تاریخ: ۲۲ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۱۸
بازدید: ۷۴۱
کد خبر: ۲۴۴۸۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت عنوان کرد:

ثبات در بازار سیمان، نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد در وزارت صمت/ تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد

ثبات در بازار سیمان، نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد در وزارت صمت/ تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد
‌می‌متالز - مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت، ثبات در قیمت‌ها و تعادل پایدار بازار سیمان در عین نواسانات ارزی اخیر را نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصادی و خنثی سازی تحریم‌ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد.

به گزارش می‌متالز، سیف الله امیری با تشریح شرایط حاکم بر بازار سیمان در خرداد ماه و تیرماه سال جاری گفت: از سال گذشته تولیدکنندگان سیمان همواره از پایین بودن قیمت مصوب گلایه داشتند تا اینکه با بروز مشکلاتی در حوزه تأمین برق و انرژی، تصمیم به ورود سیمان به بورس اتخاذ شد.

وی ادامه داد: در ابتدا از ۷۷ کارخانه فعال کشور، تنها ۱۰ کارخانه محصولات خود را در بورس عرضه کردند که با عنایت به مقدار بسیار پایین عرضه نسبت به تقاضا، افزایش قیمت و نوسانات بازار را شاهد بودیم.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین روز‌های حضور در وزارت خانه (ابتدای شهریور ماه) اداره کل صنایع معدنی را مسئول تنظیم بازار سیمان کرد و دستور ورود تمامی محصولات کارخانجات تولیدی سیمان به بورس را صادر کرد، اظهار داشت: وزیر صمت در اجرای نخستین برنامه‌های تحولی خود مهلت ۳ هفته‌ای جهت حضور تمامی تولیدکنندگان سیمان در بورس کالا و شکستن قیمت‌ها به نفع مصرف کننده واقعی را صادر کرد؛ این دستور در حالی صادر شد که قیمت هر پاکت سیمان درب کارخانه بین ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان و در بازار آزاد بین ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان نوسان داشت.

وی افزود: طرح ورود سیمان به بورس کالا به عنوان یکی از نخستین طرح‌ها و برنامه‌های تحولی وزارت صمت را با فراخوان بیش از ۳۱ هزار عامل توزیع سیمان در سراسر کشور با همراهی سازمان‌های صمت استانی و مرکز اصناف سابق وزارت صمت آغاز کرده و اعلام نمودیم که تمامی عوامل می‌بایست اطلاعات خود به همراه کلیه معاملات و فاکتور‌ها را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند.

مدیر کل صنایع معدنی با تأکید بر حمایت و پیگیری‌های مجدانه شخص وزیر صمت و همکاران وزارتی در سطوح مختلف و همچنین انجمنها، تشکل‌ها و سندیکا‌های بخش خصوصی، تصریح کرد: با سماجت و تلاش بسیاری که صورت گرفت، نیمه‌های شهریور ماه شاهد حضور ۴۵ کارخانه و در مراحل بعد تا پایان شهریور، تمامی کارخانجات تولید سیمان به استثنای بدهکاران سیستم بانکی در بورس کالا بودیم.

امیری با بیان اینکه در همان روز‌های اول عرضه سیمان در بورس، کاهش قیمت‌ها تا ۲۵۰۰۰ تومان در هر پاکت ۵۰ کیلویی و ۳۶۰۰۰۰ تومان سیمان فله در هر تن را تجربه کردیم، گفت: برای تمامی کارخانجات کف عرضه تعیین شد و ضمن برنامه ریزی جهت امکان تداوم صادرات این محصول به طور میانگین هر هفته شاهد عرضه بیش از یک میلیون تن سیمان در بورس بودیم که حدود ۹۰۰ هزار تن آن به فروش رسیده و مابقی در صورت عدم صادرات مجددا در هفته بعد به بورس عرضه می‌شد.

