به گزارش میمتالز، محمدرضا هوشمند در رابطه با قیمت انرژی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: افزایش نرخ انرژی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، موضوعی بود که شوکی را به صنعت و فولاد کشور وارد کرد چراکه در زنجیره فولاد عمده مصرف گاز طبیعی در فرآیند آهن اسفنجی است که حدود ۲۸۰ متر مکعب گاز طبیعی در تن محاسبه میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به حاشیه سود ۴۳ درصدی تولیدکنندگان آهن اسفنجی و میزان فروش محصولات این حوزه، ممکن است افزایش نرخ انرژی تأثیر زیادی روی این حوزه نداشته باشد. از طرف دیگر، با نزدیک شدن نرخهای ارز نیما و ارز بازار آزاد، افزایش صادرات و همچنین، افزایش نرخ فولاد باعث میشود در عین تأثیرگذاری روی زنجیره، کمتر باعث ضرر و تعطیلی کارخانهها و به دنبال آن، کاهش تولید میشود.
این فعال صنعت فولاد با اشاره به اینکه این افزایش نرخ انرژی روی کارخانههایی که زنجیره کامل را در اختیار دارند، تأثیر کمی خواهد داشت، افزود: این شرکتها، شرکتهای دولتی هستند، اما کارخانههای القایی بیشتر از سایر تولیدکنندگان صنایع تحت تأثیر قرار خواهند گرفت و با توجه به شرایطی که این کارخانهها در حال حاضر برای تأمین مواد اولیه خود دارند، بیشتر ذهنیت به سمت مواد اولیه است و اگر نتوان مواد اولیه را مدیریت کرد، نرخ انرژی هم میتواند تأثیر منفی زیادی روی صنعت فولاد بگذارد.
در آخرین اخبار از نرخ انرژی صنایع در سال ۱۴۰۱ میتوان به این نکته اشاره کرد که نرخ گاز سوخت پتروشیمیها، پالایشگاهها و صنایع پایین دستی، مجتمعهای احیای فولاد و مصارف مربوط به یوتیلیتی شامل برق، آب، اکسیژن و ... آنها معادل ۴۰ درصد نرخ خوراک گاز پتروشیمی است و همچنین صنایع سیمان و سایر صنایع معادل ۱۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین میشود. معادل کاهش در منابع ناشی از این تصمیم نیز میبایستی به صورت کاهش در مصارف تبصره ۱۴ اعمال خواهد شد.
منبع: فولادبان