تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۲۸
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۲۴۵۸۲۶
سرویس خبر : انرژی
جمال رازقی در نشست شورای گفت‌وگوی استان فارس

برای حل مشکل انرژی صنایع، مازوت به نرخ گاز تحویل داده شود

برای حل مشکل انرژی صنایع، مازوت به نرخ گاز تحویل داده شود
‌می‌متالز - رئیس اتاق شیراز با اشاره به مشکلات تأمین انرژی صنایع در فصل سرما و لزوم اصلاح رویه‌های اختصاص سوخت جایگزین، پیشنهاد داد مازوت به نرخ گاز تحویل صنایع داده شود.

به گزارش می‌متالز، پنجاه و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با دستور جلسه عدم هماهنگی میان سازمان حفاظت محیط‌ زیست و وزارت نفت در خصوص مصرف سوخت مازوت، اصلاح رویه‌های اختصاص سوخت به صنایع استان و اختصاص رایگان بخشی از تابلو‌های تبلیغاتی بزرگراه‌های استان به‌ ویژه شیراز-اصفهان و فضای رودخانه خشک به تبلیغات گردشگری استان و پیش از دستور ارائه گزارش مخاطرات و فرصت‌های سال ۲۰۲۲ و ارائه گزارش بررسی عوامل کلان اقتصادی مؤثر بر نوسانات شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق شیراز، مدیران کل استان و نمایندگان بخش خصوصی فارس برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز در این نشست با اشاره به مشکل سوخت صنایع فارس گفت: صنایع در فصل زمستان با مشکلات بسیاری در حوزه تأمین سوخت مواجه هستند به‌طوری‌که این مشکل تا حدود زیادی بخش تولید استان در بخش‌های مختلف را نیز با مشکل درگیر کرده است.

جمال رازقی افزود: هر ساله به دلیل وجود عدم موازنه در تولید و مصرف به‌ویژه در فصل زمستان این وضعیت صورت می‌گیرد و به دلیل استمرار در بخش خانگی و عمومی در کل کشور مجبور به اعمال محدودیت در زمستان هستیم.

وی ادامه داد: در فصل زمستان به‌ویژه در دو ماه از این فصل، صنایع با مشکل گاز روبرو هستند و باوجود مشکل گاز، صنایع می‌بایست از سوخت مازوت استفاده کنند، اما مصرف مازوت مورد تأیید محیط‌ زیست نیست و به‌ نوعی ممنوع است و می‌توانند واحد‌ها را به‌عنوان واحد‌های آلاینده جهت اخذ عوارض آلایندگی معرفی کنند.

رازقی با تأکید بر اینکه در این دو ماه بحث میزان تولید تحت تأثیر مشکل گاز قرار می‌گیرد اظهار کرد: در قرارداد‌های واحد صنعتی قید می‌شود که در چند ماه از سال زمانی که شرکت ملی گاز اعلام می‌کند مجبور به قطع گاز می‌شوند و بحث کمبود گاز و بحران‌ها و آسیب‌هایی که به خطوط لوله وارد می‌شود واحد‌های صنعتی را مجبور و موظف به داشتن مخازن سوخت مایع در کنار تجهیزات استفاده از سوخت طبیعی می‌نماید. وزارت نفت سوخت طبیعی را اگر محدود می‌کند سوخت مازوت رو جانشین کرده که این به معنی تعطیلی نیست.

وی با اشاره به اصلاح رویه‌های اختصاص سوخت به صنایع استان اضافه کرد: همچنین سوخت مازوتی که خریداری می‌شود مازوت با دمای تحویل ۱۶۰ درجه است درصورتی‌که استاندارد دمای مازوت برای خرید، ۶۰ درجه است و برای نیروگاه‌ها نیز به همین شکل دما را محاسبه می‌کنند.

رئیس اتاق شیراز ادامه داد: چند سالی است که به‌ خصوص در کارخانه‌های سیمان دمای ۱۶۰ درجه است و اختلاف بین این دو تا حدود ۴ درصد است و، چون در پایان مصرف باید مازوت درون مخازن تحویل داده شوند عملاً یک اختلاف ۴ درصدی ایجاد می‌شود که با نرخ فوب خلیج‌ فارس محاسبه می‌شود و واحد‌ها را جریمه کنند.

