به گزارش میمتالز، محمد لاهوتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مدت زمان حدود ۱۰ ماه برای بررسی عملکرد یک وزیر مناسب است و آیا با توجه به شرایط فعلی کشور زمان مناسبی برای استیضاح و احیانا کنار گذاشتن یک وزیر است، گفت: براساس قانون استیضاح از جمله حقوق نمایندگان مجلس است و اگر نیاز باشد در صورت به حدنصاب رسیدن تعداد نمایندگان میتوان وزرا را در مجلس استیضاح کرد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه در یک سال گذشته مشکلاتی در وزارت صمت و بخصوص موضوع خودرو که مورد نظر نمایندگان مجلس است وجود داشته، اما از طرفی باید توجه داشته باشیم که در همین مدت تجارت خارجی و صادرات کشور تحت سیاست تسهیلگری دولت و بخصوص وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت رشد داشته و شاهد عبور تجارت خارجی ایران از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار در سال گذشته بودیم.
وی با بیان اینکه در مدت کمتر از یکسال هم روند صادرات و هم روند برگشت ارز صادراتی رشد چشمگیری داشته است، گفت: روند رشد در این دو بخش رضایت مسئولین در بخشهای مختلف از جمله مسئولین بانک مرکزی را به دنبال داشته است.
وی بیان داشت: رشد صادرات و رشد بازگشت ارز حاصل از رفع موانع ناشی از تعامل بین وزارت صمت و بانک مرکزی حاصل شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: با توجه به گستردگی وزارت صمت بنظر میرسد بررسی عملکرد یکساله برای استیضاح وزیر صمت زمان مناسبی نیست و بهتر است با توجه به گستردگی این وزارتخانه زمان بیشتری به وزیر صمت داده شود.
لاهوتی با بیان اینکه در صورتی که یک وزیری طی استیضاح برکنار شود زمان زیادی باید صرف شود تا وزیر بعدی به مجلس معرفی شود؛ گفت: بعد از برکناری یک وزیر باید دولت برای آن وزارتخانه سرپرست تعیین کند و سپس فردی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کند و لذا مدت زمانی بین سه تا شش ماه صرف میشود تا وزیر پیشنهادی بعدی سکان وزارتخانه را در دست بگیرد که طی این مدت اقدامات یک وزارتخانه متوقف میشود.
وی افزود: در شرایط کنونی کشور که هم موضوع ارزآوری، تجارت خارجی، تنظیم بازار و همچنین کنترل قیمتها با توجه به حذف ارز ترجیحی دارای اهمیت است زمان مناسبی برای استیضاح وزیر صمت نیست و به نظر میرسد که نمایندگان برای برطرف کردن مشکلات باید تعامل بیشتری داشته باشند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد وزارت صمت در حوزه تجارت خارجی قابل قبول بوده است، گفت: با توجه به نقشه راه دولت درخصوص توسعه تجارت با ۱۵ کشور همسایه در یک سال گذشته پذیرش هیاتها و اعزام هیاتهای دو جانبه بین کشورها بیشتر و پررونقتر شده و روابط اقتصادی ما با کشور روسیه افزایش یافته است.
وی افزود: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در حوزه کشورهای سی آی اس قطعا در ماههای آینده شاهد افزایش تجارت خواهیم بود ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که کشور ما در شرایط تحریمی قرار دارد و گسترش بازارها کار سخت و پیچیدهای است بنابراین اهمیت دادن به کشورهای حاشیهای و پیرامونی کشور در شرایط کنونی برای ما قابل اهمیت است و جز سیاستهای کشور است.
وی افزود: خیلی معتقد نیستیم که سیاستهای دولت دوازدهم و دولت سیزدهم در حوزه تجارت خارجی تغییر کرده است، اما به رفع موانع در دولت سیزدهم تاکید داریم، زیرا در این دولت رفع موانع خود ساخته که در دولت قبلی شاهد آن بودیم کمتر شده است.
لاهوتی بیان داشت: در دولت سیزدهم وضع بخشنامهها و ممنوعیتهای یک شبه کمتر شده و اگرچه نقدهایی بر موضوع قیمتگذاری دستوری و ممنوعیت برخی کالاهای صادراتی و عوارض صادراتی وجود دارد، اما در مجموع شرایط تجار نسبت به گذشته روانتر شده است.
منبع: خبرگزاری فارس