به گزارش میمتالز، ریستاد انرژی در روز جمعه اعلام کرد تقاضای جهانی نفت ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به ۹۹.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است، یعنی پائینتر از ۱۰۰.۲ میلیون بشکهای که در ۲۰۱۹ ثبتشده بود. این مؤسسه تحقیقاتی انتظار ندارد تقاضا زودتر از سال آینده میلادی افزایش یابد.
کاهش تقاضای جهانی نفت احتمالاً نتیجه حمله روسیه به اوکراین، افزایش تورم، قرنطینههای کرونایی در چین و اختلالهای موجود در زنجیرههای عرضه است. قرنطینههای بیشتر و تشدید مسائل ژئوپولیتیکی میتواند تقاضا را از این سطح هم پایینتر بیاورد.
ریستاد انرژی اعلام کرد کاهش تقاضا نتیجه مستقیم کاهش فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیاست و میتواند قیمت نفت را پایین بیاورد.
ریستاد انرژی تنها مؤسسهای نیست که پیشبینی تقاضای نفت را پایین آورده است. اوپک هم پیشبینی خود از رشد تقاضای جهانی در سال جاری میلادی را ۴۸۰ هزار بشکه در روز بهخاطر کند شدن رشد اقتصاد جهان درنتیجه جنگ اوکراین و قرنطینههای کرونایی چین پایین آوردهاست.
آژانس بینالمللی انرژی هم پیشبینی خود از تقاضای جهان را ۲۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و آن را نتیجه بازگشت قرنطینههای شدید کرونایی در چین اعلام کردهاست.
دراینبین بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هر دو پیشبینی خود از رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را پایین آوردهاند.
ریستاد انرژی اعلام کرد اگر جنگ روسیه در اوکراین ادامه یابد، قیمت نفت و گاز بازهم افزایش پیدا میکند. مخصوصاً اگر اتحادیه اروپا درنهایت نفت و گاز روسیه را در سال جاری میلادی ممنوع کند.
طبق گزارش این مؤسسه تحقیقاتی، جنگ روسیه در بدترین شرایط قیمت نفت خام برنت را در سهماهه پایانی سال جاری میلادی به ۱۸۰ دلار در هر بشکه میرساند و باعث رکود بیشتر اقتصاد و سقوط تقاضای نفت خواهد شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم