تاریخ: ۱۸ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۲۴۳۷۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

خبر مهم درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران

خبر مهم درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران
‌می‌متالز - نماینده قم در مجلس شورای اسلامی از آزادسازی بخشی از منابع بلوکه شده ایران خبر داد.

به گزارش می‌متالز، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: طی چند ماه اخیر فروش منابع نفتی افزایش یافته و درآمد‌های نفتی ما بیشتر شده است، حدود پنج میلیارد دلار از منابع بلوکه شده، آزاد شده که بخش عمده‌ای از آن وارد کشور و مابقی نیز تبدیل به خط اعتباری شده است.

این نماینده همچنین با تاکید بر ارتباطات خوب ایران با عراق اظهار داشت: با پاکستان نیز ارتباطات مالی به‌ خوبی پیش رفته و تبدیل به مبادله‌ها تهاتری شده است، این مسائل موجب می‌شود تا در موضوع روابط خارجی و تنگنا‌های اقتصادی گشایش‌هایی به وجود بیاید.

وی افزود: دولت در کنار مذاکره‌های وین، در حال گفتگو و رایزنی با کشور‌های همسایه نیز است و اقدام‌های بسیار سازنده‌ای در این خصوص انجام شده از جمله اینکه با عربستان گفتگو‌هایی آغاز شده و در سطح خوبی قرار دارد، همچنین به زودی امیر قطر به ایران سفر می‌کند و از سوی دیگر رئیس جمهور قرارداد گازی را با ترکمنستان منعقد کرده که بسیار مهم است، زیرا وزیر نفت در دولت قبل موجب قطع ارتباط و بروز مشکل‌هایی میان ۲ کشور شده بود.

سرنوشت متفاوت ارز حاصل از فروش منابع نفتی در بودجه ۱۴۰۱

عضو مجمع نمایندگان قم با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۱ با بودجه سال‌های گذشته تفاوت‌هایی دارد افزود: دولت سیزدهم در این بودجه رابطه نفت، خزانه، بانک مرکزی و دولت را شفاف کرده است.

امیرآبادی یادآور شد: دولت‌ها طی سال‌های گذشته ارز حاصل از فروش منابع نفتی را به بانک مرکزی انتقال داده و بانک مرکزی در ازای ارز‌ها پول چاپ می‌کرد تا وزارتخانه‌ها بتوانند هزینه‌های جاری خود را پرداخت کنند.

وی ادامه داد:، اما دولت رئیسی برای نخستین بار در مورد بودجه سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفته تا ارز حاصل از فروش منابع نفتی را به جای بانک مرکزی به بانک ملی و سپه تحویل دهد و در قبال آن منابع ریالی دریافت کند و این گونه دیگر هیچ خلق پولی انجام نخواهد شد و پایه پولی افزایش پیدا نخواهد کرد.

تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال آینده

عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: دولت در خصوص ارز ۴۲ هزار ریالی در لایحه بودجه سال آینده اعلام کرده، ۱۳ میلیارد دلار ارز برای واردات نهاده‌های کشاورزی مانند ذرت، سویا، جو برای دام و طیور پیش‌بینی کرده بود، اما به دلیل کرونا قیمت نهاده‌ها در دنیا حدود ۵۵ درصد گران شده است یعنی باید به جای ۱۳ میلیارد دلار، ۱۹ میلیارد دلار ارز تحویل دهند.

وی افزود: از سوی دیگر طی این چند سال این نهاده بعد از واردات به طور کامل در اختیار تولیدکنندگان و مردم قرار نمی‌گرفت، قبلا تا ۵۰ درصد این نهاده‌ها در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گرفت، اما اکنون با تلاش‌های وزیر جهاد کشاورزی این رقم به ۷۰ درصد رسیده است.

نماینده قم خاطرنشان کرد: دولت اعلام کرده، اکنون ارز ۴۲ میلیون ریالی در اختیار ندارد و باید برای واردات نهاده‌های دامی ارز نیمایی را خریداری و آن را تبدیل به ارز یارانه‌ای کند و برای این کار و پرداخت مابه‌التفاوت ارز باید پول چاپ کند که تورم‌زا است.

پیشنهاد جدید برای تغییر در روند پرداخت یارانه

همچنین گفت: دولت می‌خواهد در سال آینده نهاده‌های دامی را آزاد کند، اما در ازای آن ۲ کار را به مجلس پیشنهاد داده تا تصمیم‌گیری شود، پیشنهاد اول پرداخت ماهی یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به عنوان یارانه به حساب ۶۰ میلیون تَن یارانه بگیر است که مجلس معتقد است این اقدام تورم می‌آورد.

وی بیان داشت: پیشنهاد دوم نیز این است که دولت به جای پرداخت یارانه فردی، یارانه و مابه‌التفاوت قیمت کالا‌های اساسی را به حساب فروشندگان گوشت، مرغ و همچنین نانوایی‌ها واریز کند. فعلا این موضوع با حضور کارشناسان مختلف در حال بررسی است تا بتوانیم بهترین تصمیم را در این خصوص در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بگیریم.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده