تاریخ: ۱۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۴۶
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۲۶۶۰۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

درسی که هند از تحریم ایران گرفت/ چرا دهلی نو از تحریم نفتی روسیه تبعیت نکرد؟

درسی که هند از تحریم ایران گرفت/ چرا دهلی نو از تحریم نفتی روسیه تبعیت نکرد؟
‌می‌متالز - رویترز نوشت: مقامات هند نمی‌خواهند اشتباهی را که در مورد تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و توقف واردات نفت این کشور کردند، تکرار کنند، بنابراین همگام با چین خرید نفت از روسیه را ادامه می‌دهند.

به گزارش می‌متالز، آمریکا و متحدانش از زمان آغاز جنگ اوکراین کشور‌های مختلف را برای کاهش خرید نفت از روسیه تحت فشار گذاشته‌اند تا مسکو را به‌خاطر حمله به اوکراین تنبیه کنند.

اما پالایشگاه‌های هندی برعکس عمل کرده و نفت خام بیشتری از روسیه خریداری می‌کنند. در همین حین، دولت هند به‌دنبال راه‌هایی برای حمایت از شرکت‌های نفتی داخلی در برابر مجازات‌های احتمالی آمریکا به‌خاطر نقض تحریم‌ها است.

هند در ماه مه ۸۱۹ هزار بشکه در روز نفت از روسیه وارد کرد درحالی‌که در ماه قبل‌از آن ۲۷۷ هزار بشکه و در سال گذشته در همین ماه ۳۳ هزار بشکه وارد کرده بود. روسیه در حال حاضر عربستان را پشت سر گذاشته و دومین عرضه‌کننده بزرگ نفت به هند است. عراق همچنان در جایگاه اول قرار دارد.

کشور‌های اروپایی و آمریکا تحریم‌های سنگینی علیه مسکو از زمان حمله این کشور به اوکراین اعمال کرده‌اند. دهلی‌نو خواستار آتش‌بس فوری در اوکراین شده، اما رسماً این اقدام روسیه را محکوم نکرده‌است.

طبق گفته یکی از مقامات دولت هند، این کشور قصد دارد خرید نفت ارزان‌قیمت روسیه را ادامه دهد و دلیل آن کاملاً اقتصادی است.

پس‌از چین، هند بیش‌از هر کشور دیگری کاهش تقاضا برای نفت روسیه را جبران کرده و تلاش‌های غرب برای منزوی کردن مسکو و تسریع در توقف جنگ در اوکراین را زیر سوال برده‌است.

مقامات هند نمی‌خواهند اشتباهی را که در مورد ایران کردند تکرار کنند. هند از تحریم‌های آمریکا علیه ایران تبعیت کرد و واردات نفت این کشور را کاهش داد، درحالی‌که چین، رقیب منطقه‌ای هند، از این تحریم‌ها سود برد و هیچ جریمه‌ای متوجه آن نشد.

حالا هند این رویکرد را در پیش گرفته که: «اگر چین می‌تواند نفت روسیه را خریداری کند، چرا ما نتوانیم».

دولت هند به داشتن روابط خوب با واشنگتن و غرب اهمیت می‌دهد، اما اولویت با نیاز‌های داخلی است و به‌نظر می‌رسد روسیه در همکاری در بخش انرژی دوست بهتری نسبت‌به آمریکا باشد.

وزیر انرژی هند همواره از اوپک به‌خاطر کاهش عرضه نفت به بازار انتقاد کرده و آن را به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نمی‌داند.

جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا سیاست انرژی هند در برابر بحران اوکراین را بی‌ثبات می‌داند، اما مقامات هند عقیده دارند پالایشگاه‌های کشور غیرقانونی عمل نمی‌کنند، همان‌طور که بسیاری از کشور‌های اروپایی هنوز در حال خرید نفت و گاز روسیه هستند.

وزیر امور خارجه هند با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا گفت: «آمریکا و غرب منابع انرژی ما را محدود کرده‌اند و انتظار دارند ما به‌دنبال بهترین قرارداد برای مردم نباشیم. این رویکرد عادلانه نیست».

وزیر نفت هند در ماه آوریل از شرکت‌های نفتی داخلی خواست در مورد احتمال خرید سرمایه‌های نفت و گاز روسیه مذاکره کنند. این اقدام دولت هند، سومین مصرف‌کننده و واردکننده بزرگ نفت دنیا را در برابر واشنگتن و متحدانش قرار می‌دهد که خواستار یک پاسخ متحد جهانی برای منزوی کردن مسکو هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده