به گزارش میمتالز، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مشاغل موجود در کشور در حوزه صنعت است و سهم ۱۵ تا ۲۰ درصدی از فرصتهای شغلی به صنعت اختصاص یافته است. طبیعی است که بخشهای دیگری مانند خدمات و کشاورزی نیز مابقی فرصتهای شغلی را به خود اختصاص دادهاند.
وی گفت: کشور در شرایطی است که با محدودیت منابع مواجه است و میتوان از این منابع دربخشهای دیگری مانند صنعت استفاده کرد به نحوی که متضمن ایجاد مشاغل بیشتری در کشور شود.
علیرضابیگی با اشاره به واحدصنعتی فولاد بناب و طرح توسعهای آن که شامل شاهین بناب و ذوب شاهین است، اظهار کرد: در زمانی نه چندان دور در آذربایجان شرقی حتی یک کیلو فولاد هم تولید نمیشد، اما ظرفیت تولید در این استان در سال ۸۲ به ۶ میلیون تن در سال رسید و با طرحهای توسعهای که برای مجمعهای فولادی این استان از جمله فولاد بناب در دست اجرا است، ظرفیتهای تولید فولاد در استان آذربایجان شرقی افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه توسعه صنعت فولاد آذربایجان شرقی از حدود ۱۵ سال پیش آغاز شده است، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی با داشتن ۴۲ واحد تولیدی، ۲۴ درصد از تولید فولاد را به خود اختصاص داده و این استان به یکی از قطبهای اصلی فرآوری این محصول مهم به عنوان ماده اولیه بسیاری از صنایع در کشور بدل شده است.
علیرضابیگی خاطرنشان کرد: اگر برنامه مدون براساس آمایش سرزمین در کشور وجود داشته باشد میتوان از منابع موجود درکشور به درستی و در راستای اشتغال صنعتی استفاده کرد.
نماینده تبریز در مجلس تصریح کرد: البته طرح آمایش، فاقد ضمانت اجرایی است و این شرایط موجب شده است تا سهم توسعه در استانهای مختلف یکسان نباشد و به دنبال آن مشکلات بعدی به وجود آید. برمبنای یک مطالعه عمیق در جغرافیای مختلف در ایران باید برای توسعه بخشهای مختلف صنعت از فولاد گرفته تا پتروشیمی، مواد کانی و فلزات بر مبنای طرح آمایش برنامهریزی و حرکت شود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح آمایش تا سال گذشته طرحی مصوب و دارای پشتوانه اجرایی نبود و به همین دلیل براساس روابط و اعمال نفوذ درباره توسعه استانها تصمیمگیری شده است، تصریح کرد: در پیرامون دریاچه ارومیه به دلیل فقدان منابع آبی، حیات این دریاچه درمعرض خطر است و باید تغییرات اساسی در زندگی و نوع معیشت مردم ایجاد شود وکشاورزی دیگر پاسخگوی زندگی مردم نیست. کشاورزی و کشت آن به دلیل مصرف بالای آب، بهرهوری پایین و هدررفت بالای آب دیگر پاسخگوی اشتغال ناشی از این بخش نیست و به نوعی با هدررفت منابع در این بخش مواجه هستیم.
وی گفت: وقتی از مردم میخواهیم که کشت نکنند باید راهکاری جایگزین برای آنها داشته باشیم که به غیر از صنعت در شرایط موجود امکانپذیر نیست و این انتظار وجود دارد که طرح آمایش مورد توجه دولت فعلی و دولتهای بعدی قرار بگیرد و باید تلاش کرد تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود.
علیرضابیگی عنوان کرد: علاوه بر ایجاد واحدهای صنعتی، توسعه آنها نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است و موضوع زنجیره ارزش اصلی بدیهی است و باید این زنجیره کامل شود. در این راستا در حوزه صنعت مس که در آذربایجان شرقی بخش عمدهای از معادن مجلس وجود دارد اصرار ما این است که فرآوری نیز در این استان صورت گیرد و استحصال معادن نیز در این استان باشد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: به دنبال فرآوری منابع و معادن در استان و تولید محصول نهایی، صنایع پایین دست نیز شکل خواهد گرفت و همین شرایط میتواند فرصتهای شغلی زیادی را در این استان ایجاد کند. شرکت مسکو معادن غنی مس کشور را در آذربایجان استخراج میکند با این هدف که تامینکننده اشتغال در این منطقه از کشور باشد، اما حمل مواد خام با کنستانتره ۳۰ درصد به استان کرمان منتقل میشود و این اصرار وجود دارد که شرکت ملی سنقر از شرکت ملی مس کشور تفکیک شود تا بتوان با نگاه جامعتری میزان اشتغال را افزایش یابد.
علیرضابیگی خاطرنشان کرد: صنایع باید بتوانند توسعه منطقهای به دنبال داشته باشند. فرآوری منابع معدنی در استانها میتواند موجب فرآوری و تولید محصول در کشور شود و ارزش افزوده بیشتری در استان ایجاد کند در حالی که خامفروشی برای مردم استان آذربایجان شرقی پیامد مطلوبی به دنبال ندارد.
وی تاکید کرد:صنایع تکمیلی باید در صنایع مختلف در استان شکل بگیرد و این موضوع در مورد محصولات کشاورزی نیز مصداق دارد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر مدیریت واحدها به عهده بخش خصوصی باشد بهرهوری بالاتری در منابع به وجود خواهد آمد.
علیرضابیگی تصریح کرد: آذربایجان شرقی بعد از اصفهان و خوزستان که اغلب واحدهای تولید فولاد آنها دولتی هستند، رتبه سوم در تولید فولاد کشور را دارد که ۸۵ درصد این تولیدات نیز توسط بخش خصوصی انجام میشود.
منبع: نبض بازار