تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۲۳
بازدید: ۹۸
کد خبر: ۲۶۸۶۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۳۳درصدی مبادلات ایران و ارمنستان در ۵ماهه اول سال میلادی

رشد ۳۳درصدی مبادلات ایران و ارمنستان در ۵ماهه اول سال میلادی
‌می‌متالز - رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ایران آماده معرفی شرکت‌های برتر در حوزه خدمات فنی و مهندسی برای شرکت در مناقصات پروژه‌های عمرانی است، گفت: همچنین امکان حضور شرکت‌های صنایع معدنی جهت استخراج، اکتشاف و تولید مواد معدنی در ارمنستان وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا پیمان‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ایران برای حضور در شهرک‌های صنعتی مشترک در ارمنستان آمادگی دارد، در خصوص صدور ضمانت‌نامه برای تجار دو کشور گفت: تجار دو کشور به صندوق ضمانت معرفی می‌شوند تا برای کالا‌های صادراتی آن‌ها ضمانت‌نامه صادر شود، این عمل می‌تواند خیال طرفین را از معامله با تجار واجد صلاحیت راحت کند.

پیمان‌پاک همچنین از آمادگی ایران جهت معرفی شرکت‌های برتر در حوزه خدمات فنی و مهندسی برای شرکت در مناقصات پروژه‌های عمرانی و حضور شرکت‌های صنایع معدنی جهت استخراج، اکتشاف و تولید مواد معدنی در ارمنستان خبر داد.

وی هدف دولت سیزدهم را گسترش و توسعه همکاری‌ها با همسایگان اعلام کرد و با اشاره به سفر اخیر وزیر صمت به ارمنستان گفت: یکی از موضوعات اصلی در معرفی تجار دو کشور به یکدیگر موضوع احداث مراکز تجاری است که قرار است خدمات مختلفی به تجار از قبیل ارائه خدمات ضمانتی، معرفی تجار، خدمات پولی و بانکی به تجار کشور ارائه کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به درخواست طرف ارمنستانی جهت اعزام هیات‌های تجاری و دارویی به ارمنستان از آمادگی اعزام این هیئت‌ها بعد از افتتاح مرکز تجاری ایران در ایروان خبر داد.

افزایش ۳۳ درصدی مبادلات ایران و ارمنستان در پنج‌ماهه اول سال میلادی

معاون وزیر اقتصاد ارمنستان با اشاره به رشد ۳۳ درصدی مبادلات تجاری دو کشور در ۵ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۲ از تأسیس مرکز تجاری ایران در ایروان استقبال کرد و خواستار اعزام هیئت‌های تجاری و داروسازی از ایران به ارمنستان برای آشنایی با تجار و تولیدکنندگان و برگزاری نشست‌های B۲B شد.

وی با بیان اینکه ارمنستان آماده تولید مشترک دارو با ایران است، پیشنهاد داد دو کشور فهرست دارو‌های تولید خود را به طرف مقابل ارائه کنند و هریک نسبت به واردات دارو‌های مورد نیاز از کشور مقابل اقدام کند که این پیشنهاد مورد استقبال طرف ایرانی قرار گرفت.

طرف ارمنی همچنین با اشاره به پروژه‌های عمرانی در حوزه جاده‌سازی و ساخت ۵۰۰ مدرسه در این کشور، خواستار حضور شرکت‌های عمرانی ایرانی در مناقصات و اجرای این پروژه‌ها شد. عوارض جاده‌ای و ترانزیتی دیگر موضوعی بود که طرفین در خصوص کاهش آن به‌منظور افزایش میزان ترانزیت کالا از جاده‌های ارمنستان به روسیه و توسعه کریدور شمال ـ جنوب بر آن تأکید کردند.

همچنین طرف ارمنی با مهم خواندن توسعه کریدور شمال ـ جنوب برای دولت متبوع خود، از آمادگی ارمنستان برای سرمایه‌گذاری در این حوزه خبر داد. معاون وزیر اقتصاد ارمنستان همچنین از حضور شرکت‌های ایرانی در اکتشاف، استخراج و تولید مواد معدنی در ارمنستان استقبال کرد.

وی مهمترین فعالیت مشترک با ایران را در حوزه‌های دارویی، صنایع غذایی و صنایع معدنی خواند و گفت: ایران همکار راهبردی ماست و همکاری‌های دو کشور همان‌گونه که در آمار مشخص است، رو به رشد است.

طرفین در نشست کارگروه مشترک صنعت، معدن و تجارت ایران و ارمنستان در راستای پیگیری مصوبات و توافقات انجام‌شده در آخرین جلسه کمیسیون مشترک دو کشور، بر سر موضوعاتی مانند ارائه خدمات فنی مهندسی ایران به ارمنستان، تهاتر کالا، تقویت کریدور شمال ـ جنوب با احداث جاده، احداث شهرک‌های مشترک صنعتی، تولید مشترک دارو و تجهیزات پزشکی در ایران و تبادلات دارویی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در پایان این نشست طرف ارمنستانی ضمن استقبال از تولید مشترک دارو و تجهیزات پزشکی در خاک ارمنستان، این اقدام را فرصتی جهت حضور در بازار‌های بین‌المللی دانست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده