‌های سیمانی در سال جاری را افزایش قیمت تمام شده برق و گاز واحد‌های تولیدی اعلام کرد و گفت: قیمت تمام شده انرژی مورد نیاز واحد‌های سیمانی نسبت به سال گذشته حدود ۲۰۰ درصد رشد کرده. این در شرایطی است که از نیمه آبان ماه، گاز واحد‌های سیمانی قطع شده و تولید سیمان با مازوت انجام می‌شود. گران‌تر بودن قیمت مازوت در مقایسه با گاز باعث می‌شود هزینه‌های تولید با این سوخت جایگزین با اضافه شدن هزینه‌های حمل نسبت به سال گذشته حدود ۳۵۰ درصد افزایش یابد.

نائب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان سیمان، با اشاره به اینکه برای تولید یک تن کلینکر بطور میانگین ۱۰۰ متر مکعب گاز یا ۹۵ لیتر مازوت، مصرف می‌شود، یادآوری کرد: چنانچه در ماه‌های سرد سال که گاز واحد‌های تولیدی قطع می‌شود، کارخانه با استفاده از سوخت مازوت به طور پیوسته در حال تولید باشد، صنعت سیمان در هر ماه در حدود ۱۱۰ میلیارد تومان ضرر می‌کند.

زیان‌هایی که بخش سیمان برای تامین سوخت مورد نیاز متحمل می‌شود در شرایطی است که به گفته حسینی، در صنعت سیمان کشور به قیمت امروز حداقل ۲۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده و این سرمایه عظیم نیازمند نگهداری است، اما این روز‌ها به دلیل چالش‌های بسیاری که بخش تولید با آن رو به روست، واحد‌ها امکان بازسازی و نوسازی ندارند.

حسینی با اشاره به ظرفیت خوبی که برای تولید سیمان در کشور وجود دارد، توضیح داد: چنانچه درگیر هزینه‌های جاری شویم و از بازسازی خطوط تولید غافل بمانیم، ظرفیت موجود صنعت سیمان تبدیل به مخروبه می‌شود، باید با نوسازی و بهسازی واحدها، این سرمایه را نگه داریم، اما به دلیل اینکه در سال‌های اخیر سودآوری در صنعت سیمان پایین بوده است، این صنعت نتوانسته برای بازسازی خود سرمایه گذاری کند.

نائب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان سیمان، با یادآوری اینکه نسبت قیمت سیمان به فولاد در دنیا ۱ به ۷ است یعنی قیمت سیمان یک هفتم قیمت فولاد محاسبه می‌شود، گفت: متاسفانه در ایران نسبت قیمت سیمان به فولاد ۱ به ۳۸ است. این فاصله قابل توجه، باعث می‌شود امکان استفاده بهینه از این سرمایه عظیم از دست برود. همچنین سودآوری کم اجازه نمی‌دهد شرکت‌ها در بخش بهسازی و نوسازی خطوط تولید سرمایه گذاری کنند.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید کلینکر کشور ۸۴ میلیون تن است، گفت: سال گذشته کل کلینکر تولیدی کشور ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود که فاصله معناداری با ظرفیت اسمی تولید سیمان دارد، چنانچه واحد‌ها امکان نوسازی و بازسازی خطوط تولید را نداشته باشند، این فاصله به مرور بیشتر خواهد شد.

منبع: اقتصاد نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت