تاریخ: ۰۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۴۹
بازدید: ۲۳۵
کد خبر: ۲۶۳۸۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

عقب گرد اروپا به زغال سنگ پس از تهدیدات روسیه

عقب گرد اروپا به زغال سنگ پس از تهدیدات روسیه
‌می‌متالز - افزایش قیمت حامل‌های انرژی ناشی از جنگ اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا، کشور‌های اروپایی را به سمت بازگشایی مجدد نیروگاه‌های زغال سنگ سوق داده است.

به گزارش می‌متالز، کشور‌های اروپایی، پس از کاهش ۶۰ درصدی ظرفیت خط لوله نورد استریم ۱ توسط روسیه، مقدمات بازگشت به استفاده از نیروگاه‌های بسته شده زغال سنگ را فراهم می‌کنند. این نیروگاه ها، پیش از این در راستای جلوگیری از گرمایش زمین و کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای بسته شده بود. آلمان، ایتالیا، اتریش، دانمارک و هلند همگی تاکید کرده‌اند نیروگاه‌های زغال سنگ می‌توانند به گذر از بحرانی که قیمت گاز را افزایش داده و به چالشی که سیاست‌گذاران در مبارزه با تورم با آن مواجه هستند، کمک کنند.

اقدامات کثیف کشور‌های اروپایی برای مقابله با بحران انرژی


دولت هلند در همین راستا اعلام کرد که سقف تولید در نیروگاه‌های زغال سنگ را برداشته و فاز اول برنامه بحران انرژی را فعال خواهد کرد. راب جتن، وزیر انرژی هلند گفت که دولت مرحله «هشدار اولیه» از طرح سه بخشی بحران انرژی را نیز فعال کرده است.

دانمارک نیز اولین گام از طرح گاز اضطراری را به دلیل عدم قطعیت عرضه روسیه آغاز کرده است.

پس از اینکه شرکت انی ایتالیا اعلام کرد که گازپروم روسیه به آن‌ها گفته است که تنها بخشی از گاز مورد نیاز آن‌ها را تامین خواهد کرد، ایتالیا به اعلام وضعیت هشدار در مورد انرژی نزدیکتر شد. ایتالیا اعلام کرده است که اگر روسیه به محدود کردن عرضه گاز ادامه دهد، در این هفته وضعیت اضطراری انرژی را اعلام کند.

دولت اتریش نیز موافقت کرد تا در صورت مواجهه با وضعیت اضطراری انرژی، یک نیروگاه گازی را به زغال‌سنگ تبدیل کند. شرکت OMV اترریش روز دوشنبه اعلام کرد که برای دومین روز پیاپی است است که معادل نیمی از مقدار مقرر گاز را از روسیه دریافت می‌کند.

شرکت ایتالیایی Eni و شرکت آلمانی Uniper از جمله شرکت‌های اروپایی بودند که گفته‌اند حجم گاز روسیه را کمتر از میزان قرارداد شده دریافت می‌کنند، اگرچه ذخایر گاز اروپا همچنان در حال پر شدن است، ولی با سرعت کمتر.

گرمایش زمین دردناک است، ولی در مقابل امنیت انرژی اهمیتی ندارد


آلمان نیز در آخرین برنامه خود را برای افزایش سطح ذخیره‌سازی گاز اعلام کرده و گفته است که می‌تواند نیروگاه‌های زغال‌سنگ را که قصد حذف آن‌ها را داشت، دوباره راه‌اندازی کند.

رابرت هابک وزیر اقتصاد در این زمینه گفت: «این دردناک است، اما در این شرایط کاهش مصرف گاز یک ضرورت محض است». وی یکی از اعضای حزب سبز آلمان و از حامیان خروج نیروگاه‌های زغال سنگ از مدار تولید است. اما اگر ما این کار را نکنیم، در این صورت با این خطر مواجه می‌شویم که مخازن ذخیره سازی گاز در پایان سال و نزدیک به فصل زمستان به اندازه کافی پر نباشند و سپس در سطح سیاسی در معرض باج گیری قرار می‌گیریم.»

وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرده است در صورتی که عرضه گاز به سطوح بحرانی برسد، بازگرداندن نیروگاه‌های زغال سنگ می‌تواند تا ۱۰ گیگاوات به ظرفیت تولید اضافه کند.

مارکوس کربر، مدیرعامل RWE بزرگترین تولیدکننده برق آلمان، گفت که قیمت برق ممکن است سه تا پنج سال طول بکشد تا به سطوح پایین‌تر بازگردد.

این اقدام آغاز عملیات برای کاهش مصرف که مواردی دیگری از جمله سهمیه بندی گاز برای کاربران صنعتی منتخب، افزایش تولید در نیروگاه‌های زغال سنگ و درخواست واردات بیشتر گاز از سایر تامین کنندگان تحت قرارداد‌های موجود را نیز شامل خواهد شد.

روسیه تحریم‌های غرب را عامل محدودیت صادرات گاز خود می‌داند


گازپروم تحت کنترل روسیه هفته گذشته ظرفیت خود را در طول نورد استریم ۱ کاهش داد و دلیل آن تاخیر در بازگشت تجهیزاتی بود که توسط شرکت زیمنس انرژی آلمان در کانادا تامین می‌شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این خصوص گفت: «ما گاز داریم، آماده تحویل است، اما اروپایی‌ها باید تجهیزات را پس بدهند که باید طبق تعهدات آن‌ها تعمیر شود.»

جریان گاز روسیه به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم ۱، مسیر اصلی تامین گاز بزرگترین اقتصاد اروپاست که با حدود ۴۰ درصد ظرفیت در حال انتقال گاز است.

اتکا به تجدیدپذیر‌ها و نداشتن تنوع در واردات گاز، مهمترین چالش‌های اروپا در تامین انرژی


کشور‌های اروپایی به رهبری آلمان، مسیر کنار گذاشتن سوخت‌های فسیلی و جایگزینی آن‌ها با منابع تجدیدپذیر را در راستای بحث‌های مرتبط با گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی طی می‌کنند. اما نکته مهم در این زمینه آن است که نیروگاه‌های تجدیدپذیر به علت ناپایداری، بایستی با نیروگاه‌های گازی ترکیب شوند تا در صورت عدم تولید بتوان در اسرع وقت میزان برق مد نظر را از طریق نیروگاه‌های گازی تامین کرد.

با این رویکرد، عملا سبد تامین انرژی کشور‌های اروپایی از ترکیب سوخت‌های نفت، گاز و زغال‌سنگ، به صورت انحصاری به گاز اختصاص یافته است و میزان و شدت نیاز آن‌ها را به این سوخت استراتژیک افزایش پیدا کرده است.

افزایش سهم گاز در سبد انرژی اروپا و همچنین واردات انحصاری گاز از روسیه از طریق خط لوله، دو چالش مهم کشور‌های اروپایی است که در کوتاه مدت راه حلی برای آن متصور نیست.

منبع: جهت پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت