به گزارش میمتالز، کار وتولید با وجود موانع و سنگ اندازیهای فراوان سخت و طاقت فرسا شده و تولیدکنندگان و صنعتگران را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
اکثر تولیدکنندگان مازندران از کمبود مواد اولیه و نبود آن، بی ثباتی در بازار ارز و قیمتها گلایه دارند و از مسوولان و دولت تقاضا دارند تا با تدون برنامههای جامع، گرهای مشکلات تولید بازگشایند. حمیدرضا فرمانبردار فعال گروه صنایع شیمیایی که در اندیشه توسعه کارخانه است و اقدام به مهندسی معکوس و بومی سازی محصول وارداتی کرده است کمبود زمین را مهمترین دغده فراروی خود بیان میکند.
وی با اظهار اینکه در زمینه تولید مایعات خودرویی شامل مکمل بنزین، تمیزکننده درون و رویه متور فعالیت داریم، اظهار داشت: ماده تولید سبب بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت میشود.
وی افزود: در راستای حمایت از تولید داخل، فرمالاسیون را با مواد خارجی مطابقات داریم و محصولی شبیه آن با قیمت نازلتر تولید کرده ایم و این محصول را مهندسی معکوس و بومی سازی کرده ایم و در حال حاضر محصول تولید به افغانستان و عراق صادرات انجام میشود و ماهانه دو تا سه تریلی محصول به این کشورها صادر خواهد شد.
فرمانبردار درباره مشکلات و نیازها گفت: در حال حاضر در شهرک صنعتی مستاجر هستیم و درخواست زمین کردیم تا واحد تولیدی را زمین تملیکی دایر کنیم و هنوز متاسفانه ارائه نشده است.
این تولیدکننده میزان زمین مورد نیاز را دو هزار مترمربع بیان کرد و گفت: مسوولان وعده دادند نسبت به تامین زمین و ارائه آن اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال زایی صورت گرفته است، یادآور شد: در صورت تامین زمین و توسعه شرکت، میزان اشتغال به هفت هزار نفر افزایش خواهد یافت.
آشفتگی در بازار و واسطه گری سبب شده تا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاها و خدمات هر دو ناراضی باشند و این مساله سبب گرانی و نارضایتی فعالان اقتصادی و مردم شده است. علی اسدی فعال در صنعت لاستیک و عامل فروش آن گفت: لاستیک هر روز با قیمت عرضه میشود و شرکتهای داخلی به فروشندگان جنس نمیدهند.
وی واسطه گری را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: در حال حاضر لاستیکها چنددست معامله و به دست فروشنده میرسد و این مساله سبب گرانی لاستیک میشود.
عامل فروش لاستیک در مازندران با اظهار اینکه در حال حاضر لاستیک را از دلالان خریداری میکنیم، گفت: آنها مستقیم لاستیک را از کارخانه میگیرند و به اقوام و بستگان خود میفروشند و هرچه قدر در این زمینه مکاتبه کردیم، نتیجه نداد.
اسدی با عنوان اینکه لاستیکهای داخلی را باید از نمایندگیها خرید کنیم، گفت: لاستیکهای نیسان و کامیون که بیشترین مصرف را دارند توسط نمایندگیها عرضه نمیشود و بازار تایر هیچ نظمی ندارد.
وی با بیان اینکه در برخی شهرستانها از جمله نوشهر نمایندگی فروش تایر کامیون و نیسان وجود ندارد، گفت: متقاضیان برای خرید تایر باید به شهرهای اطراف مراجعه کنند.
کمبود نیروی کار و افزایش قیمت مواد اولیه از دیگر مشکلاتی است که فعالان اقتصادی مازندران به آن اشاره کردند و خواستار توجه مسوولان برای حل مشکلات شدند. ایمان رحمانی فعال در صنایع سنگ مازندران با بیان اینکه در زمینه تولید و طراحی انواع آجرهای سنگی اعم از نما، مجسمه، آب نما و ... فعالیت داریم، اظهار داشت: در مجموعهای به وسعت هفت هزار مترمربع در شهرک صنعتی بابلسر مشغول فعالیت هستیم.
وی با عنوان اینکه سه هزار مترمربع سوله و کارگاه داریم، میزان تولید را به طور میانگین دو هزار مترمربع در ماه بیان کرد و گفت: اکثر تولیدات در داخل استان فروش و عرضه میشود.
وی با اظهار اینکه برخی محصولات این کارخانه به دبی، ارمنستان صادر میشود، گفت: بیشترین تولیدات این مجموعه به شهرداریهای استان عرضه میشود.
رحمانی با بیان اینکه مواد معدنی و اولیه و سنگهای خام را از دیگر استانها نظیر اصفهان، تبریز و شیراز تامین میکنیمف گفت: مواد مورد نیاز در داخل استان وجود ندارد.
این فعال در صنایع سنگ کمبود کارگر ماهر و ساده را از جمله مشکلات و نیازمندیها بیان کرد و گفت: به دلیل سختی کار رغبت کارگران برای فعالیت در این صنعت کم است و پس از مدتی از کار خارج میشوند.
وی گفت: همچنین بهره گیری از نیروهای غیربومی و افاغنه ممنوع است و با آن که تمایل داریم فرزندان استان در این حرفه مشغول شوند، ولی با مشکل جذب کارگر روبرو هستیم.
وی افزایش قیمت سنگ خام را از دیگر دغدغهها برشمرد و با اشاره به درپیش بودن سفر دولت، تامین تسهیلات را از جمله درخواستها ذکر کرد و گفت: همچنین بیشتر اراضی شهرک صنعتی مربوط به وقف و بنیاد علوی است و تامین سند آن از جمله دغدغهها است.
حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران نیز با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای رفع موانع تولید اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۲ واحد تولیدی و طی سه سال اخیر بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی احیا و به چرخه تولید برگشتند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ واحد تولیدی و کارخانه راکد در استان وجود دارد، اظهار داشت: احیای و بازگشت این واحدها به تولید از مهمترین برنامهها است.
به گفته وی در سفر دولت نیز مصوبات خوبی برای رونق بخشی دولت و احیای ظرفیتهای راکد و غیرفعال تصویب شده است.
بیش از سه هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در مازندران با ۱۱۷ هزار اشتغال ایجاد شده فعالیت دارند.