تاریخ: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۶
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۲۶۲۴۳۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
اختصاصی| عضو هیات‌رئیسه مجلس عنوان کرد:

واردات کالا‌های مشابه تولید داخل ریشه تولید را می‌خشکاند/اگر اجازه بدهند «هپکو» قادر به ساخت انواع ماشین آلات است

واردات کالا‌های مشابه تولید داخل ریشه تولید را می‌خشکاند/اگر اجازه بدهند «هپکو» قادر به ساخت انواع ماشین آلات است
‌می‌متالز - سلیمی گفت: عمده موارد واردات در حوزه ماشین‌آلات راه‌سازی و بخشی از ماشین‌آلات معدنی سبک و متوسط است که در این زمینه‌ها به ویژه در بحث تولید ماشین آلات راه‌سازی هپکو توفیق دارد، اما در همان مواردی هم که این مجموعه الآن تولید نمی‌کند اگر اجازه بدهند. هپکو با توان فنی و مهندسی خود قادر به تولید است.

به گزارش می‌متالز، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در رابطه با چالش‌هایی پیرامون واردات ماشین آلات معدنی با وجود توانمندی شرکت هپکو در تأمین نیاز کشور گفت: در مواردی که مشابه داخلی تولید می‌شود نباید واردات آن به سمتی برود که تولید داخل را از ریشه بخشکاند، این مساله بسیار روشنی است، استدلالی هم نمی‌خواهد و امر پیچیده‌ای نیست.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: قبول داریم که برخی ماشین‌آلات معدنی را هپکو فعلاً نمی‌تواند بسازد یا نیاز کشور به‌صورت کامل تأمین نمی‌شود، ولی بحث این است در مواردی که هپکو قادر به تولید است چرا باید واردات انجام شود.

سلیمی خاطرنشان کرد: عمده موارد واردات در حوزه ماشین‌آلات راه‌سازی و بخشی از ماشین‌آلات معدنی سبک و متوسط است که در این زمینه‌ها به ویژه در بحث تولید ماشین آلات راه‌سازی هپکو توفیق دارد، اما در همان مواردی هم که این مجموعه الآن تولید نمی‌کند اگر اجازه بدهند هپکو با توان فنی و مهندسی خود قادر به تولید است لذا باید این مسیر را برای حرکت هپکو باز کرد.

وی ضمن انتقاد از برخی سنگ‌اندازی‌ها در مسیر رونق تولید در شرکت هپکو گفت: متأسفانه وقتی اجازه نفس کشیدن به هپکو نمی‌دهند توان سرمایه‌گذاری کاهش پیدا می‌کند که در درازمدت به این مجموعه آسیب جدی وارد می‌کند.

خصوصی سازی هپکو خسارات جدی به این مجموعه و کشور وارد کرد/ در واگذاری هپکو ترک فعل صورت گرفت

عضو هیات‌رئیسه مجلس تأکید کرد: متأسفانه در قضیه هپکو در بحث واگذاری و رفت‌وبرگشت‌هایی که اتفاق افتاد به این مجموعه خسارت‌های جدی وارد شد و سؤال این است که چه کسی باید این خسارات را جبران کند.

نماینده مردم دلیجان و محلات اظهار داشت: مشکلاتی که برای هپکو ایجاد شد به کشور هم آسیب زد چراکه از یک‌سو واردات بی‌رویه‌ی ماشین‌آلات صورت گرفت و از طرفی اینکه تولید معطل ماند.

سلیمی خاطرنشان کرد: در مساله واگذاری هپکو ترک فعلی صورت گرفت که مسوولان قضایی و دستگاه‌های نظارتی باید با جدیت ورود کنند و مشخص شود که چه کسی باید این خسارات واردشده را جبران کند.

منبع: پایگاه خبری دیار آفتاب

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده