تاریخ: ۲۴ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۴۶
بازدید: ۵۵۷
کد خبر: ۲۴۰۲۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

خطر استفاده از بتن فاسد در پروژه‌های مسکن/ بازار سیمان همچنان در دست دلالان است

خطر استفاده از بتن فاسد در پروژه‌های مسکن/ بازار سیمان همچنان در دست دلالان است
‌می‌متالز - دبیر کانون سراسری بتن آماده با بیان این‌که بازار سیمان کشور در دست دلالان است، گفت:‌در پروژه‌های مسکن‌سازی وزارت راه و شهرسازی از بتن فاسد استفاده می‌شود.

به گزارش می‌متالز، محرم کریمی در نشست خبری با انتقاد از نحوه فروش سیمان در بورس، اظهار کرد: یکی از اهداف آمدن سیمان به بورس، قطع دست واسطه‌ها بود، اما نه تنها این هدف محقق نشده که فعالیت دلالان در عرصه فروش سیمان افزایش یافته است.

وی خروجی حضور دلالان در این بخش را افزایش قیمت هر تن سیمان در تهران به حدود ۶۵۰ هزار تومان اعلام کرد و ادامه داد: در حالی هر تن سیمان با قیمت پایه در استانی مانند کرمان عرضه می‌شود که در استان‌های تهران و بوشهر هر تن حدود ۶۵۰ هزار تومان است.

دبیر کانون سراسری بتن آماده با بیان اینکه مصالح‌فروشان به راحتی می‌توانند از طریق بورس، سیمان خریداری کنند افزود: این در حالی است که مصالح‌فروشان عملا توان نگهداری سیمان فله را ندارند.

کریمی با بیان اینکه پیش از ورود سیمان به بورس به دلیل حضور گسترده مافیا نمی‌توانستیم به طور مستقیم از کارخانه‌ها سیمان خریداری کنیم، اضافه کرد: الان هم که سیمان وارد بورس شده است دلالان اجازه خرید سیمان را به ما نمی‌دهند. واقعیت آن است که بورس به حیات خلوت دلالان تبدیل شده است.

وی با طرح این پرسش که چرا سازمان نظام مهندسی به وظیفه خود در نظارت بر تولید بتن عمل نمی‌کند، گفت: این سازمان به لحاظ قانونی باید این کار را انجام دهد هم پول دارد و هم امکانات، اما متاسفانه ساختمانی را در کشور سراغ نداریم که در زمان بتن‌ریزی ناظری از سازمان نظام مهندسی بر عملکرد آن نظارت کند.

دبیر کانون سراسری بتن آماده در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه متاسفانه در پروژه‌های مسکن‌سازی وزارت راه و شهرسازی از بتن فاسد استفاده می‌شود، اظهار کرد: در شهر‌هایی مانند اصفهان و شهرکرد، پیمانکاران در محل پروژه اقدام به تولید بتن می‌کنند که خطر بسیار بزرگی برای مسکن است در این رابطه به وزیر هم نامه نوشتیم.

کریمی با اشاره به تولید متوسط سالانه ۵۵ میلیون تن سیمان بیان کرد: از این میزان حدود ۲۹ میلیون تن سیمان فله است که ۴ میلیون تن به پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌یابد و ۲۵ میلیون تن نیز در اختیار واحد‌های تولید بتن آماده قرار می‌گیرد.

وی همچنین از نحوه تولید سیمان در کشور انتقاد کرد و گفت: کارخانه‌های بزرگی مثل آبیک، ساوه و تهران تا الان نتوانسته‌اند یک سیمان یکنواخت تولید کنند که دلیل آن موضوع فناوری است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده