به گزارش میمتالز، فرزاد کیاست، یکی از مهمترین موضوعات کشور در بخش بازرگانی در سالهای اخیر را افزایش انواع قاچاق کالا به کشور عنوان و تصریح کرد: از آنجا که به اعتقاد مسئولان بخش زیادی از قاچاق کالا، از مبادی قانونی کشور صورت میگیرد توجه به افزایش نظارت بر ورود و خروج انواع کالا و رهگیری تمام روند مربوطه ضروری است.
وی افزود: موضوع مبارزه با قاچاق تنها به بندرگاه و مبادی ورود و خروج یعنی گمرکات رسمی منتهی نمیشود بلکه میتوان با سیاستگذاری دقیق، برنامهریزی مناسب، نظارت همه جانبه و هماهنگی و همافزایی بیندستگاهی میزان آن را تا حد چشمگیری کاهش داد. در این بین با بهره گیری از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی میتوان مبارزه با این معضل را تقویت و تدابیر لازم را برای پیشگیری از افزایش این نوع جرم اتخاذ کرد.
کیاست با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا باید هوشمندانه و عملگرا صورت گیرد، ادامه داد: در حال حاضر کشورهای توسعهیافته با استفاده از سامانههای هوشمند و تصویب قوانین سختگیرانه با این معضل برای رصد کالا از تولید تا عرضه بهره گیری میکنند و ایران نیز باید براساس ماده ۱۳ قانون شناسه و کد رهگیری کالا با این نارسایی مقابله کند، هرچند عملیاتی کردن این ماده در سایه توجه دولت الکترونیک ضروری و واجب است.
وی از دولت و مجلس خواست با تصویب قوانین و مقررات مناسب زمینه برخورد شفاف با این معضل بزرگ که تاکنون خسارات زیادی به بخشهای مختلف اقتصاد کشور وارد کرده را فراهم کند و مجری نیز در مواجهه با قاچاقچیان هیچ گونه مماشات و تعللی داشته باشد.
وی با بیان آنکه بخش زیادی از قاچاق و واردات غیرقانونی کالا مربوط به بخشهای پوشاک، لوازم خانگی و لوازم آرایشی است، خواستار افزایش مقابله با واردات این نوع کالاها شد و تاکید کرد که در صورت افزایش مقابله با این معضل میتوان تا میزان زیادی از حجم قاچاق کالا به کشور را کاهش داد.
وی در پایان تاکید کرد: اقداماتی همچون «کنترل جریان ریال و جلوگیری از معاملات مشکوک»، «شناسه دار کردن کالاهای قانونی و جلوگیری از عرضه کالاهای غیرقانونی در سطح خرده فروشی» و «اتصال سامانههای واردات، انبار داری، حمل و نقل، عمده فروشی و خرده فروشی محصولات به یکدیگر با هدف شناسایی سیستمی کالاهای قاچاق» از جمله اقداماتی است که میتواند در کاهش چشمگیر میزان ورود کالای قاچاق به کشور نقشی موثر داشته باشد.
منبع: اگزیم نیوز