تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۴۴
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۲۴۹۷۱۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده خواف:

برخی شرکت‌های معدنی سنگان حقوق دولتی را پرداخت نمی‌کنند

برخی شرکت‌های معدنی سنگان حقوق دولتی را پرداخت نمی‌کنند
‌می‌متالز - نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: ضعف بخش نظارتی موجب شده، برخی از شرکت‌های معدنی منطقه سنگان، بدون تمدید و یا تجدید مناقصه، فعالیت کرده و از پرداخت حق و حقوق دولتی طفره بروند.

به گزارش می‌متالز، حجت الاسلام اکبر احمدپور فدکی روز پنجشنبه با تاکید بر ضرورت جدیت بیشتر دستگاه‌های نظارتی و متولیان و دست‌اندرکاران ذیربط برای عمل به وظیفه نظارتی خود در این حوزه، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی ناظر در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان تابعه آن و سایر بخش‌های مربوط در استان خراسان رضوی، باید با هرگونه تخلفی، بدون چشم‌پوشی برخورد کنند.

وی اظهار داشت: ۲۹ معدن فعال در منطقه سنگان خواف به دلیل ضعف در برخی نظارت‌های متولیان ذیربط با وجود اتمام مدت قرارداد فعالیت خود در چند سال قبل، بدون تمدید و یا تجدید مناقصه فعالیت می‌کنند که این وضعیت موجب شده سالانه چندین هزار میلیارد تومان حقوق دولتی توسط این شرکت‌های معدنی پرداخت نشود و حال آنکه سازمان‌ها و متولیان ذیربط نسبت به فعالیت شرکت‌های معدنی مسوول هستند و باید آن‌ها را مجبور به عمل به وظایف و تعهدات خود کنند.

احمدپور از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان تابعه آن در استان خراسان رضوی خواست که در کنار تقویت نظارت‌های خود بر فعالیت شرکت‌های معدنی در قرار دادن مجموعه معادن در اختیار این شرکتها، تنها به برنده شدن آن‌ها در مناقصات بسنده نکنند بلکه به توانایی و تعهد مسوولیتی و سابقه و تجربه کاری و خوشنامی شرکت‌ها هم توجه کافی داشته باشند.

وی با انتقاد از توجه نداشتن شرکت‌های معدنی فعال در منطقه سنگان خواف در عمل به مسوولیت‌های اجتماعی خود، گفت: بخش زیادی از این معادن و از جمله معادن پلاسری در سال‌های گذشته به هیچ عنوان به مسوولیت اجتماعی خود توجه نکرده و بهره برداری‌های وسیع و حتی بیشتر از مقدار تعیین شده نسبت به پروانه پهره برداری خود داشته اند.

وی گفت: توجه ناکافی به جذب نیرو‌های بومی در بخش‌های مختلف و از جمله مجموعه مدیریتی، نداشتن احساس مسوولیت در توسعه و بهسازی زیرساخت‌ها و محور‌های ارتباطی منطقه و گردش مالی شرکت‌ها در بانک‌های خارج از شهرستان خواف و استان خراسان رضوی، از جمله مشکلات این بخش به شمار می‌رود و این شرکت‌ها با وجود تخریب بخش زیادی از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی منطقه، به سبب نوع فعالیت معدنی خود کمتر توجهی به مسوولیت اجتماعی خود در قبال منطقه دارند.

این نماینده مجلس گفت: تردد روزانه هزار دستگاه تریلی برای انتقال مواد معدنی از شرکت‌های معدنی به سایر نقاط کشور علاوه بر بروز تصادفات بسیار و حتی منجر به فوت در محور‌های مواصلاتی منطقه موجب تخریب بسیار زیرساخت‌های جاده‌ای مناطق شهری و روستایی شده است، ولی شرکت‌های معدنی هیچ احساس مسوولیتی نسبت به بهسازی و توسعه این محور‌ها ندارند.

حجت الاسلام احمدپور گفت: یکی از این شرکتها، با وجودی که پروانه بهره برداری معدن ققنوس ۱، به عنوان یکی از معادن آن از چندی قبل به اتمام رسیده بود بدون پرداخت حقوق دولتی به فعالیت خود ادامه داد، لذا بعد از مدتی استمرار، از فعالیت معدن جلوگیری شد و به دلیل کوتاهی‌ها و استمرار تخلفات این شرکت، هزار نفر از نیرو‌های شاغل در آن بیکار شدند.

نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: این شرکت علاوه بر آنکه حقوق دولتی را پرداخت نکرده بود و بخش زیادی از منابع طبیعی را به واسطه نوع فعالیت خود تخریب نموده بود، تخلفات وسیعی در بخش‌های مختلف اعم از جعل اسناد و ... انجام داده بود لذا مسوولان نظارتی به این نتیجه رسیدند که باید از ادامه فعالیت آن جلوگیری شود و امکان تمدید پروانه بهره برداری آن نیز وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در مذاکرات با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و بر اساس مصوبه شورای معادن در استان خراسان رضوی، قرار شد برای آنکه مشکلی برای کارگران این معدن به وجود نیاید این افراد در اختیار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قرار بگیرند و حقوق این کارگران هم باید تا زمانی که در شرکت دیگری مشغول به کار شوند، به طور کامل پرداخت شود.

وی خاطرنشان کرد: شرکت مزبور دارای چند معدن بزرگ فعال در منطقه سنگان خواف است که یکی از آن معادن ققنوس یک است و این شرکت به سادگی می‌توانست این کارگران را به دیگر معادن خود انتقال دهد تا مشکلی برای آنان ایجاد نشود، ولی مدیران این شرکت به دنبال ایجاد یک بحران مصنوعی و قرار دادن مردم در مقابل مسوولان هستند که نباید فریب اقدامات آنان را خورد.

حجت الاسلام احمدپور گفت: ماهانه ده‌ها نفر از شاغلان در شرکت‌های معدنی منطقه سنگان خواف از کار بیکار می‌شوند و تعداد زیادی از آنان برای جلب توجه مسوولان به مشکلاتشان به دفتر نماینده مردم در مجلس و سایر بخش‌ها مراجعه می‌کنند و این مساله زمان زیادی از وقت ما را به خود اختصاص می‌دهد.

شرکت معدنی امیر سنگان پارسیان که با دریافت پروانه بهره برداری در عرصه‌های معادن پلاسری ققنوس۱، ققنوس۲ و ققنوس۳ سنگ آهن در منطقه سنگان فعالیت می‌کند که از سه ماه پیش پروانه بهره برداری معدن قفنوس یک آن به پایان رسیده و درخواست تمدید پروانه آن از سوی مدیران دولتی رد شده است.

فرماندار خواف در خصوص آخرین وضعیت معدن ققنوس یک شرکت امیر سنگان پارسیان گفت: بر اساس مصوبه شورای معادن استان خراسان رضوی قرار شد که کارگران این معدن در سایر بخش‌ها و از جمله شرکت‌های تابعه ایمیدرو در منطقه به کار گرفته شوند.

حسین سنجرانی گفت: برای اشتغال این کارگران، فرآیند اداری طی می‌شود و مقرر شده در مرحله نخست ۸۶ نفر که مورد تایید تامین اجتماعی، ادارات کار و صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته‌اند به مجتمع معدنی دولتی به نمایندگی از ایمیدرو معرفی و پرونده آنان تکمیل و به کارگیری شوند و در مرحله دوم هم ۱۰۶ نفر دیگر و تا سقف ۲۰۰ نفر جذب شرکت‌های ایمیدرو خواهند شد.

وی با اشاره به بیکاری هزار نفر کارگر به دنبال تعطیلی معدن ققنوس یک خواف گفت: ۳۰۰ تن از این افراد پیمانکارانی هستند که به لحاظ نوع کار و بازار کاری که در سنگان وجود دارد، جذب سایر شرکت‌های معدنی و مشغول به کار شدند و تعداد دیگری از کارگران که اخراج شده و یا به کار گرفته نشدند باید تعیین تکلیف و به کار گرفته شوند.

مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

مجموعه کانسار‌های سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاری جمهوری ایران (ایرنا) خراسان رضوی

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت