به گزارش میمتالز، فناوریهای نوین به خصوص آنهایی که سختیهای زندگی انسان را تسهیل میکنند همواره جذاب هستند، آنها چاقوی دو لبه نیستند، بلکه از یک منظر پدیدهای تک بعدی هستند که راننده پشت فرمانشان تعیین میکند که چقدر مفید به فایده هستند، واقعیت مجازی و هر پدیده دیگری از فضای سایبر هم اگر کنترل جریان آگهی را بر اساس نظام ارزشی ایرانی اسلامی ما انجام دهند و به دنبال اثرگذاری منفی بر ذهن کاربران نباشند از این قاعده مستثنی نیستند و برای ما جذاب خواهند بود به همین سبب قطعا ورود یک شرکت ایرانی به عرصه آموزش واقعیت گسترده با استفاده از نظام هنجارهای صحیح و برای کاربرد در صنعت مهم و پیچیدهای مانند معادن را به فال نیک میگیریم.
شرکت ماین ایکس یک شرکت دانش بنیان ایرانی است که متشکل از یک صمیمی برآمده از دانشگاههای نمونه ایران است، این شرکت از دو سال قبل فعالیت جدی خود را معطوف به آموزش مهارت کار در معدن به متقاضیان با استفاده از فناوری واقعیت مجازی کرده است و حالا رویاهای بلند پروازانهای برای آینده کاری خود دارد به همین جهت چهارشنبه هفته گذشته طرحی را در حوزه کاری خود به رویداد سکوی پرتاب مجموعه صد استارتاپ و کانیبوم ارائه داد و حالا باید منتظر ماند تا بالاخره مشخص شود که ماین ایکس موفق به دریافت راند جدید سرمایه گذاری میشود یا باید تلاش بیشتری برای موفقیت در رویدادهای بعدی انجام دهد.
همین بهانه سبب شد تا گپ و گفتی کوتاه با یکی از هم بنیانگذاران این شرکت داشته باشیم که مشروحش را در ادامه میخوانید.
سجاد زنجیر هستم از همبنیانگذاران استارتاپ ماین لیکس، شرکت ما در زمینه آموزش واقعیت گسترده پرسنل معادن و صنایع معدنی فعالیت میکند. تلاش ما این است که فناوری واقعیت مجازی را برای مهارت آموزی و آموزش آنها به کار بگیریم.
فعالیت ماین ایکس از اوایل سال ۱۴۰۰ با سرمایهگذاری مشترک هلدینگ معنا و شتاب دهنده کانیبوم شروع شد.
ما پیش از ورود به عرصه فعالیتهای معدنی، حدود ده سال سابقه کار در زمینه آموزش با استفاده از فناوری واقعیت گسترده و مجازی برای حوزه صنعت را داشتیم، بازخوردهای خوبی که توانستیم در صنایع دیگر دریافت کنیم، در کنار پیچیدگیهای فعالیت معدنی که آموزش واقعیت مجازی را بدل به گزینهای مناسب برای آن میکرد، سبب شد تا ماین ایکس ورودی جدی به عرصه آموزش مهارتهای کار در معدن با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده داشته باشد.
مهمترین مزایای رقابتی ما نسبت به آنها در قیمت پایین و امکان ارائه خدمات پس از فروش است، شرکتهای خارجی با توجه به مسائل مرتبط با تحریمهای ظالمانه به طور معمول خدمات پشتیبانی به شرکتهای ایرانی ارائه نمیدهند، اما ما چنین محدودیتی نداریم.
رقیب داخلی هم در حوزه معدن نداریم، هیچ شرکتی در داخل کشور نداریم که بیش از یکسال در زمینه شناخت بازار، رفتارشناسی مشتری و ... مطالعه کرده باشد تا صرفا در حوزه معدن به صورت تخصصی فعالیت کند.
یکی از عیوب روشهای سنتی آموزش مانند انتقال مطلب با استفاده از جزوات یا کلیپها این است که نمیتوان با آنها مهارت کار در معدن را آموخت، اما واقعیت افزوده شرایط کامل متفاوتی دارد.
زمانی که فرد عینک مخصوص واقعیت مجازی را بر روی چشم خود قرار میدهد، گویی در محیط حقیقی معدن قرار دارد و با استفاده از این فناوری میتواند با نوعی از آموزش تعاملی، کار با ابزار درون معدن را به صورت کاملا واقعی و شبیهسازی شده، تمرین کند از جمله مزایای دیگر آموزش واقعیت مجازی، امکان تکرار تمرین در شرایط شبیهسازی شده، تعامل واقعی با محیط و وجود امکان ارزیابی دقیقتر نتیجه است.
تاکنون با دو مجموعه قراردادهایی به ارزش تقریبی ۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان منعقد کردیم و در آستانه عقد چند قرارداد با ارزش ریالی ۱۲ میلیارد ریال بین ماین ایکس و چند مجموعه معدنی هستیم که معتقدم رضایت بخش است.
واقعیت این است که برآورد دقیقی از گردش ریالی ژئوتوریسم در حوزه معادن نداریم، اما معادن خود تمایل زیادی در این زمینه نشان میدهند به طوری که یکی از آنها به تازگی مجاز فعالیت در این حوزه را نیز از نهادهای ذیصلاح کسب کرد به طور کل بازخوردهای خوبی نسبت به صنعت ژئوتوربسم وجود دارد و بخشی از تمرکز ما نیز در همین حوزه متمرکز است.
بله، تمام این فناوری توسط دانشآموختگان دانشگاه شهید بهشتی و تعدادی دیگر از دانشگاههای طراز اول دانشگاه کدنویسی شده است، مسوول تیم نیز دکتر مجتبی وحیدی، سرپرست آزمایش واقعیت گسترده دانشگاه شهید بهشتی بودند، خانم دکتر علیخانی نیز مشاور پروژه در زمینه کاربرد فناوری در آموزش هستند که هردو بزرگوار نقش زیادی در موفقیت تیم ما داشتند.
اساسیترین چالش ما مانند بسیاری دیگر از شرکتهای فعال در حوزه معدن، سنتی بودن این صنعت و مقاومت ناخودآگاه فعالان سنتی آن در برابر به کارگیری فناوریهای نوین در معادن بود که سبب میشد تا مجبور شویم انرژی زیادی برای تشریح ظرفیتهای موجود و یافتن زبان مشترک بین دو طرف بکنیم.
راند اول جذب سرمایه ما حدود ۳۰۰ میلیون تومان بود که تقریبا با توجه به دو قرارداد قطعی به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان از این نقطه عبور کردهایم و اگر سایر قراردادهای شرکت نیز نهایی شود به امید خدا وارد مرحله سوددهی خواهیم شد.
تجربیات گذشته و جمع بندیهای انجام شده، ما را بر آن کرده است تا برای مرحله بعد کار خود بر روی توسعه آموزش واقعیت مجازی جهت کار با تجهیزات معدنی و حفط ایمنی در هنگام استفاده از آنها متمرکز شویم.
گفتنی است شرکت ماینایکس در پایان رویداد سکوی پرتاب شرکتهای حوزه معدن مجموعه صداستارتاپ و کانیبوم موفق شد تا مجوز داوران را برای ورود به مرحله ارزیابی موشکافانه دریافت کند و حالا باید دید که در نهایت موفق به جذب سرمایه مورد نیاز خود جهت اجرای فاز توسعهای شرکت میشود؟
منبع: خبرگزاری برنا