تاریخ: ۲۵ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۹:۱۰
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۲۶۵۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صمت مطرح کرد:

افزایش تعامل صنایع بالادستی و پایین دستی در دستور کار/ روند مطلوب تامین نیاز مواد اولیه از بورس کالا

می متالز - معاون وزیر صمت گفت: افزایش تعامل صنایع بالادستی و پایین دستی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. همچنین در حال حاضر شاهد عرضه مناسب محصولات پتروشیمی در بورس و تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی به ویژه صنعت پلیمری کشور هستیم.
افزایش تعامل صنایع بالادستی و پایین دستی در دستور کار/ روند مطلوب تامین نیاز مواد اولیه از بورس کالا

به گزارش می متالز، فرشاد مقیمی در نشست مشترک با تشکل های صنایع پایین دستی پتروشیمی، گفت: تعامل موثر صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی در افزایش تولید صنایع پایین دستی موثر است و زمینه افزایش صادرات با ارزش افزوده بیشتر را فراهم خواهد کرد.

معاون صنایع وزیر صنعت، معدن وتجارت با اشاره به افزایش همکاری مشترک این وزارتخانه با انجمن‌ها و تشکل های تخصصی خاطرنشان کرد: تشکل های خصوصی به عنوان بازوهای های مشورتی در شناسایی و پایش وضعیت صنایع نقش تعیین کننده ای دارند.

مقیمی در ادامه بر افزایش تعامل صنایع پایین دستی و بالادستی تاکیدکرد و گفت: صنایع پایین دستی پتانسیل جذب محصولات پتروشیمی را برای افزایش ظرفیت تولید دارند لذا بهتر است، بخشی از صادرات محصولات پتروشیمی در حوزه صنایع پایین دستی مصرف شود و این محصولات با ارزش افزوده بیشتری به کشورهای خارجی صادر شود.

وی با تاکید بر عرضه مناسب محصولات پتروشیمی در بورس و تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی به ویژه صنعت پلیمری کشور تصریح کرد: اتحادیه ها با همکاری سازمان صنعت، معدن وتجارت استانی می توانند در شناسایی و پایش واحدهای صنعتی فعال کمک شایانی کنند.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت با پایش واحدهای صنعتی و شناسایی میزان تولید و مواد اولیه مورد نیاز این صنعت می توان تمهیداتی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز هر واحد صنعتی براساس میزان مصرف واقعی در نظر گرفت.

مقیمی در ادامه میزان تولید مواد پلیمری پتروشیمی در سال گذشته را ۷/۶ میلیون تن اعلام کرد و گفت: از این میزان ۵/۳ میلیون تن در داخل کشور مصرف شده و مابقی نیز صادر شده است.

معاون وزیر صنعت همچنین میزان تولید محصولات پلیمری پتروشیمی در ۹ ماهه سال جاری را ۵میلیون تن اعلام کرد.

 

ضرورت ایجاد نظام رگولاتوری

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نظام رگولاتوری (تنظیم گر بخشی) در صنعت پتروشیمی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی رفع دغدغه های این بخش به ویژه تامین مواد اولیه پیگیری خواهد شد اما برای بهبود وضعیت این صنعت به صورت دائمی، ضرورت ایجاد نظام رگولاتوری در این بخش احساس می شود که باید از سوی تشکل های صنعتی راهکارهای اجرایی به صورت کارشناسی ارایه و با همکاری اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار گیرد.

مقیمی در پایان بر تشکیل جلسات مستمر با تشکل های این بخش تاکید کرد و گفت: در این نشست ها علاوه بر بهره مندی از تجربیات و توانمندی های‌ انجمن های تخصصی ، دغدغه های صنایع شناسایی و این موضوع در سیاستگذاری ها و تصمیم سازی ها منعکس خواهد شد که به بهبود وضعیت صنعت کمک خواهد کرد.

گفتنی است در این نشست تخصصی که با حضور تشکل های صنایع پایین دستی پتروشیمی، فولاد و برق الکترونیک و... برگزار شد به موضوعاتی نظیر قیمت خوراک پتروشیمی، حقوق ورودی واردات مواد مورد نیاز صنایع پایین دستی، عرضه مناسب مواد پتروشیمی در بورس، توسعه صادرات و... پرداخته و تصمیماتی جهت بهبود وضعیت صنایع پلیمری اتخاذ شد.

عناوین برگزیده