به گزارش میمتالز، سید مهدی کاظمی نائبرئیس هیات مدیره شرکت سیمان باقران، اظهارکرد: خوشبختانه شرکت سیمان باقران به عنوان صادرکننده نمونه ملی در سال ۱۴۰۰ انتخاب شده است که این توفیق بزرگ حاصل تلاش ارزشمند و مجاهدانه کارگران عزیز و شریف، کارشناسان گرانقدر، مهندسان و مدیران بخشهای مختلف کارخانه و شرکت سیمان باقران و همچنین تدابیر ارزشمند و مانع زداییهای به موقع و راهگشای مسئولان استانی بوده است.
وی افزود: کارخانه سیمان باقران در سال ۱۳۹۶ و با ظرفیت تولید یک میلیون تن سیمان راهاندازی شد. در سال گذشته این کارخانه با ۷۵ درصد ظرفیت تولید داشته است.
نائبرئیس هیات مدیره شرکت سیمان باقران بیان کرد: این کارخانه موفق شده است که برای ۴۰۰ نفر بطور مستقیم و۲ هزار نفر بطور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.
کاظمی یادآور شد: از جمله توفیقات این کارخانه این بوده است که سه سال به عنوان صادرکننده نمونه استانی انتخاب شده است.
نائبرئیس هیات مدیره شرکت سیمان باقران بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ کارخانه سیمان باقران حدود ۶۰۰ هزار تن سیمان به ارزش ۱۵ میلیون دلار به افغانستان صادر کرد که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۸، ۱۵ درصد افزایش داشته است.
کاظمی گفت: شرکت سیمان باقران با تامین ۳۵ درصد سیمان مورد نیاز افغانستان، رتبه اول در صادرات به این کشور را داشته و به دلیل ۱۵ میلیون دلار ارزآوری، جایگاه صادرکننده نمونه ملی در سال را کسب کرده است.
وی ادامه داد: مجموع این توفیقات حاصل زحمت کارگران سخت کوش، مدیران مجموعه و مساعدت و همکاری مدیران استان بوده است که امیدواریم امسال هم با همکاری و مساعدت دستگاههای ذیربط، میزان صادرات را افزایش دهیم.
نائبرئیس هیات مدیره شرکت سیمان باقران اظهار کرد: متاسفانه به دلیل تحولات سیاسی کشور افغانستان، عملا تقاضای سیمان در بازار افغانستان، نزولی بوده است، اما برای توسعه صادرات، به دنبال بازار کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم که در این خصوص کارهای صادراتی در حال پیگیری است تا این شرایط نزولی از این طریق جبران شود.
کاظمی افزود: در همین خصوص قرار است در نیمه دوم دی ماه امسال با سفر به کشور عمان، در نمایشگاه مصالح ساختمانی شرکت کنیم.
وی تصریح کرد: هدف از این سفر و پیگیریها این است که در کشورهای حوزه خلیج فارس هم بازار صادراتی داشته باشیم، چرا که بازار حوزه خلیج فارس، بازار کم ریسکی هست و اگر این بازار فراهم شود و سبد صادراتی را برای آن بچینیم، توفیقات بیشتری خواهیم داشت، اما بازار افغانستان با توجه به شرایط سیاسی اش، بازار بسیار پر ریسکی است.
نائبرئیس هیات مدیره شرکت سیمان باقران با اشاره به مشکلات موجود در حوزه صادرات، گفت: طبیعتا یک سری مشکلات در مسیر صادرات وجود دارد که بخشی از آن به دلیل تحریمها و ساز و کار برگشت ارز حاصل از صادرات است. در بخش صادرات به بازارهای حوزه خلیج فارس، موانع زیادی وجود دارد که برای صادرات به افغانستان این مشکلات را نداشتیم.
کاظمی مهمترین چالشهای عمده سیمان در حال حاضر را؛ نداشتن امنیت کاری، قطع گاز و برق به دلیل ضعف زیرساختی این حاملهای انرژی، نبود ساز وکار انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل کشور، حضور در بازار پر ریسک افغانستان و … عنوان کرد.
وی افزود: امیدواریم در سایه همدلی، همکاریها و حمایتهای استاندار و بخشهای مختلف و متولی صنعت و تولید استان، شاهد توفیقات بیشتر واحدهای تولیدی استان باشیم.