رازقی تصریح کرد: در این زمینه چهار پیشنهاد مشخص از جمله برگشت به دمای ۶۰ درجه فارنهایت در بارنامه‌ها که برای نیروگاه‌ها نیز همین دما لحاظ گردد؛ مبنای محاسبه را به کیلوگرم تغییر داده شود و در بحث مازوت امسال ضمانت‌نامه بانکی با تعهدنامه محضری تعویض شده است؛ برای ماه‌هایی از سال که مشکل گاز وجود دارد مازوت به نرخ گاز در اختیار واحد‌ها قرار گیرد و مخازن معادل ظرفیت ۳۰ روزه پر شوند؛ وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در دو سال گذشته تمامی مناسبات اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک جهان تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت. به‌ ویژه بخش خدمات که سهم بالایی در اقتصاد بسیاری از کشور‌ها داشتند به‌شدت تضعیف شده و اقتصاد آن کشور‌ها از این منظر متأثر گردید. نگاهی به فرصت‌ها و ریسک‌های جهانی که در سال ۲۰۲۲ پیش روی اقتصاد‌های جهانی وجود دارد نشان می‌دهد که فقدان واکسیناسیون کووید-۱۹ در کشور‌های درحال‌ توسعه و ایجاد انواع جدید ویروس با احتمال وقوع بیش از ۷۵ درصد، ریسک اول در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

رازقی افزود: این در حالی است که نقطه مقابل ریسک‌ها و تهدیدها، فرصت‌ها هستند که می‌توان با بهره‌گیری صحیح و به‌موقع از آن‌ها ضرر‌های احتمالی را تا حد زیادی کاهش داد و به نظر می‌رسد اقدامات خوبی در دستیابی به برجام در حال انجام است هرچند که اگر توافق نیز احیا گردد نخست باید شرایط سازوکار انتقال مالی فراهم گردد و یا موانع آن تا حد زیادی برطرف گردد.

در ادامه این جلسه سیاه‌پور، مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان فارس هم در خصوص دستور جلسه اختصاص رایگان بخشی از تابلو‌های تبلیغاتی بزرگراه‌های استان به‌ویژه شیراز-اصفهان و فضای رودخانه خشک به تبلیغات گردشگری استان مسائلی را مطرح کرد.

در این جلسه محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس نیز گفت: بحث تبلیغات در حوزه گردشگری یک مفهوم عام است و استراتژی برای این موضوع وجود ندارد که در حوزه گردشگری چه تبلیغاتی لازم به انجام است.

وی افزود: تبلیغات باید مؤثر، هدفمند و کارآمد باشد بنابراین پیشنهاد می‌شود کارگروهی در این زمینه به ریاست معاون گردشگری و میراث فرهنگی استان، سازمان صداوسیما، اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و شهرداری شیراز و به‌تناسب اداره راهداری تشکیل شود و مزیت‌های رقابتی و موضوع تبلیغات و استراتژی‌ها در تبلیغات گردشگری مشخص و راهکار ارائه شود.

مصوبات جلسه

دستور جلسه اول موضوع عدم هماهنگی میان سازمان حفاظت محیط‌ زیست و وزارت نفت در خصوص مصرف سوخت مازوت مصوب شد: دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس کمیته‌ای متشکل از اداره امور اقتصادی و دارایی، حفاظت محیط‌ زیست و شرکت گاز استان تشکیل و موضوع شیوه دسترسی واحد‌های صنعتی استان به سوخت گاز و سایر سوخت‌ها در طول سال را تعیین کند.

دستور جلسه دوم اصلاح رویه‌های اختصاص سوخت به صنایع استان مصوب شد: دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با حضور شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه فارس پیشنهادات مربوط به تعهد محضری در قبال تخصیص سوخت و موضوع مدت‌زمان ذخیره‌سازی را تهیه و به دبیرخانه شورای گفت‌وگوی مرکز جهت اصلاح رویه ارسال شود.

دستور جلسه سوم اختصاص رایگان بخشی از تابلو‌های تبلیغاتی بزرگراه‌های استان به‌ ویژه شیراز-اصفهان و فضای رودخانه خشک به تبلیغات گردشگری استان مصوب شد: دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس کارگروهی به ریاست معاونت گردشگری استانداری، سازمان میراث فرهنگی، سازمان صداوسیما، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتاق شیراز و اداره راهداری فارس تشکیل و مزیت‌های تبلیغاتی استان و نوع تبلیغات گردشگری را تعیین کند.

منبع: اخبار اتاق ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده