تاریخ: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۰۸
بازدید: ۲۴۴
کد خبر: ۲۳۹۹۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صادرات امسال از مرز ۴۰ میلیارد دلار می‌گذرد

صادرات امسال از مرز ۴۰ میلیارد دلار می‌گذرد
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در سه ماه گذشته، ۹۰ طرح را فعال کردیم، گفت: از این تعداد ۳۰ طرح تا پایان امسال به انجام می‌رسد و ساختار کاملا متفاوتی را در سال آینده شاهد خواهیم بود.

به گزارش می‌متالز، سیدرضا فاطمی امین در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه تنظیم بازار به دو بخش تامین و توزیع تقسیم می‌شود، افزود: در حوزه تامین در پی تولید کالا و محصولات مورد نیاز کشور به اندازه کافی و با قیمت مناسب و در حوزه توزیع در پی توزیع این کالا‌ها بدون گران فروشی هستیم.

او ادامه داد: در بخش تامین، یکی از دغدغه‌های واحد‌های تولیدی، مواد اولیه و قیمت آن و دغدغه دیگر، سرمایه در گردش و هزینه‌های مالی است.

فاطمی امین با اشاره به اینکه یکی از طرح‌های وزارت صمت، اصلاح ساختار بازار کالا‌های پایه مانند سیمان، فولاد، مواد پتروشیمی و پنبه است، گفت: در حدود دو هفته گذشته، در بازار ارز، التهاباتی را داشتیم، اما با این حال در بازار فولاد، ثبات وجود دارد و این نکته بسیار کلیدی است که در اقتصاد باید به ثبات برسیم.

او اضافه کرد: با همکاری بورس کالا، ۲۵ ابزار را طراحی کردیم که از این تعداد، حدود ۱۵ ابزار، عملیاتی شده و حدود چهار ابزار هم هفته آینده عملیاتی می‌شود.

فاطمی امین گفت: به کار گیری این ابزار‌ها موجب شد بدون اینکه امضای طلایی داشته باشیم، ​ از ۳۰ گروه کالایی که سهمیه بندی بودند, ۲۰ گروه حذف شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از کار‌های سامانه «بهین یاب» اعمال سهمیه بندی است و ابزاری برای سهمیه بندی بود و این سامانه نباید حذف شود.

فاطمی امین اضافه کرد: یکی از اقدامات ما، ​ بستن قرارداد‌های بلند مدت است که از حدود سه هفته پیش آغاز شد؛ با این کار فشار تقاضای مازاد، برداشته می‌شود.

وی گفت: عرضه تلفیقی هم از دیگر ابزار‌ها بود که منجر به ثبات قیمت در کالا‌ها از جمله در فولاد شد.

وزیر صمت افزود: هر قدر وابستگی‌ها را کاهش دهیم، اقتصاد کشورمان با ثبات‌تر می‌شود.

فاطمی امین با بیان اینکه در حوزه توزیع، یکی از مهم‌ترین بحث ها، شفافیت جریان توزیع است، گفت: یعنی اینکه بدانیم کالا به چه میزان، تولید شد و چقدر موجودی انبار داریم و با چه قیمتی عرضه می‌شود؟

وی اضافه کرد: ۱۰ طرح از ۹۰ طرح در دست اجرا به نظام توزیع مربوط است که یکی از آن‌ها تکمیل ”سامانه جامع تجارت» است: اکنون ۲۷ گروه کالایی را در این سامانه در حال اجرایی کردن هستیم و ۵ تا ۶ گروه کالایی، کارش به پایان رسیده است.

وزیر صمت با تشریح برخی از کارکرد‌های «سامانه جامع تجارت» افزود: از هفته گذشته در تعامل با بانک مرکزی، فاکتور‌های ارائه شده را به تراکنش‌های بانکی متصل می‌کنیم و با این کار از صدور فاکتور‌های غیر واقعی جلوگیری می‌شود.

فاطمی امین اضافه کرد: یکی از طرح‌ها که زیرساخت آن آماده و ابلاغ شده است و از هفته آینده آغاز می‌شود این است که باید قیمت تمام شده تولید بر روی کالا‌ها درج شود؛ با این کار، مصرف کننده متوجه می‌شود که چه میزان اضافه‌تر از قیمت تمام شده می‌پردازد.

او افزود: این ساز و کار، شفافیت‌ها را افزایش می‌دهد.

صادرات از مرز ۴۰ میلیارد دلار عبور می‌کند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ۳۵ میلیارد دلار صادرات سال گذشته گفت: امسال این رقم از ۴۰ میلیارد دلار عبور می‌کند.

سیدرضا فاطمی امین با بیان اینکه بر اساس سامانه جامع تجارت کنترل و شفافیت کاملی که بر کالا‌ها و کمبود آن‌ها پیش از ایجاد بحران داریم افزود: درج قیمت تولید کننده نیز بر کالا‌ها اجرا شده که از یکی دو ماه آینده مردم آن را در فروشگاه‌ها می‌بینند و می‌توانند خود بازرس نظارت بر قیمت کالا‌ها شود.

وی گفت: با اجرای طرح درج قیمت تولید کننده اصلاح یکباره‌ای در نظام توزیع اتفاق می‌افتد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۲۹ مهر رئیس جمهور نشست هم اندیشی با صادر کنندگان داشت، اما جوایز صادرکنندگان اهدا نشد افزود: مقصر این مساله من هستم، زیرا معیار‌هایی برای انتخاب صادرکنندگان برتر وجود داشت که خام فروشی و فروش محصولات دانش بنیان را تفکیک نمی‌کرد بنابراین معیار‌های صادرات محصولات دانش بنیان را به معیار انتخاب صادرکنندگان نمونه اضافه کردیم.

فاطمی امین گفت: بر این اساس چند شرکت دانش بنیان که در شمول شرکت‌های نمونه صادراتی قرار نمی‌گرفتند، نمونه شدند.

وی افزود: اگر بر اساس معیار‌های گذشته انتخاب صادرکننده نمونه پیش می‌رفتیم نمی‌توانستیم رویکرد‌های جدید خود را به مردم نشان دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای ما کسی که یک میلیون دلار کالای خام می‌فروشد با کسی که تجهیزات دانش بنیان صادر می‌کند متفاوت است.

فاطمی امین افزود:​ در سه ماه و نیم گذشته صندوق ضمانت صادرات، شرکت نمایشگاه‌های بین المللی و دفتر مقررات صادرات و واردات به زیر مجموعه سازمان توسعه تجارت منتقل شد و در این سازمان نیز کار‌ها یکپارچه و منظم شده است.

وی گفت: تا پایان سال بر اساس هماهنگی با دیگر دستگاه ها، پنجره واحد صادرات ایجاد می‌شود که بسیاری از سردرگمی‌ها را در این مسیر حل و فصل می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت وضع صادرات کشور را بسیار خوب خواند و افزود: تصویب مقررات جدید مانند واردات در مقابل صادرات یا برگشت سریع مالیات بر ارزش افزوده صادرات و رفع تعهدات ارزی تسهیل بسیار خوبی برای صادرات ایجاد کرده است.

فاطمی امین درباره پنجره واحد صادرات گفت: باید فرآیند‌ها اصلاح شود که نمونه آن اطلاع رسانی به موقع به صادرکننده پیش از روبرو شدن وی با مشکلات در گمرک است.

وی افزود: اگر در اقتصاد به بانک‌ها فشار بیاوریم که به تولید و صادرات تسهیلات بدهند اتفاقی نمی‌افتد بلکه باید شیب را طوری تنظیم کنیم که سرمایه‌ها به سمت تولید برود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید تولید را تسهیل و کار‌های غیر مولد را دشوار کنیم.

فاطمی امین افزود: با کاهش مالیات تولید از ۲۵ به ۲۰ درصد و در پایان چهار سال به ۱۰ درصد در پی افزایش سود آوری تولید هستیم.

وی گفت: تاکید دولت بر سودآوری کسب و کار‌ها است، زیرا اگر کسب و کار سود آور باشد دولت می‌تواند از آن مالیات بگیرد و اشتغال ایجاد کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در پی متعادل کردن هزینه‌های سوخت و انرژی برای سود بیشتر تولید هستیم و این از محل یارانه‌های پنهان به تولید انجام می‌شود.

فاطمی امین با بیان اینکه بیشتر بهره مالکانه از معادن سنگ آهن، مس، طلا، سرب و روی دریافت می‌شود و معادن کوچک سهمی از آن ندارند گفت: در موضوع بهره مالکانه فشاری به معادن کوچک وارد نمی‌شود.

وی افزود: در هفته آینده در نشستی با سرمایه گذاران بیش از ۲۴۰ طرح سرمایه گذاری که سودآوری مناسبی دارند مطرح می‌شود که تعدادی از آن‌ها طرح‌های معدنی هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای معادن بزرگ مانند سنگ آهن و مس که بسیار سودآور هستند مزایده برگزار می‌شود و برنده مزایده مکلف است حداقل ۳۰ درصد از سهام را به مردم واگذار کند که اولویت با مردم همان منطقه است.

فاطمی امین افزود: برای ۳۰ معدن بزرگ از هفته آینده مزایده‌هایی به ترتیب برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه باید به سمت اقتصاد دیجیتال برویم، زیرا فناوری اطلاعات توانمند ساز و سودآور است گفت: صنایعی که از فناوری اطلاعات استفاده می‌کنند توانمندی و سود بیشتری دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بر اساس قانون مبارزه با پول شویی کسب و کار‌هایی که پرداخت الکترونیکی دارند باید مجوز نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) داشته باشند و هماهنگی بسیاری خوبی بین وزارت اقتصاد، صمت و بانک مرکزی در این زمینه وجود دارد.

فاطمی امین گفت: دریافت اینماد بدون ستاره برای کسب و کار‌های خرد ۱۰ دقیقه و برای اینماد یک ستاره حداکثر یک روز زمان می‌برد که نشان می‌دهد هیچ توقفی در کسب و کار‌ها اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود​: در سال ۹۸ وزارت صمت برای پی اس پی‌ها و شرکت‌هایی پرداخت که می‌خواستند درگاه به فروشگاه‌های اینترنتی بدهند دریافت مجوز اینماد را الزام آور کرد و دو هفته پیش این موضوع برای پرداخت یار‌ها که یک سطح پایین‌تر هستند و با پی اس پی‌ها کار می‌کنند الزامی شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: گاهی اینماد هست، ولی نظارت نیست در حالی که اینماد مانند نشان استاندارد است و باید بر آن نظارت کنیم.

فاطمی امین درباره تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۱ نیز افزود: یکی از نقاط قوت بودجه سال آینده ۱۸۰ همت منابع پیش بینی شده در قالب صندوق‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت است که منابع بودجه‌ای را با ضریب در اختیار تولید قرار می‌دهد.

وی گفت: بر اساس این طرح که غالب آن صندوق کارآفرینی امید است صندوق‌ها اهرمی عمل می‌کنند و منابع بودجه تکثیر می‌شود و نرخ سود پایین می‌آید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از چند ماه گذشته سوخت ذخیره مازوت برای همه واحد‌های سیمان تامین شده است و هیچ دغدغه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

فاطمی امین گفت: پیش بینی می‌کنیم امسال این واحد‌ها بدون قطعی برق و سوخت فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه یکی از ۹۰ طرح وزارت صمت تامین مالی زنجیره‌ای است افزود: این طرح اجرایی شده، بانک مرکزی دستور العمل آن را ابلاغ و وزارت صمت با همکاری بانک صنعت و معدن آن را آغاز نموده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:​ مرحله آزمایش تامین مالی زنجیره‌ای در هفته‌های آینده اجرا می‌شود و تا پایان سال اجرای آزمایشی آن را نهایی خواهیم کرد.

فاطمی امین افزود: بر اساس این طرح منابع موجود برای سرمایه در گردش بخش تولید دست کم ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی گفت: سال آینده تامین مالی زنجیره‌ای را به طور کامل اجرا خواهیم کرد و برای آن حدود ۱۰ روش پیش بینی شده است که بسیار ساده هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با این طرح نگرانی سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی رفع خواهد شد.

فاطمی امین گفت: گزارش سه ماهه عملکرد وزارت صمت برای بهبود فضای کسب و کار به زودی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده