به گزارش میمتالز، حمیدرضا دهقانینیا درباره آخرین وضعیت سامانه جامع تجارت، گفت: سامانه جامع تجارت یکی از مهمترین سامانههای حوزه قاچاق کالا و ارز است که در دولت قبل دو مرتبه تکمیل آن پیگیری شد و در دولت فعلی نیز با دستور آقای رئیس جمهور فرصتی ۱۰۰ روزه برای تکمیل و تبادل اطلاعات آن داده شد.
وی افزود: لذا با توجه به تکمیل نشدن تبادل اطلاعات در این سامانه با امضا مخبر معاون اول رئیس جمهور سندی ابلاغ شد مبنی بر اینکه نیازمندیهای سامانه جامع تجارت تکمیل شود و براین اساس مجددا وظایف هر دستگاه به تفکیک ابلاغ، زمان بندی و احصا شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: ۹۰ درصد موارد ذکر شده در سند ابلاغی همان مواردی بود که ستاد پیش از این ابلاغ و پیگیری کرده بود، اما در مورد تکالیف گمرک به نتیجه مطلوبی نرسید.
دهقانینیا گفت: با توجه به ورود ستاد و دیگر دستگاهها به موضوع تکمیل اطلاعات سامانه جامع تجارت و همچنین برگزاری جلساتی از سوی معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تکمیل اطلاعات این سامانه و پیگیریهای لازم دو وزیر اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت نیز توافق کردند که موضوع تکمیل اطلاعات سامانه جامع تجارت در قالب یک توافقنامه انجام شود و براین اساس توافقنامهای بین طرفین امضا شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: براساس سند توافقنامه مقرر شد تا در دو گام و دو مرحله موضوع تبادل اطلاعات و انجام تکالیف گمرک برای تکمیل سامانه جامع تجارت انجام شود و لذا تکالیف گمرک به این منظور به صورت کاملا ریز احصا شد و مجددا دستیابی به اهداف زمان بندی شد و برای هر تکلیف نیز مسئولی مشخص شد.
وی افزود: براساس توافقنامه مورد اشاره باید تا تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ تکالیف انجام شود، اما طبق استعلامی که ما به عنوان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از وزارتخانه اخذ کردهایم و پاسخ مکتوبی که در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ معاون وزیر صمت به ما داده است هیچ کدام از تکالیف مانند ایجاد دسترسی به پایگاه داده گمرک، ارسال اطلاعات اظهار نامه پته مطابق نیازمندی وزارت صمت، پایداری در ارسال اطلاعات و داده ها، حذف کنترل سامانه مدیریت خدمات پس از ترخیص، دریافت سیستمی مجوزهای ترخیص از سامانه جامع تجارت، اتصال سیستمی پته و اسناد حمل و ... توسط گمرک انجام نشده است، بنابراین ستاد نیز موضوع را به معاون اول رئیس جمهوری و اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور اعلام کردهایم.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: زیرساختها تا حدی در گمرک وجود دارد، اما در سامانه جامع تجارت وقتی به گام تبادل اطلاعات میرسیم به علت عدم تکمیل اطلاعات توسط گمرک به مشکل میخوریم و زنجیره تبادل اطلاعات محقق نمیشود.
وی افزود: وقتی زنجیره اطلاعات محقق نشود در عمل تعذیه دیگر سامانهها با محوریت سامانه جامع تجارت نیز با مشکل مواجه میشود و به همین دلیل در اجرای پروژههای کلان در این باره با کندی شدیدی مواجه میشویم.
وی بیان داشت: گمرک باید وضعیت پیمانکار خود را تعیین تکلیف کند و این موضوع را به قوه قضائیه و رئیس قوه قضائیه نیز منعکس کردهایم و گویا آقای محسنی اژهای نیز به این مساله وارد شده و در حال پیگیری است تا موضوع را حل کند.
دهقانی نیا بیان داشت: واقعا درست نیست که که چند سال معطل چنین وضعیتی از سوی گمرک باشیم و مشخصا باید این اسناد و تفاهم نامهها و قراردادهها به روز شود تا مشکل تکمیل اطلاعات در سامانه جامع تجارت حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای تکمیل اطلاعات در سامانه جامع تجارت مشکل فقط از سوی گمرک است، گفت: مشکل فقط گمرک نیست، اما تا زمانی که گلوگاهی مانند گمرک که دارای دادههای بسیار مهم برای رصد زنجیره تجارت است برطرف نشود، دیگر نیازمندیها هم مشروط به این موضوع باقی میماند.
دهقانی نیا بیان داشت: طی مکاتباتی دستگاههای مختلف به ستادمبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین سامانه جامع تجارت خواستار اطلاعات و دادههایی هستند که این موارد نیازمند آن است که تامین اطلاعات و دادهها از سمت گمرک انجام شود و تا محقق نشود، این زنجیره ادامه نمییابد.
وی با اشاره به اینکه با محوریت سازمان بازرسی برای برخی از کارمندان گمرک در دوره گذشته تشکیل پرونده شده بود، اظهار داشت: حتی کار به دادسرای کارکنان دولت نیز کشید شد، اما تاکنون مشکل حل نشده است و علاوه بر آن همان طور که اشاره شد، در دولت فعلی نیز رئیس جمهور بر تکمیل سامانه تاکید داشتند و معاون اول رئیس جمهور نیز بر این مساله تاکید داشتند و دو وزیر نیز توافق کردهاند، اما هنوز مشکل حل نشده است.
منبع: خبرگزاری فارس