تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۴۸
بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۲۶۵۱۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تولید در آذرآب به زودی آغاز می‌شود/ هپکو در حال احیا‌ست/ شرکت ماشین‌سازی شرایط بهتری دارد

تولید در آذرآب به زودی آغاز می‌شود/ هپکو در حال احیا‌ست/ شرکت ماشین‌سازی شرایط بهتری دارد
‌می‌متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه هپکو، ماشین سازی و آذرآب باید به روز شوند گفت: تمام ارکان استان برای احیای آذرآب پای کارآمد.

به گزارش می‌متالز، علی جودکی شامگاه پنج‌شنبه در نشست خبری صنعت، معدن و تجارت مرکزی با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه استان مرکزی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد اظهار داشت: چهار بخش اساسی مولد اقتصاد استان مرکزی صنعت، تجارت، کشاورزی و معدن است، استان مرکزی جزو معدود استان‌هایی است که که در چهار بخش مولد اقتصادی پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی دارد در بخش صنعتی به لحاظ تنوع کالای تولیدی، صنایع مادر و صنایع سنگین رتبه نخست کشور به استان مرکزی تعلق دارد به تعبیری استان مرکزی از پوشک تا موشک را تولید می‌کند.

وی افزود: ۹۰ درصد پوشک ایزی لایف و ۶۰ درصد پوشاک بچه در استان مرکزی تولید می‌شود، در حوزه معدن رنگین کمانی از صنایع معدنی در استان وجود دارد با داشتن ۶۱۰ معدن با کانی‌های خاص رتبه برتر و در حوزه تراورتن رتبه نخست، در حوزه ماهیان زینتی رتبه نخست کشور در حوزه صادرات، در حوزه تجارت خارجی رتبه هشتم کشوری و رتبه دوم کشور را در حوزه عملکرد ستاد تسهیل به استان مرکزی تعلق دارد که ۸۶ درصد مصوبات سال گذشته ستاد تسهیل اجرایی شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: حجم سرمایه‌گذاری سال گذشته ۵۵۸ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال، جواز تاسیس صادره سال گذشته ۷۱۶ فقره به ارزش ۳۸۲ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال سرمایه، ۳۸۵ پروانه به بهره‌برداری رسیده است.

جودکی عنوان کرد: در حوزه صنعت و معدن در حوزه تسهیلات پرداختی رونق تولید سال گذشته ۷ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال، در بحث تبصره ۱۸ سهم استان در سال گذشته کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان بود که امسال به دو هزار میلیارد تومان از منابع بانکی و دولت رسیده است که امروز با توجه به اجرای طرح مردمی شدن یارانه‌ها تمام واحد‌ها نیازمند سرمایه در گردش هستند.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱ میلیارد و ۲۲۹ میلیون صادرات از این استان انجام گرفت که ۳۴ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است و امیدواریم که سال ۱۴۰۱ بتوان به عدد ۱.۵ میلیارد دلار صادرات برسانیم هرچند که ظرفیت استان بیشتر از ارقام پیش بینی شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۱ میزان واردات ۱۵ کشور همسایه هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار که سهم ایران حدود دو درصد از این رقم بوده است در حالی که پتانسیل کشور بالای ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات به کشور‌های همسایه است اگر این میزان تحقق یابد به طور قطع توان کشور بیشتر است.

جودکی خاطرنشان کرد: در حوزه واردات ۴۹۵ میلیون دلار واردات وجود داشته که ۹۰ درصد آن مواد اولیه واحد‌های تولیدی یا خط تولید از چین، ترکیه، امارات متحده عربی، هند و آلمان واردات صورت گرفته است این نشان می‌دهد واردات تولید محور شده است و در ادامه به رونق صادرات می‌انجامد.

وی بیان کرد: سال گذشته در حوزه پژوهش و فناوری رتبه نخست کشوری به استان و سازمان صمت تعلق دارد، استان دارای ۶۱۰ معدن، ۲۷۵ پروانه اکتشاف، ۲۲۶ گواهی اکتشاف است، البته ۳۹۹ معدن فعال و ۲۱۱ معدن غیرفعال وجود دارد و برنامه این است که حدود ۲۰ درصد معادن غیرفعال را فعال کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: در حوزه بازرسی‌ها، با توجه به اجرای طرح مردمی شدن یارانه‌ها برخی فکر کردند که در بازار نظارت و بازرسی وجود ندارد در حالی که چنین نبود در سال گذشته بر ۳۷ هزار و ۲۰۰ بازرسی انجام شد که در سه ماه نخست ۱۴۰۱ به ۸ هزار و ۲۰۰ مورد بازدید رسیده است و در جریان بازدید نزدیک به ۹۰۰ پرونده تخلف ثبت و به تعزیرات ارسال شده که عمدتا در زمینه گرانفروشی و عدم درج قیمت بود که این بازدید‌ها همچنان ادامه دارد و کمتر از ۱۰ درصد بازرسی‌ها منجر به تخلف می‌شود و ۹۰ درصد اصناف استان سالم کار می‌کنند.

جودکی عنوان کرد: سال گذشته قریب به ۳۵۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن استان دریافت شد که باید ۱۵ درصد از این رقم در شهرستان‌های معدن دارند هزینه زیرساخت شود که وزارت اقتصاد باید این مبلغ را برگرداند که متاسفانه این کار انجام نشده است، سال گذشته یکی از بزرگترین مزایده‌های دپو‌های معدنی در استان به مزایده گذاشته شد که متاسفانه در یکی از معادن محلات تخلف صورت گرفته بود.

وی خاطرنشان کرد: هدف سازمان خام فروشی نیست و از خام فروشی جلوگیری می‌شود، در استان در بحث سنگ کوپ خام فروشی انجام می‌شود اگر شرایط بهره‌وری در کشور ایجاد شود و ماشین آلات و تکنولوژی به روز باشد به‌صرفه اقتصادی است، اما مسلما نمی‌توان مانع صادرات سنگ گوپ به طور کامل شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: هپکو شرکت قدرتمندی است که در دوره خصوصی سازی از سال ۸۶ در اوج پیشرفت خود روند نزولی به خود گرفت، خوشبختانه با تلاش مسئولان شرکت در حال احیا‌ست، هپکو توان تولید دارد و به اندازه توان هپکو باید از این شرکت خرید شود، هزاران دستگاه ماشین‌الات معدنی در معادن وجود دارد که نیاز به اورهال دارد که در توان هپکو است که اورهال کند بر همین اساس با معادن رایزنی شد که بخشی از نیاز خود را از هپکو تامین کنند که هفته آینده دفتر محلات افتتاح و شرکت وارد اورهال ماشین الات معدنی می‌شود.

جودکی بیان کرد: حقوق دولتی بر اساس میزان برداشت ماده معدنی دریافت می‌شود بر همین اساس معادن استان به شبکه مانیتورینگ وصل شدند و رصد می‌شوند و از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ دستور تعطیلی معادن داده شد و از کل معادن استان عکسبرداری و فیلمبرداری پهبادی صورت گرفت مجدد در تیرماه معادن تعطیل می‌شود و عملیات فیلمبرداری و پهپادی انجام می‌شود با آنالیز فیلم‌ها و عکس‌ها میزان برداشت معادن روسطحی کاملا مشخص می‌شود و براساس این برداشت حقوق دولتی دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: در کشور امکان ایجاد شرکت‌های بزرگی مانند هپکو، ماشین سازی و آذرآب وجود ندارد و باید این شرکت‌ها به روز شوند، چون سرمایه زیادی از بیت‌المال در ساخت آن‌ها استفاده شده است، شرکت آذرآب در فرایند سهامداری دچار چالش شده است، اما از سال گذشته تمام ارکان استان پای کار آمدند تا این شرکت که در واقع به کپسولی از تمامی مشکلات تبدیل شده بود احیا شود و در ستاد تسهیل تلاش شد تا مشکلات حل شود، اخیرا مشکلات مدیریتی پیش آمده که با رفع آن به زودی می‌توان تولید را در آذرآب مشاهده کرد و به قرارداد‌های خوبی در حوزه نیروگاهی و پالایشگاهی منعقد می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: شرکت ماشین‌سازی شرایط بهتری از آذرآب دارد باید از ظرفیت‌های باقی مانده آن استفاده کرد چراکه ماشین سازی مادر شرکت‌های نفت و گاز استان است، بحث دخالت دولت در مدیریت ماشین‌سازی، هیچ دخالتی از دولت و حاکمیت در مدیریت ماشین‌سازی وجود ندارد و این شرکت با برنامه‌تر می‌تواند به مسیر تولید خود ادامه دهد و در خصوص شرکت واگن پارس با توجه به سهامداری مپنا شرایط پایداری دارد و می‌تواند با عقد قرارداد‌های بزرگتر تولیدات خود را توسعه دهد.

جودکی عنوان کرد: ایران به عنوان تنها کشور در جهان به واردکننده یارانه می‌داد که باید این مسیر اصلاح می‌شد بنابراین دولت آبروی خود را در کف دست گرفت و جراحی اقتصادی انجام داد، در حقیقت مردم تحت فشار هستند و این فشار پنهان شدنی نیست، اما باید جراحی اقتصادی انجام می‌شد و چاره‌ای جز این کار وجود نداشت و باید با همکاری دوره نقاهت را کوتاه کرد.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری شهر اراک حدود ۱۱ درصد است در واحد‌های تولیدی مشکل کمبود نیروی انسانی ماهر وجود دارد و این به معنی عدم تربیت نیروی انسانی ماهر از سمت دانشگاه‌ها است، در دانشگاه‌ها دروسی تدریس می‌شود که کاربردی در صنایع ندارند بر همین اساس تلاش می‌شود که پایان نامه‌ها در جهت نیاز صنایع تهیه شود، همچنین با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای در حال آموزش نیروی کار براساس نیاز صنایع هستیم، در شهرستان‌های ساوه، دلیجان و زرندیه مشکل نیروی کار وجود دارد که این وضع نشان می‌دهد که در تربیت نیروی کار ماهر اشتباه شده است و با توجه به پتانسیل صنعتی استان اگر تربیت نیروی انسانی ماهر صحیح باشد هیچ یک از نیرو بیکار نمی‌مانند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: در حقیقت قطعی‌های مکرر برق صدمات جدی وارد می‌کند که امید است با تاسیس نیروگاه جدید قطعی برق در سال‌های آینده وجود نداشته باشد همچنان که بزرگترین تولیدکننده پنل‌های خورشیدی کشور، درشهرستان خمین است که باید از این ظرفیت برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی استفاده کرد.

جودکی عنوان کرد: تحریم‌ها در کشور وجود دارد و واحد‌ها برای انجام فعالیت خود در انتظار رفع تحریم‌ها نباشند بلکه باید از تهدید‌ها فرصت ایجاد شود تحریم گرچه واحد‌های تولیدی آسیب دیده‌اند، اما به تولید خود ادامه دادند با توجه به اینکه اقتصاد کشور در رفع تحریم‌ها گره نیست و دولت ضمن تلاش برای توسعه روابط اقتصادی با دنیا در پی رفع تحریم‌ها است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده