تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۵۱
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۲۵۱۱۶۲
سرویس خبر : انرژی

بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی در زمستان ۱۴۰۱/ برداشت هلیوم از بزرگترین میدان گازی جهان در دستور کار قرار گرفت

بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی در زمستان ۱۴۰۱/ برداشت هلیوم از بزرگترین میدان گازی جهان در دستور کار قرار گرفت
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان "امیدوار هستیم تا زمستان ۱۴۰۱ فاز ۱۱ پارس جنوبی به بهره‌برداری برسد" گفت: این میدان بیشترین گاز هلیوم در جهان را دارد و بنا داریم در سال ۱۴۰۱ کار در زمینه استخراج گاز هلیوم از این میدان را آغاز کنیم.

به گزارش می‌متالز، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد اقدامات صورت‌گرفته در شش ماه اخیر گفت: صنعت نفت در گام اول انقلاب چهار مرحله داشت؛ در اختیار گرفتن مدیریت صنعت نفت مرحله اول و تکامل و تقسیم وظایف در شرکت ملی نفت در دو دهه بعدی رخ داد. در دهه چهارم، صنعت نفت با مواردی نظیر هدفمندی یارانه‌ها و ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ روبه‌رو بود که اقدامات مناسبی انجام شد. توانستیم در دهه چهارم به این نتیجه برسیم که باید از مسیر فناوری عبور کنیم. ما حدود ۴۰۰ مخزن نفتی و گازی در کشور داریم که از این تعداد ۲۸ مخزن مشترک هستند.

وی افزود: با شروع به کار دولت سیزدهم تمرکز دولت بر این بود که اولویت‌های ساختاری را تعمیق دهیم، به‌سمت تولید و توسعه حداکثری از میادین مشترک و گرفتن سهم بیشتر از بازار‌های بین‌المللی حرکت کنیم. اگر می‌خواستیم کار را به تحریم گره بزنیم قطعاً وضعیت امروز را نداشتیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص آخرین عملکرد شرکت ملی نفت گفت: اولین اقدام دولت این بود که ۴۰ درصد صادرات نفت خام و میعانات گازی افزایش پیدا کرد و درآمد‌های آن نیز برمی‌گشت. بیش از این نفت خریداری می‌شد، اما در دولت سیزدهم نفت می‌فروختیم. در زمان حاضر درآمد‌های در نظر گرفته‌شده در بودجه محقق شده است و بیش از آن نیز خواهد شد، این موضوع مربوط به تفاوت در دو تفکر و اراده است.

وی با اشاره به اینکه اقدام دیگر تأمین سوخت زمستانی کشور بود، گفت: در سال‌های اخیر ناترازی شدید گازی داشتیم، اگر به همین شکل ادامه دهیم و نتوانیم سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام دهیم ممکن است برای تأمین گاز دچار مشکل شویم. برای اولین بار در طول تاریخ تولید از میدان مشترک پارس جنوبی به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسید و حداکثر تولید را در تمامی نقاط کشور در دستور کار قرار دادیم، این موضوع یک اقدام بسیار ارزشمند بود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه "اولویت ما براساس قوانین بالادستی سرمایه‌گذاری در میادین مشترک است"، گفت: در روز‌های ابتدایی دولت تلاش زیادی صورت گرفته است و امیدوار هستیم تا زمستان ۱۴۰۱ فاز ۱۱ پارس جنوبی به بهره‌برداری برسد. دولت گذشته عموماً قرارداد‌های منعقدشده را حذف می‌کرد. دولت یک قرارداد یک شرکت بین‌المللی را در خصوص میدان آزادگان جنوبی که میدان مشترک با کشور عراق است به‌صورت یک‌طرفه و به‌بهانه بستن قرارداد با یک شرکت بین‌المللی دیگر در بحث برجام، لغو کرد. امروز قراردادی در این زمینه با یک شرکت داخلی امضا شده است و پیشرفت بسیار زیادی در این میدان صورت گرفته است.

خجسته‌مهر افزود: تغییر رویکرد، برنامه‌ریزی و اقدام سه محوری است که در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است. ظرف شش ماه اخیر میادین مشترک تعیین تکلیف شده است و این سومین اقدامی بود که انجام شده است. صنعت نفت هزینه‌های زیادی دارد. ما برای آنکه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید کنیم باید ۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم. صرفاً با بودجه‌های سنواتی نمی‌توانیم سرمایه‌های لازم را تأمین کنیم. در شش ماه اخیر چهار قرارداد به‌ارزش سه میلیارد دلار و تفاهم‌نامه‌هایی نیز به‌ارزش ۹ میلیارد دلار امضا شده است.

وی گفت: وقتی به ما گفته می‌شود از مقدورات داخل کشور استفاده کنیم، نیازمند خلاقیت است. پتروشیمی‌ها سود سرشاری دارند و به‌طور مثال یک پتروشیمی معمولی شش هزار میلیارد تومان سود در یک سال کسب می‌کند، در نتیجه ما از این منابع استفاده کردیم و ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری جذب کردیم و در مقابل تأمین خوراک پتروشیمی‌ها را برای یک بازه زمانی مشخص تضمین کردیم.

خجسته‌مهر با ابراز اینکه "باید ۹۰ میلیارد دلار در میادین نفتی و حدود ۷۰ میلیارد دلار در بخش گاز سرمایه‌گذاری کنیم و اولویت سرمایه‌گذاری با بخش داخلی است، گفت: چیزی حدود ۷۵۰ حلقه چاه کم‌بازده داریم، همه این موارد طی یک فراخوان در معرض دید شرکت‌های دانش‌بنیان قرار داده شد تا بیایند و ایده‌های خود را در جهت افزایش بهره‌وری این چاه‌ها اجرایی کنند.

وی گفت: گاز هلیوم در دنیا کمیاب است و مصارف ویژه‌ای دارد، میدانی که دارنده بیشترین گاز هلیوم در جهان است، پارس جنوبی است و بنا داریم در سال ۱۴۰۱ کار در زمینه استخراج گاز هلیوم را که برای اولین بار صورت می‌گیرد آغاز کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده