تاریخ: ۲۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۳۵
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۲۶۷۶۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

با طرح تنظیم بازار کالا‌های بورسی مخالف هستیم/ وزارت صمت به فکر تقویت عرضه کالا‌ها در بورس باشد

با طرح تنظیم بازار کالا‌های بورسی مخالف هستیم/ وزارت صمت به فکر تقویت عرضه کالا‌ها در بورس باشد
‌می‌متالز - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید دارد مداخله در سازوکار قیمت‌گذاری در بورس کالای ایران که در «طرح تنظیم بازار کالا‌های مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی» کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرار دارد به معنای قیمت گذاری دستوری و دولتی است.

به گزارش می‌متالز، مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به طرحی که در کمیسیون صنایع تحت عنوان طرح سیاست‌های تنظیم بازار کالا‌های مشمول الزام به عرضه در بورس‌های کالایی در جریان است گفت: این طرح با محوریت بازار فولاد جزو طرح‌های قدیمی است و از یک سال و نیم پیش به صورت جدی مطرح شد و یکبار هم به صحن علنی رفته و برگشته است.

وی افزود: آن چیزی که در طرح فعلی پیش بینی شده، این است که تصمیم گیری در خصوص قیمت گذاری پایه به شورایی با مدیریت وزارت صمت داده شود که این موضوع عملاً به معنای قیمت گذاری دستوری و دولتی کردن آن است.

طغیانی این مساله را خارج از عرف و سازوکار‌های حاکم بر بورس کالا خواند و اظهار کرد: از نگاه کمیسیون اقتصادی، ما معتقدیم که بورس کالا باید طبق قانون و در قالب مکانیسم عرضه و تقاضا و استاندارد‌های خود عمل کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اینکه بخواهیم با روش‌های مختلف در بازار مداخله کرده و وارد قیمت گذاری شویم از نظر فنی و تخصصی کار صحیحی نیست. کما اینکه کشور نتیجه این مداخلات در بحث قیمت گذاری را آزموده است.

به گفته طغیانی مداخله در قیمت گذاری‌ها و ورود به بازار کالا‌ها و خارج کردن آن‌ها از مسیر طبیعی و استاندارد، نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: چنانچه وزارت صمت می‌خواهد اثری در بازار کالا‌ها بگذارد باید تلاش کند سمت عرضه را تقویت کند. تجربه موفق این مهم در سال گذشته درخصوص سیمان به ثبت رسید. در این بازار به جای مداخله و خروج بازار از مسیر طبیعی خود، کل عرضه به بورس کالا آمد و نتیجه آن تعدیل قیمت‌ها بود.

این نماینده مجلس در خاتمه گفت: از این منظر، ساماندهی کاملاً می‌تواند برای بازار مفید باشد، ولی خارج از این اصول و استاندارد‌های بورس کالا اگرچه ممکن است در کوتاه مدت نتایجی در برداشته باشد، اما ماندگار و پایدار نخواهد بود و نمی‌تواند ما را از جهت بازار کالا‌ها و تولیدات واسطه‌ای و مهمی نظیر فولاد مطمئن کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده