تاریخ: ۱۱ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۱۶
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۲۵۲۶۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد مثبت سرجمع تولید صنایع و معادن استان در یکساله ۱۴۰۰

رشد مثبت سرجمع تولید صنایع و معادن استان در یکساله ۱۴۰۰
‌می‌متالز - استاندار هرمزگان از موافقت هیأت دولت با راه‌اندازی شهرک نساجی در هرمزگان خبر داد و گفت: قرار است ۲۴۰ تن ابریشم در هرمزگان تولید و بخش مهمی از نیاز کشور در این زمینه، در استان هرمزگان تامین شود.

به گزارش می‌متالز، مهندس مهدی دوستی در نشست بررسی طرح‌های حوزه صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان، توسعه تجارت را از عمده‌ترین برنامه‌ها برای سال ۱۴۰۱ در هرمزگان اعلام کرد و اظهار داشت: از مهم‌ترین برنامه‌ها در این زمینه، راه‌اندازی نمایشگاه و مرکز بین‌المللی تجارت هرمزگان، ایجاد پایانه تخصصی صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی، فعال‌سازی بیشتر گمرکات، توسعه تجارت ملوانی و بازارچه‌های مرزی و ملوانی است که با جدیت باید پیگیری شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب صادراتی استان هرمزگان و مزایای استقرار صنایع در کنار آب، ادامه داد: این مزیت موجب کاهش هزینه‌های صادرات می‌شود و فرصت خوبی جهت توسعه صادرات و استقرار صنایع بیشتر در هرمزگان محسوب می‌شود.

استاندار هرمزگان با اشاره به برنامه‌های بخش صنعت و تولید در استان، افزود: توسعه کسب و کار‌های کوچک، جانمایی و راه‌اندازی شهرک‌ها و نواحی صنعتی جدید، ساماندهی زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در زمینه‌های آب، برق، گاز و فاضلاب و همچنین ایجاد شهرک‌های تخصصی تولیدی همچون شهر پتروپالایش، فولاد و نساجی از برنامه‌های اصلی در استان هرمزگان است.

دوستی بر ضرورت توجه به گسترش خوشه‌های صنعتی کالا و خدمات در هرمزگان تاکید کرد و گفت: بنگاه‌های اقتصادی فعال در هرمزگان باید نیاز‌های خود به کالا‌ها و خدمات مختلف را از داخل استان تامین کنند و در این راستا توسعه خوشه‌های صنعتی کالا و خدمات در استان ضروری است.

وی با تاکید بر لزوم پیگیری اجرای مصوبات معطل مانده در زمینه‌های تولیدی، صنعتی، معدنی و تجاری با تعیین بازه زمانی، خواستار رفع موانع هزار و ۲۰۰ طرح معدنی در هرمزگان با تشکیل کارگروه تخصصی شد و تصریح کرد: فعال سازی این هزار و ۲۰۰ طرح معدنی موجب ایجاد ۲۴ هزار شغل جدید در هرمزگان خواهد شد.

استاندار هرمزگان همچنین از موافقت هیأت دولت با راه‌اندازی شهرک نساجی در هرمزگان خبر داد و خاطرنشان کرد: در این راستا کاشت ۴۰ هزار بوته توت جهت تولید ابریشم در شهرستان‌های رودان و حاجی آباد و همچنین بخش توکهور و هشتبندی شهرستان میناب آغاز شده و قرار است ۲۴۰ تن ابریشم در هرمزگان تولید و بخش مهمی از نیاز کشور در این زمینه، در استان هرمزگان تامین شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در ادامه اعلام کرد: در سرجمع تولید صنعتی استان ۹ درصد و تولید معدنی استان ۱۰.۵ درصد رشد در یکساله ۱۴۰۰ مشاهده می‌شود.

خلیل قاسمی در این نشست اظهار داشت: در یکساله ۱۴۰۰ تعداد ۱۱۰ پروانه بهره برداری صنعتی با بیش از ۲۰ هزار و ۶۶۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری زمینه اشتغال بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۳۶ درصد در تعداد، یکهزار و ۷۱۲ درصد در میزان سرمایه گذاری و ۳۶۲ درصد در اشتغال رشد را شاهدیم.

وی در ادامه به جواز‌های تاسیس صادره پرداخت و افزود: ۶۸۷ فقره جواز با سرمایه گذاری بیش از ۱۷ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال گذشته صادر شده است که زمینه اشتغال بیش از ۱۰ هزار و ۳۸۰ نفر فراهم خواهد شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ در تعداد ۱۷ درصد، سرمایه گذاری ۲۲ درصد و اشتغال ۱۹ درصد رشد مشاهده می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان تعداد گواهی کشف صادره معدنی را ۱۷ فقره با تناژ ذخیره ۷۸ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در تعداد ۶ درصد و تناژ ذخیره ۷۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد داشته ایم.

خلیل قاسمی تمدید و صدور جواز و پروانه فنی مهندسی را نیز از مجوزهار مهم صادره در سال ۱۴۰۰ برشمرد و افزود در سال گذشته ۸ فقره در زمینه تمدید و صدور جواز پروانه فنی مهندسی صادر شده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ می‌توان رشد ۱۴ درصد را شاهد بود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در ادامه بحث احیاء واحد‌های صنعتی پرداخت و اظهار داشت: ۲۳ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۶۶ میلیارد ریال و اشتغال ۲۰۹ نفر در سال گذشته به چرخه تولید برگشت که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۲۰ درصد رشد در احیاء واحد‌های صنعتی مشاهده می‌شود.

وی فعال سازی معادن را نیز از دیگر موارد مهم در این حوزه دانست و افزود: ۱۷ معدن با سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد ریال و اشتغال ۲۱۱ نفر در سال ۱۴۰۰ فعال و به چرخه تولید برگشت.

قاسمی با اشاره به ثبت اشتغال در سامانه رصد اعلام کرد: تعهد اشتغال این صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر بود که اشتغال ایجاد شده در سامانه رصد برای حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت استان ۱۱ هزار و ۴۲۷ نفر ثبت شده است.

وی در ادامه به مجوز‌های صنفی پرداخت و اظهار داشت در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶ هزار و ۷۹۰ فقره مجوز صنفی صادر شده است که زمینه اشتغال ۱۶ هزار و ۹۷۷ نفر را فراهم نموده که به ترتیب ۷ درصد در تعداد و ۸ درصد در میزان اشتغال نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد داشته ایم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در بحث نظارت و بازرسی اعلام کرد: بیش از ۱۹۷ هزار فقره بازرسی در طول سال گذشته توسط بازرسان سازمان صورت گرفته که ۱۳ هزار و ۹۳۲ فقره پرونده به ارزش ریالی ۱۹۰ هزار و ۸۷۶ میلیارد ریال تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع شده است.

وی عملیاتی کردن سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی (سیمبا) بعنوان اولین استان در سطح کشور را از دیگر موارد مهم در این حوزه برشمرد و افزود: براساس ارزیابی صورت پذیرفته سازمان حمایت در خصوص گزارش ثبت عملیات بازرسی در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی با توجه به تعداد بازرس در اختیار، هرمزگان به عنوان استان برتر در خصوص انجام فرایند بازرسی در سامانه مذکور، معرفی گردید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در ادامه به مشکلات و راهکار‌های موجود در حوزه صنعت، معدن وتجارت استان پرداخت.

منبع: سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت