به گزارش میمتالز، این وضعیت قیمت در بازار ارزهای دیجیتال تا حد زیادی بی ثبات بوده و به رویدادهای سیاسی و اقتصادی مختلفی بستگی دارد. اما به طور متوسط بیت کوین به صورت سالانه تجربه ۲۰۰ درصد رشد را در کارنامه خود ثبت کرده و از آگوست سال ۲۰۲۱ ارزش بازار آن به بیش از ۷۱۰، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰ دلار رسیده است، در عین حال تسلط آن بر بازار کریپتوکارنسی از ۵۰ درصد کاهش یافته است، قیمت لحظهای بیت کوین در ابتدای سال ۲۰۲۲ نیز در حوالی ۴۷ هزار دلار است.
به طور کلی رویدادهایی مانند هک صرافی Mt.Gox در سال ۲۰۱۴ و سقوط بازار سهام در سال ۲۰۲۰ جزو رفتارهایی هستند که به صورت میان مدت و کوتاه مدت، تغییرات قیمت بیت کوین را توضیح میدهند. در دراز مدت هم میتوانید با نگاه کردن به مدلهایی که از تحلیل تکنیکال، بنیادی و احساسات استفاده میکنند، یک دید کلان به دست آورید.
در بررسی قیمت بیت کوین با استفاده از روش تحلیل تکنیکال، منحنی رشد لگاریتمی بیت کوین و تئوری Hyperwave دو مدل جالب هستند. نظریه Hyperwave قیمت را با احساسات سرمایه گذار در مراحل چرخهای مرتبط میکند. اما در تحلیل بنیادی، مدلهای Stock to Flow و Metcalfe قیمت را به خوبی ردیابی خواهند کرد. در نهایت، میتوانید از ترکیب همه این روشها برای به دست آوردن یک دید صحیح در بازار کریپتوکارنسی استفاده کنید.
ارز دیجیتال بیت کوین با نماد اختصاری (BTC) در سال ۲۰۰۹ توسط فردی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، خلق شد و با افزایش قیمت خود در طول زمان توجه افراد زیادی در جهان به خود جلب کرد. بررسی نمودار وضعیت بیت کوین در سالهای مختلف به ما نشان میدهد که این ارز دیجیتال افتهای زیادی را هم در کارنامه خود ثبت کرده است. اما علیرغم تمام نوسانات تاکنون از تمام داراییهای سنتی بهتر عمل کرده است. در نظر داشته باشید که ترکیبی از عوامل متعدد تاریخچه قیمت BTC را تشکیل میدهند و شما میتوانید آنها را با تکنیکها و دیدگاههای مختلف مطالعه کنید.
قبل از اینکه به تجریه و تحلیل دادهها در تاریخچه قیمت بیت کوین بپردازیم، ابتدا باید ببینیم که این تحلیل را با چه ابزارها و روشهای میتوان انجام داد. به طور کلی سه روش مختلف برای تحلیل قیمت در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد: تحلیل تکنیکال، بنیادی و تحلیل احساسات. این سه روش نقاط قوت و ضعف خود را دارند، اما میتوان با ترکیب هر سه با هم تحلیل بهتری داشت.
تحلیل تکنیکال با استفاده از دادههای قیمت و حجم معاملات در زمانها مختلف به پیش بینی رفتار بازار آینده کمک میکند. برای مثال، میتوانید با در نظر گرفتن قیمتهای ۵۰ روز گذشته و میانگینگیری آنها، میانگین متحرک ۵۰ روزه (SMA) ایجاد کنید. تصور کنید بیتکوین برای چند هفته تحت SMA ۵۰ روزه معامله میشود، اما سپس از آن عبور میکند. این حرکت را میتوان نشانهای احتمالی برای بهبود وضعیت بازار و قیمت رمز ارز در نظر گرفت.
در تحلیل بنیادی از دادههایی استفاده میشود که ارزش اساسی و ذاتی یک پروژه یا ارز دیجیتال را نشان میدهند. درواقع این نوع تحقیق بر روی عوامل خارجی و داخلی تمرکز داشته و ارزش واقعی یک دارایی را تعیین میکند. برای مثال، میتوانید به تراکنشهای روزانه بیتکوین نگاهی بیندازید تا محبوبیت شبکه را اندازهگیری کنید. اگر این عدد در طول زمان افزایش یابد، ممکن است نشان دهد که پروژه دارای ارزش است و قیمت میتواند افزایش یابد.
در تحلیل Sentiment از احساسات بازار برای پیشبینی روند رو به رشد و افت قیمت در بازار استفاده میشود. احساسات بازار شامل احساسات و خلق و خوی سرمایه گذاران بزرگ و کوچک نسبت به یک دارایی است. با استفاده از این روش معمولاً میتوانید صعودی یا نزولی بودن روند قیمت را با توجه به احساسات پبش بینی کنید. به عنوان مثال، افزایش قابل توجه جستجوهای گوگل در مورد خرید بیت کوین میتواند نشان دهنده احساسات مثبت برای بازار و قیمت بیت کوین باشد.
همانطور که در قسمتهای ابتدایی این مقاله ذکر شد، قیمت BTC از سال ۲۰۰۹ تاکنون در معرض نوسانات زیادی قرار گرفته با وجود تمام این افت و خیزها به طرز چشم گیری قیمت آن بالاتر از زمانی است که این رمز ارز خلق و وارد بازار کریپتوکارنسی شد.
منبع: اقتصاد آنلاین