وی با تشریح وضعیت فعلی تنظیم بازار سیمان در کشور گفت: در همین هفته گذشته ۱۰۳۳۴۴۱۶ تن سیمان در بورس عرضه شده است که ۷۴۷۰۲۳ تن آن خریداری شده و روند افزایش عرضه نسبت به تقاضا منجر به ثبات، تعادل و پایداری در بازار سیمان شده است؛ همچنین قیمت هر پاکت سیمان در بورس کالا زیر ۲۵ هزار تومان و قیمت در بازار آزاد بین ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان می‌باشد که ناشی از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزنیه‌های مربوط به حمل و نقل است.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت در پایان ثبات و تعادل بازار سیمان در عین نوسانات اخیر بازار ارز را نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد و خنثی سازی تحریم‌ها عنوان و تصریح کرد: از ابتدای کار دولت سیزدهم حسب تأکید وزیر صنعت، معدن و تجارت تمامی برنامه‌های مرتبط با تنظیم بازار به نحوی پیش رفت که در صورت تداوم تحریم‌های ظالمانه دشمنان و همچنین نوسانات ارزی در کشور، کمترین تأثیر ممکن در قیمت، ثبات و تعادل بازار داخلی اتفاق بیفتد که ثبات این روز‌های بازار سیمان در همین نوسانات ارزی روز‌های گذشته نشان دهنده تحقق این راهبرد وزارت صمت می‌باشد.

تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد با عرضه کامل محصولات در بورس

وی همچنین از تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد با عرضه کامل محصولات فولادی در بورس کالا خبر داد.

امیری خاطرنشان کرد: برای مثال در آهن اسفنجی که مهمترین شاخص تعیین قیمت محصولات فولادی است قیمت‌ها از زمان عرضه در بورس رو به کاهش بوده است.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت با تاکید بر ضرورت عرضه تمام محصولات فولادی شامل کنسانتره، گندله، شمش، میلگرد و مقاطع در بورس کالا تصریح کرد: عرضه این محصولات در خارج از بورس کالا ممنوع است و تولید‌کنندگان می‌بایست در صورت کمبود محصول در داخل کشور ابتدا تا ۳ بار عرضه در بورس کالا اقدام نموده و پس از آن در صورت عدم تقاضای داخلی به امر صادرات مبادرت ورزند.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت عرضه آزاد محصولات فولادی را تنها با شرط ثبت فاکتور و دریافت کد نقش از سامانه جامع تجارت امکان‌پذیر دانست و افزود: با پیگیری‌های وزیر صمت و تلاش مسئولان و کارکنان بخش‌های دولتی و خصوصی مرتبط، به زودی شاهد ثبات، تعادل و پایداری قیمت‌ها در بازار فولاد همانند بازار سیمان خواهیم بود.

امیری با تشریح وضعیت فعلی بازار محصولات فولادی ادامه داد: بعد از عرضه محصولات فولادی در بورس، قیمت میلگرد هم اکنون به کمتر از ۱۴ هزار تومان رسیده است و قیمت آهن اسفنجی نسبت به هفته گذشته بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به روند کاهش قیمت محصولات فولادی در عین نوسانات اخیر بازار ارز گفت: با تاکید وزیر صمت و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، برنامه‌های تحولی این وزارتخانه در حوزه تنظیم بازار کالا‌های پایه، می‌بایست به شکلی اجرا شود که تحریم و نوسانات ارزی کمترین تأثیر ممکن را در ثبات و تعادل قیمت‌ها داشته باشد.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت اظهار داشت: یکی از مزیت‌های بزرگ تولید محصولات سیمانی و فولادی کشور وجود مواد اولیه این محصولات در داخل و در معادن کشور است که این موضوع با مدیریت و برنامه ریزی درست مانع هر گونه اثرپذیری بازار از مواردی همچون نوسانات ارزی و یا تحریم‌های ظالمانه دشمنان می‌شود.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده