بهادر احرامیان افزود: باید تمرکز اصلی در صنعت فولاد روی صادرات باشد، اتفاقی که میتواند فرصتهای جدید برای کشور به وجود بیاورد. احرامیان درباره وضعیت صنعت فولاد در سال جاری و همچنین احتمال رشد تقاضا برای فولاد تصریح کرد: پیشبینیها نشان میدهد از نظر تقاضای داخلی در سال جاری با ثبات رو به رو خواهیم بود و تقاضا نسبت به سال گذشته رشد نخواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: ازسوی دیگر پیشبینی میشود فشار قیمتها هم رو به پایین خواهد بود یعنی با کاهش و افت قیمت در سطح جهان رو به رو میشویم که طبیعی است به کشور ما هم کشیده شود و دلیل اصلی آن هم کاهش قیمت جهانی مواد اولیه در این صنعت است. مدیرعامل فولاد یزد افزود: در حال حاضر به جز قیمت ورق در کشور که تقریبا هم سطح جهان است در مابقی محصولات همچون تیرآهن ما جزو کشورهایی هستیم که پایینترین قیمت را داریم. وی همچنین با اشاره به اینکه چرا پیشبینیها در مورد تقاضای فولاد و تولیدات وابسته در بازار داخل ثبات را نشان میدهد، گفت: مهمترین دلیل این پیشبینی به بازار مسکن باز میگردد که تاثیر زیادی روی تقاضای صنعت فولاد دارد.
به اعتقاد احرامیان، براساس برآوردها در سالجاری در حوزه مسکن با سرمایهگذاریهای جدید چندانی رو به رو نخواهیم بود و حتی اگر این صنعت از رکود خارج شود ما خریدها و فروش را در مسکنهای ساخته شده و مازاد خواهیم داشت؛ اتفاقی که پس از آن و با توجه به رشد احتمالی میتواند سرمایهگذاران را به سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه تشویق و سرمایهگذاری جدید در بخش مسکن را توجیهپذیر کند که آن زمان ما هم در صنعت فولاد با رشد تقاضای جدید مواجه میشویم. وی تصریح کرد: از سوی دیگر در بخش پروژههای عمرانی هم پیشبینی افزایش تقاضا نخواهیم داشت، زیرا اولا کل بودجه عمرانی مبلغ 60 هزار میلیارد تومان است که عدد قابل توجهی باتوجه به تعداد پروژههای عمرانی نیست و ثانیا پیشبینی میشود همین عدد هم تحقق پیدا نکند.
مدیرعامل فولاد یزد درخصوص وضعیت افزایش تولید در سالجاری خاطرنشان کرد: بهطور حتم امسال هم همچون سال گذشته با افزایش تولید رو به رو میشویم؛ در سالهای گذشته ما شاهد اوجگیری سرمایهگذاریها در حوزه فولاد و طرحهای جدید فولادی در کشور بودهایم، طرحیهایی که روی اصول و چارچوب مناسب شکل نگرفتهاند، ولی کمکم به بهرهبرداری میرسند و این یعنی افزایش تولید در شرایطی که با رکود رو به رو هستیم. وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به نبود تقاضا و رکود، افزایش تولید داخلی یک بحران نخواهد بود، گفت: افزایش تولید اگر با برنامه ریزی صورت بگیرد فرصت است نه بحران و تنها راه چاره نیز در شرایط کنونی تمرکز روی صادرات و ورود به بازارهای جدید صادراتی است. سال گذشته شاهد رکورد تاریخی صادرات 6 میلیون تن فولاد بودیم که عدد بسیار مناسبی بود و حالا باید به دنبال افزایش ظرفیتهای صادراتی برویم.