به گزارش میمتالز، ۳۴ انبار سیمانی پذیرش شده شامل انبار شرکتهای سیمان منددشتی، صنایع سیمان دشتستان، سیمان فارس، صوفیان، ارومیه، فارس نو، زنجان، خاش، شاهرود، تهران، خوزستان، غرب، دورود، خزر، بجنورد، ساوه، قاین، شرق، ماهان کرمان، سامان غرب، غرب آسیا، کویر کاشان، زاوه تربت، کردستان، فراز فیروزکوه، هگمتان، نهاوند، آبیک، سپاهان، فیروزکوه، کرمان، گیلان سبز، هرمزگان، ساروج بوشهر و ممتازان کرمان است.
بررسیها نشان میدهد مجموع ظرفیت انبارهای سیمان این کارخانجات در مجموع ۳۰۰ هزار و ۴۴۰ تن است که بیشترین ظرفیت متعلق به شرکت سیمان بجنورد با ۵۶ هزار تن میباشد.
بررسیهای آماری نشان میدهد از ابتدای راه اندازی معاملات گواهی سپرده سیمان به تاریخ ۹ آبان ماه تا روز گذشته (۹ اسفند ماه) در مجموع ۱۱۳ میلیون و ۴۴۹ هزار گواهی سپرده سیمان معادل ۱۱۳ هزار و ۴۴۹ تن سیمان به ارزش ۶۲۷ میلیارد و ۴۹۶ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.
برای انجام معاملات گواهی سپرده سیمان، حداقل و حداکثر خرید ۱۰ تا ۱۰۰ تن بوده و هر گواهی سپرده سیمان معادل یک کیلوگرم سیمان است. به این ترتیب هر فردی که تمایل به خرید دارد باید حداقل ۱۰ هزار گواهی معادل ۱۰ تن سیمان و حداکثر ۱۰۰ هزار گواهی معادل ۱۰۰ تن سیمان تیپ ۲ پاکتی سفارش خرید ثبت کند. هر نماد نیز امکان خرید بیشتر از ۱۰۰ تن را ندارد و انجام معاملات در این روش با همان کد سهامداری مقدور است.
مبنای قیمتی در این روش قیمت روز قبل سیمان در بازار فیزیکی بورس کالاست که با محدوده نوسان مثبت و منفی ۵ درصد در بازار گواهی کشف میشود.
معاملات گواهی سپرده سیمان که در روزهای دوشنبه و سه شنبه انجام میشود از ساعت ۱۲:۴۵ تا ۱۳:۳۰ به صورت پیش گشایش انجام و پس از آن، معاملات به صورت تک قیمتی و ناپیوسته انجام میشود؛ به این معنی که خریدار تا دو هفته مهلت دارد محصول را از انبار کارخانه تحویل بگیرد.
خریداران باید بدانند که گواهی سپرده سیمان بازار ثانویه ندارد و مانند سایر گواهی سپردههای کالایی که معاملات در آنها به صورت پیوسته است، نمیباشد و کسانی که خرید سیمان انجام داده اند حتما باید نسبت به تحویل از فروشنده و حمل سیمان اقدام کنند.
منبع: دنیای معدن