به گزارش میمتالز، نشست خبری سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیران این وزارت خانه برگزار شد. وزیر صمت در این نشست خبری گفت: تنوع و گستردگی در حوزه صنعت نیازمند اتخاذ سیاستی کلان و مناسب است. هنگامی که تنوع و حجم کار بالا باشد باید به سازوکارها و راهبردها توجه ویژه داشت.
وی افزود: عدم توازن در حوزه سرمایهگذاری و زنجیره تامین در صنایعی همچون فولاد و خودرو و موارد دیگری همچون برق و گاز از جمله مشکلاتی است که ما با آن روبرو هستیم.
وزیر صمت اظهار داشت: درست است هنگام گلوگاههایی همچون قطعی برق و گرانی اجناس با پیگیریهای مقطعی مشکلات آن تا حدودی برطرف میشود، اما این مرتفع شدن تنها مانند مسکنی است که نمیتواند بیماری اصلی را درمان کند.
وی گفت: صادرات کشور در بهار امسال نسبت به بهار سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است. تراز تجاری ما مثبت شده است.
فاطمیامین با بیان اینکه اصلاح ساختاری سخت است، زیرا ما الان در شرایط ناپایداری هستیم که میخواهیم اصلاح ساختاری انجام دهیم افزود: وقتی میخواهید یک سازوکار جدید را استقرار بدهید، نسبت به آن آشنایی وجود ندارد و پذیرفتن آن سخت است.
وی ادامه داد. اگر بخواهید سازوکار را تغییر دهید منافع عدهای به خطر میافتد و فشارها افزایش مییابد.
فاطمی امین در بخشی از این نشست خبری عنوان کرد: اگر خودروسازان همین الان دو شیفت کار کنند بالای ۳ میلیون دستگاه توان مونتاژ دارند.
وزیر صمت گفت: یکی از روشها برای پر کردن شکاف تقاضا واردات خودرو است. علاوه بر برنامهای که از خودروسازان برای تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ گرفته شده کارکرد دیگری از واردات برای تکمیل سبد محصولات نیاز داریم.
فاطمی امین ادامه داد. سه پلتفرم تولید داخل که امکان توسعه در داخل دارد قیمت بالایی دارد و در سبد محصولات جای خودروی اقتصادی که با قدرت خرید بخشی از مردم همخوانی داشته باشد خالی است و تا تکمیل آن توسط خودروسازان داخلی واردات این خلأ را پر خواهد کرد.
وی افزود: مبدا این خودروها اهمیتی ندارد و مهم کیفیت آنها است.
وزیر صمت اظهار داشت: واگذاری و اصلاح ساختار مدیریتی و مالکیتی خودروسازان در دستور کار و قیمت گذاری این شرکتها در حال انجام است و نزدیک ۱۲۰۰ ابلاغ کارشناس رسمی برای قیمت گذاری این دو خودروساز صورت گرفته است.
رضا محتشمیپور معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در این نشست خبری اظهار داشت: بازار محصولات پایین دستی در کشور وابسته به بخش مسکن است و علیرغم فعالسازی ظرفیتهای خوب در کشور در جهت تولید همچنان بخشی از این ظرفیتها صادر میشود.
وی افزود: گلوگاه انرژی و رفع آن در صنایعی همچون فولاد باید مورد توجه ویژه قرار گرفته و رفع شود.
محتشمی پور ادامه داد: چالش پیش روی استخراج عناصر نادر در حوزه فناوری است و به دنبال رفع این چالش به صورت جدی تا سال آینده هستیم.
سید رضا فاطمی امین وزیر صمت هم در ادامه صحبتهای وی گفت: دولت به دنبال واگذاری بخشی از معادن به مردم است.
منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل گفت: نیاز به ساماندهی صنعت خودرو و ورود مستقیم خودروی تولیدی به چرخه فروش در سال گذشته تا همین زمان بیش از ۱۹۰ هزار خودروی تولیدی عرضه نشده بود و این امر باعث محبوس شدن سرمایه و ثروت خودروسازان میشد.
وی افزود: این عبور مستقیم همچنان میتواند به بهبود کیفیت نیز بینجامد.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه نقدینگی خودروسازان به دلیل روند قیمت گذاری غلط که باید اصلاح شود در حال کاهش است اظهار داشت: هم افزایی در فعالیتهای بالادستی و اقدامات مشترکی همچون طراحی، توسعه، خرید و تولید پلتفرم مشترک موجب افزایش کیفیت و کاهش هزینههای تمام شده میشود که به دنبال اجرای آن هستیم.
منطقی افزود: خودروهای وارداتی با قیمت پایین به هیچ عنوان کیفیت پایینی نداردو دو خودروساز بزرگ هم به زودی در مراسمی در خصوص واردات خودروهای اقتصادی که نیاز دهک کم درآمد را مرتفع کند تقسیم کار خواهند کرد.
در ادامه نشست خبری علیرضا پیمان پاک رییس سازمان توسعه تجارت گفت: تلاش داریم تا قوانین امور تجاری را تسهیل کنیم و همزمان شاهد افزایش ۴۰ درصدی تجارت و مثبت شدن تراز تجاری هستیم.
وی افزود: هدف گذاری ایی سازمان برای صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۱، ۵۰ میلیارد دلار است.
منبع: اقتصاد آنلاین