به گزارش میمتالز، به دنبال قطعیهای برق در سال گذشته قرار بر این شد که واحدهای فولادی بخشی از برق مورد نیاز خود را تامین کند، تا شاید اینگونه فاصله حدود ۱۵ هزار مگاواتی بین تولید و مصرف این انرژی هم کمتر شود. حالا مدیرعامل یکی از بزرگترین مجتمعهای بزرگ فولادی کشور میگوید که فاز نخست این نیروگاه حدود ۱.۵ سال دیگر به بهره برداری میرسد. با این اوصاف تابستان امسال نباید خیلی روی ظرفیت تولید برقی که قرار بود توسط واحدهای فولادی ایجاد شود، حساب کرد.
سید یاسر طیب نیا مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان عدم النفع قطعی گاز و برق را برای این واحد فولادی را در سال گذشته حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بیشتر قطعیها و خسارتهای ناشی از کاهش تولید مربوط به گاز بود. جالب است که بدانید حدود ۲ الی ۳ ماه گاز واحدهای فولادی قطع بود. جدای از این عدم تامین به موقع گاز مورد نیاز نیروگاه ها، خود منجر به قطعی برق هم شد و همین مساله شرایط سختی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرد.
به گفته او، مصرف گاز صنعت فولاد ایران در حال حاضر ۱۱ میلیارد مترمکعب در سال است. اما چنانچه قرار باشد هدف گذاری صورت گرفته در این صنعت محقق شود به ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز در این حوزه نیاز داریم.
مدیر عامل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه ۷۰ درصد انرژی کشور بر پایه گاز طبیعی تامین میشود، گفت: مزیت تولید فولاد در ایران بر اساس گاز ارزان و دسترسی پایدار به گاز است. اگر تامین گاز به درستی صورت نگیرد، مزیتهای تولید رقابتی خود را از دست میدهیم.
او همچنین در پاسخ به این سوال که نیروگاهی که قرار بود که توسط فولاد مبارکه احداث شود، به کجا رسید، گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته فاز اول این نیروگاه ۱.۵ سال دیگر وارد مدار میشود. ضمن اینکه این واحد تولیدی قصد دارد که به تاسیس نیروگاههای خورشیدی هم ورود کند.
طیب نیا گفت: در بحث نیروگاه خورشیدی ۵٠٠مگاواتی کارهای مطالعاتی خوبی انجام شده و عملیات اجرایی آن ظرف چند ماه آینده شروع خواهد شد.
منبع: تحلیل بازار