تاریخ: ۲۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۵
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۲۶۷۵۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس کل بانک مرکزی خبر داد؛

روبل-ریال اقدامی برای خنثی‌سازی سلطه دلار/ صادرات به روسیه افزایش می‌یابد

روبل-ریال اقدامی برای خنثی‌سازی سلطه دلار/ صادرات به روسیه افزایش می‌یابد
‌می‌متالز - رییس کل بانک مرکزی با اشاره به گشایش نماد روبل ـ ریال در بازار متشکل ارزی گفت: این اقدام گامی جدی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایران و روسیه خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، دکتر علی صالح آبادی ضمن تبریک گشایش نماد معاملاتی روبل ـ ریال در بازار متشکل ارزی اظهار داشت: موضوع روابط اقتصادی ایران و سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های همسایه جزء اولویت‌های دولت است. پیرو سفر رئیس جمهور در سال گذشته به کشور روسیه و سفر‌های همکاران ما در بانک مرکزی در این مدت به کشور روسیه و نهایتاً سفر بنده به مسکو منجر به انعقاد تفاهم‌نامه خوبی شد و محور‌های اقتصادی متعددی مد نظر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم استفاده از ارز‌های ملی بین دو کشور است امروز شاهد هستیم که صادرکنندگان که روبل در اختیار دارند می‌توانند به صورت توافقی در بازار عرضه کنند، افزود: چارچوب کار همانند سایر نماد‌های بازار متشکل به شکل رقابتی و بر مبنای عرضه و تقاضا خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه با این اقدام عرضه ارز روبل در آینده نزدیک تقویت خواهد شد و همچنین بازارساز هم در بازار می‌تواند حضور داشته باشد، افزود: حجم معاملات برای این نماد در آینده نزدیک بیشتر می‌شود.

صالح‌آبادی ادامه داد: در حال حاضر پنج هزار دانشجوی پزشکی در روسیه داریم بنابراین این اقدام در جهت تأمین ارز این دانشجویان اقدام مهمی خواهد بود همچنین برای کشور‌های آسیای میانه هم که با روبل کار می‌کنند می‌توانند از این بازار استفاده کنند.

رییس کل بانک مرکزی افزود: روس‌هایی که در ایران مشغول به کار و فعالیت هستند می‌توانند جهت تامین نیاز ارزی خود از این بستر استفاده کنند.

وی ادامه داد: با این اقدام مهم صادرات ما به روسیه افزایش پیدا می‌کند این در حالی است که ظرفیت‌های خوبی داریم و باید سهم بازارمان را از روسیه بیشتر کنیم.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی این اقدام گامی جدی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایران و روسیه خواهد بود.

وی افزود:با توجه به شرایط دنیا که استفاده از دلار به عنوان یک ابزار سیاسی شده است با اقدام امروز در جهت استفاده از ارز‌های ملی بین کشور‌ها می‌توان ابزار سلطه که تجارت کشور‌ها را تهدید می‌کند را خنثی کنیم.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده