تاریخ: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۲۵
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۲۳۸۸۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر اقتصاد:

عملکرد نظام بانکی نباید منجر به خلق بی ضابطه پول شود

عملکرد نظام بانکی نباید منجر به خلق بی ضابطه پول شود
‌می‌متالز - معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه عملکرد نظام بانکی نباید منجر به خلق بی ضابطه پول شود، گفت: وزارت اقتصاد در تدوین سند تحول نظام بانکی نقشی نداشته است.

به گزارش می‌متالز، سیدمحمدهادی سبحانیان با اشاره به اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی براساس ماده یک قانون تاسیس، مسوولیت سیاست‌گذاری و هماهنگی سیاست‌های اقتصادی را برعهده دارد، اظهار داشت: یکی از مهمترین ابزار‌های سیاست‌گذاری اقتصادی، سیاست‌های پولی است که در اتخاذ و اجرای آن شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی و شبکه بانکی نقش اصلی را ایفا می‌کنند، هماهنگی میان سیاست‌های پولی و مالی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است که در نقشه راه رشد غیر تورمی تدوین شده توسط وزارت اقتصاد هم بر هماهنگی و انسجام میان آن دو تاکید شده است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: از نظر وزارت اقتصاد یکی از مهمترین وظایف و کارکرد‌های شبکه بانکی این است که در خدمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی در کشور قرار داشته باشد. از طرفی دیگر این انتظار وجود دارد که نظام بانکی به‌گونه‌ای عمل کند که نسبت‌های مرتبط با سلامت نظام بانکی رعایت شود و عملکرد آن منجر به خلق پول بی‌ضابطه و افسار گسیخته که به نقدینگی و تورم دامن می‌زند، نشود.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی وظیفه نظارت دقیق بر شبکه بانکی اعمال کند، تصریح کرد: کاهش ناترازی بانک‌ها و نظارت بر بانک‌های مشکل‌دار باید با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا از تشدید خلق نقدینگی و تورم در اقتصاد جلوگیری شود.

سبحانیان ادامه داد: شفافیت مالی در نظام بانکی از دیگر مباحثی است که از نظر وزارت اقتصاد از اهمیت بسزایی برخوردار است. در همین رابطه با دستور وزیر اقتصاد برای نخستین بار صورت مالی بانک ملی منتشر شد که پس از آن بابی برای نقد و بررسی کارشناسی عملکرد آن بانک به وجود آمد.

وی اضافه کرد: همچنین با دستور وزیر اقتصاد بانک‌های دولتی مکلف شده‌اند در صورت تقاضای تسهیلات گیرندگان یا ضامن یا راهن، تصویر قرارداد بانکی را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، اصلاح مدیریت و حاکمیت شرکتی بانک‌ها و الزامات مرتبط با آن از دیگر مواردی است که باید با جدیت پیگیری و دنبال شود.

وی در مورد سند تحول نظام بانکی بیان داشت: در صورتی که این سند تحول با محور‌های گفته شده مطابقت داشته باشد مورد تایید و اگر تعارض داشته باشد نقد خواهد شد و نکات مدنظر به تهیه‌کنندگان آن منعکس خواهد شد.

سبحانیان افزود: تا جایی که مطلع هستم ۳۷ سند تحولی در بخش‌های مختلف توسط کارشناسان، اندیشکده‌ها و مراکز پژوهشی خارج از دولت تهیه شده و در اختیار وزرا و مسوولان دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته تا پس از بررسی و ارزیابی، نظرات خود را منعکس کنند و در صورت نیاز محتوای اسناد مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: سند‌های تحولی در حوزه‌های اقتصادی نیز همین روال را دارند و به وزارت اقتصاد ارجاع شده و این وزارتخانه نقشی در تدوین هیچ یک از اسناد تحولی نداشته است.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد