تاریخ: ۲۲ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۵۱
بازدید: ۷۸۹
کد خبر: ۲۴۴۶۹۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

چرا خام فروشی "قیرطبیعی" کرمانشاه تمام نمی‌شود؟

چرا خام فروشی
‌می‌متالز - رئیس انجمن صنفی معادن قیر طبیعی گیلانغرب مهمترین مانع بر سر راه فرآوری قیر طبیعی را نبود تکنولوژی و تجهیزات مورد نیاز عنوان کرد.

به گزارش می‌متالز، جهانبخش مرجانی با اشاره به ذخایر قابل توجه قیرطبیعی که در استان کرمانشاه و منطقه گیلانغرب وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه عمده قیرطبیعی که اکنون استخراج می‌شود، خام فروشی شده و فرآوری چندانی روی آن صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: اینکه از قیرطبیعی ایزوگام به دست بیاوریم یا خردایش مختصری روی آن صورت بگیرد به معنای فرآوری نیست، بلکه اگر بخواهیم از این ماده ارزشمند حداکثر استفاده را با فرآوری روی آن ببریم، بیش از ۱۰۰ محصول از قیرطبیعی قابل استحصال است.

رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب معتقد است، اگر فرآوری مناسبی روی قیرطبیعی صورت بگیرد، ارزش افزوده برخی محصولات حاصل از آن هزار تا دو هزار برابر خواهد شد.

مرجانی سپس به دلایل عدم ورود سرمایه‌گذاران برای فرآوری قیرطبیعی اشاره کرد و افزود: سال‌ها به دنبال فرآوری قیرطبیعی بودیم، اما مهمترین سد کنونی نبودن تکنولوژی و تجهیزات مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در تمام کشور تکنولوژی فرآوری حداکثری قیرطبیعی وجود ندارد و اگر موارد محدودی هم باشد فقط برای فرآوری‌های اولیه است، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل شرایط تحریم امکان وارد کردن تجهیزات مورد نیاز فرآوری را هم نداریم.

رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب اظهار کرد: موضوع دیگر عدم اعلام دقیق و درست ذخایر قطعی قیرطبیعی است و اعداد اشتباهی که از سوی برخی اعلام می‌شود باعث فراری دادن سرمایه‌گذار خواهد شد.

مرجانی با انتقاد از اینکه گاهی ذخایر قیرطبیعی گیلانغرب حدود ۱.۵ میلیون تن برآورد می‌شود، عنوان کرد: طبیعتا این میزان ذخیره برای شش ماه تا یکسال یک واحد فرآوری کافی است و کسی برای چنین چیزی سرمایه‌گذاری نخواهد کرد، در حالیکه ذخیره واقعی قیرطبیعی در گیلانغرب حداقل یک میلیارد تن است و با این میزان ذخیره قطعا هر سرمایه‌گذاری توجیه خواهد داشت.

رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب با بیان اینکه احداث واحد فرآوری قیرطبیعی مشکل سرمایه ندارد، عنوان کرد: بسیاری از معدن داران حاضرند هم سرمایه خود را پای کار بیاورند و هم دولت نیز قول تسهیلات حمایتی را داده است.

مرجانی سرمایه مورد نیاز برای یک واحد فرآوری قیر طبیعی که بنا باشد حداکثر محصولات را تولید کند را بیش از هزار میلیارد تومان پیش بینی کرد و یادآور شد:، اما اگر قرار باشد واحدی برای استحصال چند نوع فرآورده ساخته شود می‌توان با ۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان بسته به نوع محصولات هم کار را راه انداخت.

موضوع دیگری که وی به آن اشاره کرد لزوم اهلیت و توانمندی سرمایه‌گذارانی بود که قرار است در زمینه فرآوری قیرطبیعی پای کار بیایند و گفت: نگرانیم افرادی تجهیزات غیرمدرن را به کار بگیرند و پس از مدتی ورشکست شده و هم سرمایه خود و دولت را به باد بدهند و هم منابع قیرطبیعی اتلاف شود.

رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب معتقد است، معدن داران عمده گیلانغرب بهترین گزینه برای احداث واحد‌های فراوری هستند، چون هم جزئیات کار را می‌دانند و هم دلسوزانه فعالیت خواهند کرد.

مرجانی میزان برداشت کنونی سالانه از معادن قیرطبیعی گیلانغرب را بسته به وضعیت و قیمت بازار بین ۵۰ تا ۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: اگر واحد فرآوری مناسبی در این منطقه احداث شود با همین وضع موجود معادن امکان برداشت تا ۳۰۰ هزار تن در سال را هم داریم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده