به گزارش میمتالز به نقل از صفحه اینستاگرامی مهندس «سالار باوند» کارشناس معدن و صنایع معدنی، روشن شدن موضوع و قضاوت خانواده بزرگ معدن و خوانندگان عزیز این سوال مطرح هست که چرا در تمام این مزایده ها تعداد شرکت کنندگان محدود بوده و دو، سه شرکت بیشتر حضور پیدا نکردند؟!!!! و به گونهای مدیریت شد که افراد خاص به شکل قانونی برنده مزایده گردند و حق السهم دولت هم قبل از فرآیند مزایده توافق و مشخص بود و اینها مزایده نیستند بلکه هبه بیت المال و مجموعههای صنعتی هست به افراد مورد نظر با ظاهری قانونی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو).
در رابطه با اهلیت راهبرها هم باید عرض کنم برای مثال سوابق شرکت «فراز راه معین» که مجتمع نفلین سینیت کلیبر در استان آذربایجان شرقی به ایشان واگذار شده را با هم بررسی می کنیم.
این شرکت یکی از شرکتهای گروه نصر سپهر (نصر اصفهان سابق) است که در سال ۱۳۸۹ با هدف طراحی و اجرای پروژههای عمرانی شامل راهسازی، پل سازی، ساختمان سازی، تونل سازی و سازههای بلند بتنی و فلزی و همچنین امور بازرگانی در اصفهان تاسیس و ثبت شد و سوابق اجرائی ان احداث قطعه دوم آزاد راه تبریز مرند، عملیات تکمیلی مسیر مترو گلشهر-مهرشهر استان البرز، احداث تقاطعهای محور کرج-چالوس، احداث تونل دشتک، راه دسترسی مجتمع فولاد قائنات (پیوست یک)، همان طور که مشاهده می کنید زمان حضور در مزایده مجتمع نفلین سینیت، این شرکت یک روز هم سابقه فرآوری مواد معدنی یا استخراج از معادن را نداشته است. ضمن اینکه اعلام نمودید که راهبر اقدام به سرمایه گذاری نموده و افزایش تولید ده هزارتنی ایجاد کرد!!! در صورتی که از زمان واگذاری (۹۶) تا این لحظه هنوز یک کیلو به ظرفیت کارخانه اضافه نشده، جناب آقای مهندس «وجیه الله جعفری» بهتر است به مدیران حلقه اول خود بفرمائید حتما قبل از اظهار نظر تخصصی، نسبت به مطالعه سوابق اقدام تا بیشتر از این عملکردتان مورد انتقاد قرار نگیرد.
در خصوص افزایش تولید مجتمع فروکروم «جغتای» باید عرض کنم همین اینکه در گزارشها از طرف شما اعلام می شود کارخانه ظرفیت اسمی آن ۲۵۰۰۰ تن هست و ما در سال ۱۴۰۰ توانستیم ۲۵۵۰۰ تن تولید کنیم یعنی مجموعه دست اهلش نیست چرا که هیچ کارخانهای در دنیا وجود ندارد که با راندمان و بازیابی صد در صد کار کند و شما راندمان بیش از صد در صد داشتید یعنی بیشتر از ظرفیت اسمی کارخانه تولید داشتید (پیوست دو) شما علم فرآوری را به مسخره گرفتید و تعریف جدیدی از ظرفیت اسمی و تولید مطرح کردید که باید بنام جعفری ثبت بشود. شما آن قدر سیستم بالا سری خود را بی تفاوت دیدید که هر دروغی را به زبان می آورید.
در مورد سنگ آهک پیربکران مجتمعی که طبق گزارش خودتان در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۳، یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۹۰۵ تن تولید داشت (پیوست سه)، تولیدش در ۱۱ ماهه ۱۴۰۰ به ۷۰۴ هزار و ۴۵۱ تن رسید (پیوست چهار)، یعنی ۶۷۵ هزار و ۴۵۴ تن کاهش تولید یعنی حدود ۴۹% کاهش! با وجود این کاهش عملکرد، ادعای افزایش تولید جای تامل دارد و این دروغها برای این هست که واگذاریها به راهبر و عملکردشان مثبت جلوه کند.
خانم خلوصی شما مدیر برنامه ریزی ایمیدرو هستید جایی که سیاستهای مربوط به معادن کشور و صنایع مرتبط با آن را برنامه ریزی می کند. لطفا سری به آمار و زونکن تولیدات مجتمعها از سالهای ۹۲ (زمان شروع مدیریت آقای جعفری در تهیه و تولید) به بعد بزنید. برای افزایش اطلاعات عمومی تان خوب هست. چرا که اساس کار برنامه ریزی اطلاع از آمار و ارقام واحدها است آن هم واقعی!
واقعا باید برای بخش دولتی معادن و صنایع معدنی کشور تاسف خورد که این گونه مدیرانی در راس آن حکمرانی میکنند و هر روز دروغ بزرگ تری از قبل اعلام می کنند. آقای جعفری قطعا خانم خلوصی با دستور و هماهنگی شما چنین مطالب کذبی را مطرح کردند لطفا مدیران ایمیدرو را برای سیاستهای غلط خودتان هزینه نکنید.
بیشتر بخوانید: واکنش ایمیدرو به حواشی واگذاری برخی معادن