به گزارش میمتالز، کشور ما ایران، با در اختیار داشتن منابع و ذخایر سوختی و همچنین دیگر مواد معدنی مورد نیاز صنایع مختلف، از کشورهای غنی دنیا به شمار میآید، که در مقام عامل مولد اشتغال پایدار و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه، نقش بسزائی دارد.
صنعت و معدن مهمترین موتور محرکهی اقتصاد کشور است، وجود معادن یکی از ظرفیتهای مهم اشتغالزایی در استان کردستان است که مدیریت صحیح آن نقش موثری در زدودن غبار محرومیت از این استان دارد.
این استان دارای منطقه جغرافیایی خاصی برای بهرهبرداری از معادن است، زیرا جز مناطق کوهستانی کشور قرار دارد. سنگ آهنی که در این معدن وجود دارد در ۷ نقطه مختلف تقسیم شده است.
شهرستان بیجار در شرق استان کردستان با ۴۳ معدن کوچک و بزرگ سنگ آهن نقش مهمی در ایجاد اشتغال و درآمد پایدار ر استان کردستان دارد.
کیمیا معادن سپاهان بیجار یکی از معادن این شهرستان است که از سال ۸۶ به طور رسمی در محدوده معدنی سراب شهرک فعالیت خودش را آغاز کرده است و اقدامات اکتشاف معدن و تهیه نقشه توپوگرافی و حفاریهای این معدن طی دوسال به پایان رسیده است.
این معدن با ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری و با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن سنگآهن دانهبندی شده فعالیت خود را آغاز کرده است و برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۵۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
معدن سنگ آهن بیجار یکی از بزرگترین معادن کشور است. این معدن سالیانه بیش از ۱۰۰۰ تن سنگ آهن تولید میکند و به همین علت تاثیر زیادی روی تولید فولاد در کشور دارد.
اگر امکانات بیشتری در اختیار این مجموعه قرار بگیرد و همچنین نفرات بیشتری در مجموعه سنگ آهن بیجار مشغول به کار شوند میتوان سالانه مقدار بیشتری سنگ آهن از این معدن استخراج کرد.
محصول تولید شده توسط این کارخانه از نوع سنگ آهن کنسانتره است و عیار آنها ۶۸ درصد است. نوع خوراک محصولات سنگ آهن بیجار، سنگ آهن کم عیار و عیار متوسط مگنتیکی است.
یکی از مهمترین راههای اشتغالزایی و کسب درآمد از طریق معادن سنگ آهن ایجاد کارخانه فولاد یا همان زنجیره فولاد است که بعد از سالها کش و قوسهای مخالف، طرح اقتصادی و عمرانی آن از روند رو به رشد خوبی برخودار شده اند.
معدن سنگ آهن قراکند از ظرفیتهای مهم اشتغالزایی در بیجار است که سالانه ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار تن سنگ آهن استخراج میشود.
علیرضا فتحی سرپرست استخراج سنگ آهن قراکند اظهار داشت: این معدن ظرفیت بسبار خوبی برای در منطقه کرانی بیجار است که در مجموع ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن با عیار ۳۱ درصد را دارد.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین هدف ما افزایش ظرفیت تولید معدن سنگ آهن قراکند است، افزود: سالیانه حدود ۷۰ هزار تن سنگ آهن در این مجموعه فروخته و تبدیل به کنسانتره و از معدن خارج میشود.
سرپرست استخراج سنگ آهن معدن قراکند بیجار گفت: در حال حاضر ۵۰ نفر به طور مستقیم در این معدن مشغول کار هستند که بیش از ۹۰ درصد آنها بومی هستند و با ایجاد کارخانه کنسانتره در این معدن، اشتغالزایی برای ۱۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد میشود.
در حال حاضر کارخانه کنسانتره در صبانور و یک میلیون تن ظرفیت جدید در کیمیا معدن و گندله سازی در منطقه کرانی از صنعتهای پیش احداث کارخانه فولاد در شهرستان بیجار است که زمینه اشتغالزایی جمعی از جوانان بومی بخش کرانی را فراهم کرده است.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه وجود معادن بخش کرانی از مهمترین ثروتهای خدادای این منطقه است، اظهار داشت: گردش مالی صنعت فولاد کشور ۹۰۰ میلیارد تومان است، اگر شهرستان بیجار با وجود این ذخایر وارد این بازار شود ایجاد درآمد از طریق صنایع پایین دستی حاصل میشود.
وی در خصوص میزان اشتغالزایی این صنعت در شهرستان بیجار گفت: با بهره برداری کامل زنجیره فولاد زمینه اشتغال زایی ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در شهرستان بیجار فراهم میشود.
زندیان تصریح کرد: زنجیره فولاد در شهرستان بیجار شامل خاک آهن، کنستانتره و گندله میشود و در مرحله بعدی آهن اسفنجی تولید میگردد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: تکمیل این پروژه میتواند نقش موثری در راه اندازی رشتههای دانشگاهی در استان کردستان و شهرستان بیجار داشته باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بیجار، میزان کل ذخایر شهرستان بیجار ۱۹۳ میلیون تن است که در این راستا تا کنون ۴۶ پروانه صادر که ۴۱ پروانه آن فعال است.
وی به ظرفیت ذخایر آهن شهرستان بیجار که بیشتر آن در بخش کرانی قرار دارد اشاره کرد و بیان داشت: ۵۴ میلیون تن ذخایر آهن در شهرستان بیجار وجود دارد.
میرآقائی ادامه داد: شرکت سیمان، آهک هیدارته شرکت سیمان، معدن صبانور و کیمیا معادن مهمترین واحدهای صنعتی و معدنی بیجار است.
رییس اداره صنعت معدن و تجارت بیجار به مواد معدنی موجود در شهرستان بیجار از جمله سنگ آهن، لاشه آهکی و ساختمانی، سنگ آهک، سنگ گچ، پوکه معدنی اشاره و از حدود ۴۶ بهره بردار خبر داد و گفت: حدود ۸۰ درصد معادن در بیجار فعال است.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد شاغلین معادن شهرستان بیجار افراد بومی بخش حسن آباد یاسوکند هستند.