به گزارش میمتالز، سید حامد عاملی شامگاه چهارشنبه در مراسم تجلیل از فعالان صنعت و معدن در اردبیل اظهار کرد: در استان اردبیل با تلاش و پشتکار همهجانبه سعی بر این است تا فعالان حوزه صنعت و تولید مورد حمایت جدی قرار گیرند تا به عنوان یک مطالبه فراگیر فرصتهای اشتغال برای جوانان و فارغالتحصیلان استان فراهم آید.
وی تصریح کرد: به رغم همه کارشکنیهای استکبار جهانی در تحمیل تحریمهای فلجکننده علیه جمهوری اسلامی ایران، تولیدکنندگان و صنعتگران به عنوان پرچمداران عرصه تقویت اقتصادی در صحنه حاضر بوده و سعی میکنند تا به رغم همه کاستیها، کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت دهند.
استاندار اردبیل به نامگذاری اول تا دهم تیرماه به عنوان دهه «تولید و تجارت» اشاره کرد و گفت: میانبرترین و کوتاهترین مسیر برای رسیدن به توسعه پایدار توجه به بخش تولید و صنعت است و هرگز نباید از این راهبرد استراتژیک غفلت کرد.
عاملی با بیان اینکه بحث تولید و صنعت در عرصه جهانی مورد توجه قرار گرفته، اما در کشورمان چندان مورد توجه و اقبال قرار نگرفته است، افزود: با گذشت سالهای طولانی از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز در کشور در حوزه صنعت، سند راهبردی و مسیر مشخصی را تعیین نکردهایم و بهتر است فعالیتها و اقدامات ما در این حوزه به شکل مؤثر و مستمر انجام شود.
وی ضرورت تدوین سند توسعه صنعتی را با محوریت آمایش سرزمینی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در کنار بها دادن به این بخش، بهتر است سرمایهگذاران حقیقی به شکل بومی و یا غیربومی جذب استان شده و با بهرهمندی از تمام مشوقهای حمایتی و پشتیبانیهای لازم در عرصه تولید ورود سریع و با اولویتی را داشته باشند.
عاملی تأمین منابع در حوزه صنعت را گرهگشا و راهگشا توصیف کرد و ادامه داد: نباید ذرهای در حمایت از بخش صنعت قصور و کوتاهی کرد چرا که سرمایهگذاری در این بخش نتیجه و ثمره خود را در درازمدت نشان داده و به شکل آشکار بسترهای توسعه پایدار را فراهم خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: باید عادیانگاری را در این حوزه کنار بگذاریم و به عنوان یک مطالبه حقیقی با همراهی هر سه قوه حمایتها و پشتیبانیها از بخش تولید و صنعت انجام شود که در استان اردبیل زمینه و بستر این همدلی و همراهی به شکل مؤثر فراهم آمده و این خود یک مزیت ممتاز برای صنعت و تولید استان است.
عاملی به برگزاری ۸۷ جلسه ستاد تسهیل با همراهی مسوولان اجرایی و دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: حضور مسوولان اجرایی و قضائی در حمایت از تولید قدرت و انگیزه مضاعفی به فعالان این بخش داده که این خود عامل تشویق و ترغیب بیشتر تولیدکنندگان و صنعتگران است.
وی توجه به تولید ثروت را در استان با تقویت زنجیره تولید و نظام صنایع تبدیلی یادآور شد و بیان کرد: اصلیترین موضوعی که در بحث اقتصادی مهم است، توجه به ایجاد زیرساختها و حمایت همهجانبه از بخش تولید با استفاده از ابزارهای قانونی است که در هر ۲ حوزه اقدامات مؤثری در استان آغاز شده است.
عاملی به فعالیتهای انجام شده در بخش زیرساختی به ویژه توسعه بزرگراهها و تکمیل راه آهن اردبیل – میانه اشاره کرد و افزود: در حالی که متوسط کشوری در برخورداری از بزرگراه ۲۴ درصد است، در استان اردبیل این میزان برخورداری ۱۱ درصد است.
وی ضرورت تکمیل بزرگراه شمال به جنوب استان را با تلاش مضاعف یادآور شد و تصریح کرد: از محل سفر رئیس جمهور یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان منابع به استان تزریق شده که ۲۵۰ میلیارد تومان آن صرف توسعه بزرگراهها و راههای اصلی استان شده است.
استاندار اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در همه مسیرها پروژههای بزرگراهی به پیمانکاران واگذار شده و ما به غیر از محدوده مشخص ۹۸ کیلومتری در محور پارسآباد به مشگینشهر و ۴۵ کیلومتر در محور اردبیل – سرچم، مابقی راههای استان با تلاش پیمانکاران در حال تبدیل به چهار خطه شدن است.
عاملی ضرورت تسریع در تکمیل راه آهن اردبیل را یادآور شد و خاطرنشان کرد: برای حل مشکل ۴۵ کیلومتر گلوگاه راه آهن اردبیل – میانه که در سال گذشته تعطیل شده بود، ۲۰۰ میلیارد تومان منابع از محل سفر رئیس جمهور تأمین شد تا این پروژه نیز جان دوبارهای به خود بگیرد.
وی از اخذ مجوز ماده ۲۳ برای اجرای مسیر ریلی اردبیل – پارسآباد و اتصال آن به جمهوری آذربایجان به عنوان کریدور شمال به جنوب اشاره کرد و ادامه داد: با تجهیز فرودگاه اردبیل لغو پروازها در این فرودگاه بینالمللی به حداقل رسیده و در کنار آن سعی ما بر تقویت پروازها به مقصد اردبیل است.
عاملی از تکمیل سد گیوی، عمارت و ضرورت تکمیل سد قزل قیه توسط استان آذربایجان شرقی خبر داد و اضافه کرد: ما حقابه استان را در قالب طرح جامع تأمین آب شرب اردبیل و صنعت دنبال میکنیم تا به صورت مشخص این حقابهها به استان اختصاص پیدا کند.
وی به توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در سطح استان اشاره کرد و گفت: ۱۲۰ هکتار به توسعه ۹۵ هکتاری شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل افزوده شده و در سایر شهرکها و نواحی صنعتی توسعه همهجانبه را در حوزه زیرساختها شاهد هستیم.
عاملی بیان کرد: برای توسعه تصفیهخانهها در شهرک شماره ۲ اردبیل ۱۰ میلیارد تومان از محل سفر و ۱۰ میلیارد تومان از سایر منابع اختصاص یافته که تا یک ماه آینده این طرحها و پروژهها به سرانجام خواهد رسید.
وی احداث پست ۹۳ کیلوولت را در شهرک صنعتی اردبیل یادآور شد و تصریح کرد: سعی ما بر این است تا در همه ابعاد توسعه زیرساختی و واقعی در استان شکل بگیرد.
استاندار اردبیل به سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در تولید فولاد به غیر از تولید آهن اسفنجی اشاره کرد و افزود: قرار است این سرمایهگذار به سرعت و با تأمین زیرساختها فعالیت خود را در استان آغاز کند.
منبع: خبرگزاری مهر