تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۲۳۸۷۵۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

همه چیز درباره مجتمع فولاد گیلان از زبان رسول دانیال زاده مدیر کارخانه

همه چیز درباره مجتمع فولاد گیلان از زبان رسول دانیال زاده مدیر کارخانه
‌می‌متالز - در سال ۹۸ کشور عزیزمان ایران با تلاش‌ها و کوشش‌های زیادی که توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی انجام شد، توانست در تولید و ساخت فولاد در جهان رتبه ۱۰ را کسب کند.

به گزارش می‌متالز، در سال ۹۸ کشور عزیزمان ایران با تلاش‌ها و کوشش‌های زیادی که توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی انجام شد، توانست در تولید و ساخت فولاد در جهان رتبه ۱۰ را کسب کند و همین طور توانست از کشور‌هایی مثل فرانسه و ایتالیا در این صنعت پیشی بگیرد. این پیشرفت چشمگیری برای ایران در آن سال بود که همگان به آن افتخار می‌کردند. حس غرور ارزشمندی به همه افراد دست داده بود.

برخلاف عده‌ای که گمان می‌کنند که به انتظار ظهور مشکلات برای تولیدات ایران در ۹۸ نشسته بودند، ما در سال گذشته بیشتر از ۲۳.۵ میلیون تن تولید فولاد خام داشتیم که ۵.۹ درصد افزایش داشته است و همینطور محصولات فولادی به میزان ۹ درصد رکوردی رشد داشتند.

بهتر است این نکته را نیز بدانید که مقدار قابل توجهی از این دستاورد با شکوه مدیون پشتکار تلاشگران موجود در بخش خصوصی این صنعت می‌باشد.

درباره مجتمع فولاد گیلان

یکی از بزرگترین شرکت‌های حوزه نورد، مجتمع فولاد گیلان می‌باشد که فعالیت آن تولید محصولات فولادی می‌باشد. این شرکت به مدیریت رسول دانیال زاده می‌باشد که از سال ۱۳۸۲ وارد عرصه تولید شد. کارخانه‌ی این مجموعه در شهرک صنعتی رشت واقع شده است. زمین این کارخانه ۶۰هکتار می‌باشد. بهتر است بدانید که مجتمع فولاد گیلان دارای دو خط تولید نورد گرم و نورد سرد می‌باشد.

نکته‌ی قابل توجه این است که ظرفیت خط تولید نورد گرم در این مجموعه سالانه ۲۰.۵ میلیون تن و ظرفیت تولید در خط نورد سرد به بیشتر از ۵۰۰ هزار تن در سال می‌رسد. همچنین طرح‌های مربوط به تولید انواع گوناگون ورق‌های گالوانیزه در این مجموعه نیز در حال اجراست و تا پایان امسال با ظرفیت ۱۵۰هزار تن در سال، به عرصه‌ی تولید ایران اضافه خواهد شد.

ویژگی مجتمع فولاد گیلان

یکی ازاسای‌ترین ویژگی‌های مجتمع فولاد گیلان این است که از نظر استاندارد‌های بین المللی دارای سطح کیفی مناسبی می‌باشد و همین طور در وضعیت سخت رقابتی و با وجود تحریم‌های بین المللی، توانسه که تامین کننده قسمت عمده‌ای از نیاز‌های صنعتگران و تولید کنندگان داخلی باشد. به گونه‌ای که بیشتر از ۴۰۰ شرکت داخلی که صنایع پایین دستی زنجیره فولاد محسوب می‌شوند، مواد اولیه خود را از مجتمع فولاد گیلان دریافت می‌کنند.

نقاط قوت مجتمع فولاد گیلان

یکی از مهمترین نقاط قوت این مجموعه این است که با تکه بر دانش نیرو‌های حرفه ای، متعهد و کاربلد که متخصصین فارغ التحصیلان دانشگاه‌های برتر ایران هستند را در کنار بهره گیری از تجهیزات مدرن می‌باشد. توجه داشته باشید که محصولات تولید شده توسط این کارخانه بعد از اینکه نیاز‌های بازار‌های داخلی کشور را رفع برطرف کردند توانایی صادرات به اقصی نقاط جهان را نیز دارند که خود یک ویژگی بسیار مهم درباره این مجموعه می‌باشد.

در داخل این مجموعه بزرگ بیش از ۲ هزار نفر به شکل مستقیم مشغول به کار هستند و اشتغال حدود ۲۰ هزار نفر به شکل غیر مستقیم به ادامه فعالیت این شرکت وابسته می‌باشد؛ بنابراین عملکرد و فعالیت این مجموعه بسیار حائز اهمیت است.

صحبت‌های مدیر کارخانه رسول دانیال زاده

همچنین رسول دانیال زاده مدیر این شرکت افزود: من معتقدم که زمانی که ملتی در ایجاد تحول مصمم می‌شود و شرایط فکری و انگیزشی نیز فراهم باشد، به شرط وجود مدیریت صحیح، هیچگونه مشکل و کمبودی حتی تحریم‌های ظالمانه، این امکان را ندارد که مسیر رشد و توسعه را سد کند. تکه بر نیرو‌های انسانی کارآمد به عنوان با ارزش‌ترین دارایی هر کشور یا شرکت همراه با مدیریت کارآمد، مهمترین محور توسعه و پیشرفت است. صحبت‌های بیشتر رو در سایت رسول دانیال زاده مشاهده کنید.

نقش صنعت فولاد در پیشرفت صنعتی کشور به حمایت جدی همه ارکان نظام بستگی دارد و نقشی بی دلیل و قابل اتکاست. در این بین توجه به خصوص به قسمت خصوصی و نقش آفرینی هدفمند آن، این امکان را به وجود آورده که نتیجه‌ی قابل توجه را در پی داشته باشد.

طبق مطالعات طرح جامع فولاد کشور، با وجود اینکه ایران و عربستان و همین طور امارات جزو کشور‌هایی هستند که بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در خاورمیانه محسوب می‌شوند، اما در مصرف فولاد نیز بالاترین آمار را به خود اختصاص داده اند. یعنی به همان میزان که تولید بالایی دارند مصرف آن‌ها نیز بسیار بالا است.

طبق تحقیات انجام شده، آمار نشان می‌دهد که سه کشور ایران، عربستان و همین طور امارت بیشتر از ۷۰ درصد مصرف فولاد را در منطقه به خود اختصاص داده اند که از این ۷۰ درصد، ۳۸ درصد را ایران به خود اختصاص داده، عربستان ۲۱ درصد و امارات ۱۵ درصد که این دو کشور بیشترین مصرف را دارند و رتبه‌ی بعدی عراق است که ۶ درصد مصرف دارد. سایر کشور‌ها نیز در مجموع با ۲۰ درصد قرار گرفته اند؛ بنابراین طبق این امار پیش بینی شده است بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ کشور ایران حداقل ۱۵ میلیون تن صادرات فولاد داشته باشد که به امید خدا این مقدار با همدلی و همکاری تولید کنندگان خصوصی و دولتی مثل مجتمع فولاد گیلان، انجام خواهد شد.

از طرف دیگر صنعت فولاد به تکمیل چرخه‌ی زنجیره خود احتیاج دارد. این به این معناست که همه‌ی جزئیات این زنجیزه از معدن تا کارخانجات تبدیلی و حتی خطوط حمل ونقل ریلی و جاده‌ای و بنادر نیز به اصلاح و بهینه سازی نیاز دارند، با توجه به اسناد بالا دستی مثل سند چشم انداز ۱۴۰۴ می‌باشند.

جناب رسول دانیال زاده در آخر به حمایت‌های پی در پی دولت در وضعیت تحریم که بیشتر از هر وقت دیگری ابزاری وموثر و کارآمد بود تاکید کردند و همین طور در ادامه اضافه کردند که در نظر گرفتن نظرات و پیشنهادات جلسه‌های مشورتی با اهالی موجود در این صنعت مهم و علاوه بر آن شنیدن مشکلات و تلاش برای رفع جدی موانع موجود در تولید، تاثیر بسیار زیادی در دستاآورد‌های این مجموعه داشت. این اقدامات می‌تواند ضمانت اجرایی را به دنبال داشته باشد.

منبع: دنیای معدن

عناوین برگزیده